نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

چرا برخی فوتبالیست‌ها در حین مسابقه سکته قلبی می‌کنند؟

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی

آخرين خبر/ حادثه و اتفاق تلخي که براي کريستين اريکسن هافبک تيم ملي فوتبال دانمارک از سري بازي هاي يورو ۲۰۲۰ در مقابل فنلاند دچار مصدوميت و ايست قلبي شد و بيهوش روي زمين افتاد که در فيلم زير بطور کامل ببينيد.

فيلم بيهوشي و ايست قلبي کريستين اريکسن فوتباليست دانمارک
در بازي تيم هاي فوتبال دانمارک و فنلاند کريستين اريکسن هافبک تيم ملي فوتبال دانمارک دچار مصدوميت شد. او بعد از عارضه قلبي بيهوش شد و کادر پزشکي دانمارک بلافاصله براي رسيدگي و درمان او وارد زمين شدند تا او را احيا کنند. بر اساس اخبار منتشر شده ايست قلبي کرده است و بلافاصله به بيمارستان انتقال داده شد
حرکت بازيکنان تيم دانمارک باعث تحسين همگان شده و از آن عنوان اخلاق ورزشي نام بردند شد.
در زمان احياي قلبي اريکسون بازيکنان اين تيم دور او حلقه زدند تا لحظات احياي او از چشم دوربين ها مخفي بماند.

برخي عقيده دارند که ورزشکاران بايد به طور منظم از نظر پزشکي تحت نظر باشند،‌چون در صورت وجود نارسايي‌هاي قلبي، خطر مرگ با ورزش افزايش مي‌يابد. آيا اين کار اوضاع را سخت‌تر و پيچيده‌تر نمي‌سازد؟
بهنوش خرم‌روز: بعد از اين که چند روز پيش، فابريک موامبا،‌ فوتباليست تيم بولتون، در حين بازي فوتبال و در مقابل چشمان هزاران تماشاگر و ميليون‌ها بيننده تلويزيون از حال رفت، اين بحث داغ‌تر شده که ورزشکاران تا چه حد بايد تحت نظر پزشک باشند و با چه فراواني لازم است از نظر نارسايي‌ها يا مشکلات احتمالي قلبي چک شوند.

آيا آزمايش‌هاي منظم و گرفتن نوارهاي قلب مي‌تواند از حمله‌هاي قلبي ناگهاني در ورزشکاراني مانند موامبا جلوگيري کند؟
پيش از هر چيز، ببينيم براي اين فوتباليست چه اتفاقي افتاد. به گزارش نيوساينتيست، بازيکن تيم بولتن وندرر ناگهان روي زمين افتاد و قلبش از کار ايستاد. دليل اين اتفاق هنوز هم کاملا مشخص نيست. گزارش‌ها حاکي از آن است که قلب موامبا به مدت دو ساعت از تپش باز ايستاده بود، اما امدادگران از طريق کمپرس قلبي،‌ موفق شده‌اند جريان خون به مغز او را حفظ کنند. مشکلات قلبي ممکن است به دليل وجود لخته خوني که رگ‌هاي خون‌رسان قلب را مسدود مي‌کند و يا به دليل اختلال ريتمي يا الکتريکي در ماهيچه‌هاي قلبي اتفاق بيفتند. در مورد اين که چرا قلب اين فوتباليت دست از کار کشيد، هنوز توضيحي ارائه نشده است.

آيا آزمايش‌هاي منظم مي‌توانست جلوي اين اتفاق را بگيرد؟
برخي از مديران فوتبال، از جمله روبرتو مانسيني از منچستر سيتي، ‌اين هفته از فوتباليست‌هاي خود خواسته‌اند دست‌کم سالي دو بار آزمايش‌هاي لازم را بدهند تا بتوان به موقع از مشکلات احتمالي قلبي جلوگيري کرد.
اما به گفته سانجي شارما، متخصص قلب دانشگاه سنت جورج لندن،‌ اين کار تنها وضعيت را دشوارتر مي‌سازد،‌ چون چنين اتفاقي از هر 50 هزار نفر تنها براي يک نفر مي‌افتد. وي مي‌افزايد: «اين بدان معنا است که ما بايد چندين هزار ورزشکار را مورد آزمايش قرار بدهيم تا تنها يک يا دو نفر که در معرض خطر هستند را شناسايي کنيم.»

آيا در موارد ديگري، ‌آزمايش‌هاي منظم مفيد بود؟
پاسخ مثبت است. ايتاليا تنها کشوري است که همه ورزشکاران حرفه‌اي و آماتور بر اساس قانون از سال 1982/1361 مجبورند سالي يک بار نوار قلب بگيرند (ايي.سي.جي). مطالعه‌اي که در سال 2006/1385 توسط دومنيکو کورادو و همکارانش از دانشگاه پادوآ واقع در ايتاليا منتشر شد، نشان مي‌دهد که بين سال‌هاي 1979/1358 و 2004/1383، در بين ورزشکاراني که به طور منظم آزمايش مي‌دادند،‌ در مقايسه با جمعيت عادي، ميزان مرگ تا 89 درصد کاهش يافته است. شارما در اين‌باره مي‌گويد: «ميزان مرگ در ايتاليا از همه کشورهاي دنيا کم‌تر است».

چرا آزمايش‌ها در مورد موامبا جواب نداده بودند؟
گزارش‌ها حاکي از آن است که موامبا تاکنون 4بار آزمايش داده که آخرين آن‌ها اواسط تابستان گذشته بود. شارما چنين توضيح مي‌دهد: «هيچ آزمايشي خالي از اشتباه نيست. اما هدف اصلي اين است که اکثريت وسيعي از افراد در معرض خطر شناسايي شوند. نوار قلب اي.سي.جي در 60 تا 70 درصد موارد نارسايي يا اختلال را نشان مي‌دهد.»
اطلاعاتي که از ايتاليا به دست آمده نشان مي‌دهد که آزمايش‌ها در مورد حدود 7 درصد از افراد اشتباه بوده و در حالي که آن‌ها هيچ مشکلي نداشته‌اند،‌ برايشان مشکل قلبي تشخيص داده شده است. اطلاعاتي که شارما از ورزشکاران انگلستان جمع‌آوري کرده نشان مي‌دهد که 3 درصد از کساني که واقعا در معرض خطر بودهند در آزمايش‌ها به درستي مشخص نشده‌اند. وي تخمين مي‌زند که در مجموع، 20 درصد از افرادي که مشکل قلبي دارند در انگلستان به درستي تشخيص داده مي‌شوند. اين در حالي است که در اين کشور هر هفته 12 نفر در سن کم‌تر از 35 سالگي بر اثر ايست قلبي ناگهاني مي‌ميرند.

چه اختلالاتي در واقع باعث مرگ بر اثر ايست قلبي ناگهاني مي‌شوند؟
بر اساس 35 درصد از موارد، متداول‌ترين اختلال هايپرتروفيک کارديوميوپاتي نام دارد و به مواردي گفته مي‌شود که سلول‌هاي ماهيچه قلب به طور غيرعادي بزرگ مي‌شوند و منجر به ضربان نامنظم قلب مي‌گردند. همچنين شرايطي وجود دارند که باعث مشکل الکتريکي در عملکرد قلب مي‌شوند، شامل سندرم کيو- تي طولاني و سندرم بروگادا. همچنين ايجاد مشکل در خون‌رساني قلب هم از مواردي است که مي‌تواند ايست قلبي را به همراه داشته باشد. برخي از اين اختلالات ارثي هستند و برخي ديگر به دليل مشکل در رشد بدن، ‌به صورت مادرزاد با فرد همراه است. به گفته شارما، بهترين نشانه، سابقه خانوادگي مرگ بر اثر ايست قلبي و نيز علائم مشکوک است. اما در بسياري از موارد، اولين باري که اين مشکلات شناسايي مي‌شوند، همان زماني است که حمله قلبي روي مي‌دهد، درست همان‌طور که در مورد موامبا اتفاق افتاد.

اگر اختلالي وجود داشته باشد، ‌آيا ورزش خطر آن را افزايش مي‌دهد؟
به گفته شارما، در مقايسه با کساني که ورزشکار نيستند و اختلالاتي در قلب خود دارند، ورزش مي‌تواند خطر مرگ را در اين موارد سه برابر افزايش دهد. همچنين ورزشکاران سياه‌پوست آفريقايي- کاراييبي مانند موامبا در مقايسه با ساير نژادها 4 برابر بيشتر در معرض خطر نارسايي قلبي قرار دارند. بنابراين، اين گروه بيشترين سود را از آزمايش‌هاي منظم خواهند برد.

منبع: خبرآنلاين/ حرف تازه

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره