نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

از خطر سمی شدن مواد غذایی در فرآیند پخت و پز غافل نشوید

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
از خطر سمی شدن مواد غذایی در فرآیند پخت و پز غافل نشوید

باشگاه خبرنگاران/ به نقل از رافودلايف، مسموميت غذايي و يا مصرف مواد غذايي سمي همواره يکي از نگراني‌هاي افراد بوده است. با اين حال، کمتر کسي مي‌داند که در فرآيند پخت و پز ممکن است مواد غذايي سمي شوند.

بر اين اساس، دانشمندان مي‌گويند پخت و پز و فرآوري مواد غذايي مي‌تواند باعث بروز سم در بدن انسان و ابتلا به بيماري‌هاي مختلف شود. اين در حالي است که يک رژيم غذايي ارگانيک، تازه و خام مي‌تواند باعث تقويت سيستم ايمني بدن شده و در عين حال، مانع از ابتلا به بسياري از بيماري‌ها شود.

با اين وجود، شايد تصور اينکه برخي مواد غذايي را به صورت خام مصرف کنيد مشمئز کننده باشد. به طور کلي توصيه مي‌شود اگر مي‌خواهيد مواد غذايي را بپزيد، از درجه حرارت پايين بهره گرفته و فرآيند پخت و پز را حدالامکان کوتاه کنيد. ذکر اين نکته ضروري است که درجه حرارت بالاي ۴۸ درجه سانتي گراد باعث از بين رفتن آنزيم‌هاي موجود در مواد غذايي مي‌شود.

يکي از توصيه‌هاي متخصصان تغذيه اين است که از فرمول ۷۵- ۲۵ درصد در رژيم غذايي خود استفاده کنيد، يعني بايد ۷۵ درصد از حجم رژيم غذايي تان را مواد خام و تنها ۲۵ درصد آن را مواد غذايي پخته تشکيل دهد.

محققان مي‌گويند ۸۰ ميليون گونه مختلف بر روي کره زمين زندگي مي‌کنند که از اين ميان ۷۰۰ هزار گونه را حيوانات تشکيل مي‌دهند. تقريبا به جز انسان تمام ساير گونه‌ها با مصرف غذا‌هاي ارگانيک و خام موفق به زنده ماندن شده اند و اين تنها انسان است که براي زنده ماندن از پخت و پز مواد غذايي بهره مي‌گيرد.

سالاد

يافته‌هاي دانشمندان نشان داده است مصرف غذا‌هاي خام شامل ميوه ها، سبزيجات و به طور کلي رژيم غذايي گياهي مي‌تواند به طور چشمگيري باعث کاهش مواد سمي توليد شده طي پخت و پز در بدن شود. همچنين داشتن يک رژيم غذايي حاوي ميوه‌ها و سبزيجات باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده و دستگاه گوارش مي‌شود.

پژوهش‌هاي ديگر نيز نشان داده است مواد شيميايي توليد شده در فرآيند پخت و پز مي‌تواند خطر بروز تومور در بخش‌هاي مختلف بدن را افزايش دهد. همچنين از سال ۱۹۵۰ که مصرف فرآورده‌هاي غذايي آماده و نيز فست فود‌ها به طور گسترده در آمريکا افزايش يافت، ميزان سرطان در اين کشور نيز رشد قابل توجهي پيدا کرده است.

به طور کلي توصيه مي‌شود همواره يک توازن ميان مواد غذايي پخته و خام در رژيم غذايي خود ايجاد کنيد. همچنين از مصرف مواد غذايي پخته شده در درجه حرارت بالا که باعث از بين رفتن ويتامين‌ها و مواد مغذي آن‌ها مي‌شود اجتناب کنيد. مصرف يک بشقاب سبزيجات و يا سالاد در کنار هر وعده غذايي و نيز مصرف ميوه به عنوان ميان وعده از راهکار‌هاي مناسب براي داشتن يک رژيم غذايي مناسب است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره