شیر مادر باعث افزایش هوش کودک میشود

باشگاه خبرنگاران/ زهره کاوه منش فوق تخصص گوارش کودکان درباره تغذيه کودکان زير ۶ ماه اظهار کرد: بهترين تغذيه براي شيرخواران، شير مادر است.
او ادامه داد: شرکتهاي شيرخشک سازي در تلاش هستند تا شيري را توليد کنند که نزديک به شير مادر باشد، حتي همان شرکتها تاکيد بر تغذيه با شير مادر دارند، در ساعت اوليه تغذيه نوزاد با شير مادر بايد صورت بگيرد و بهتر است مادر و کودک هم اتاق باشند.
کاوه منش با اشاره به اينکه اولين شيري که از مادر ترشح ميشود آغوز نام دارد که سرشار از گلبولهاي سفيد و موادي مغذي است، افزود: طبيعتا آغوز غليظ و کم است و وقتي نوزاد به دنيا ميآيد مطابق با نياز کودک مادر سعي ميکند تا در ساعت اوليه شروع به شيردهي کند، دوشيدن شير، جاي مکيدن شير را نميگيرد.
نوزاد زير شش ماه به هيچ ماده غذايي احتياج ندارد زيرا در اين بازه زماني شير مادر تمام نيازهاي تغذيهاي را تامين ميکند.
او با اشاره به اينکه شير مادر به تنهايي تمام نيازهاي غذايي شيرخوار را تامين ميکند، گفت: از ۱۵ روزگي به بعد بايد علاوه بر شير مادر قطره مولتي ويتامين و ويتامين A، D را به شيرخوار داد.
اين فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به فوايد شير مادر گفت: شير مادر به راحتي قابل هضم است و ايجاد حساسيت و آلرژي نميکند همچنين پاک و تميز است؛ کودکاني که شير مادر ميخورند کمتر به بيماريهاي عفوني و اسهال مبتلا ميشوند.
کاوه منش ادامه داد: ضريب هوشي و قدرت فراگيري کودکاني که شير مادر ميخورند در تمام مقاطع سني بيشتر است. از لحاظ اقتصادي نيز به صرفه است، هر زمان و هر چند بار که کودک تقاضا ميکند، شير مادر در اختيارش است. شير دادن به کودک بايد هر چه زودتر به بعد از زايمان شروع شود. در نيم ساعت اول بعد از زايمان بايد تغذيه کودک با شير مادر آغاز شود.