نکات مهم شیردهی و خوراکیهای افزایش دهنده شیر

خراسان/شير مادر غنيترين منبع تغذيه نوزادان است که خداوند در وجود هر مادري قرار داده است. مادران نبايد به دلخواه خود شير دادن به نوزاد را قطع کنند، بلکه بايد به نوزاد اين فرصت را بدهند تا خودش شير خوردن را رها کند. در ادامه چند نکته درباره شيردهي به نوزاد را براي شما بيان مي کنيم:
در ابتداي هر بار شيردهي، شير مادر آبکيتر است و به تدريج به مقدار چربي آن افزوده ميشود، به طوري که در پايان هر مرحله شيردهي، مقدار چربي که براي رشد نوزاد ضروري است، بيشتر ميشود. بنابراين هر چه مدت شيردهي طول بکشد، نوزاد از چربي بيشتري استفاده ميکند و کاملا سير ميشود.
به مادران شيرده توصيه ميشود مقدار مايعات دريافتي خود را افزايش دهند. مصرف آبميوههاي تازه و ميوه و سبزيهاي تازه به افزايش توليد شير کمک زيادي ميکند.
يکي از مهمترين و موثرترين گياهان براي افزايش توليد شير مادر، شنبليله است. اين گياه را ميتوان به صورت دمنوش مصرف کرد. مصرف گياه رازيانه هم براي افزايش توليد شير به مادران توصيه ميشود.در ادامه به تعدادي از گياهان و مواد غذايي با مکانيسمهاي مختلف که از طريق تحريک غدد توليد شير باعث افزايش شير مادران ميشوند ،اشاره مي کنيم:
گياهاني مانند ريحان، ترخون، زيره و رازيانه معطر خاصيت ضد نفخ دارند و با ورود به شير مادر از دل درد کودک جلوگيري ميکنند.
ريحان جزو گياهان معطر و داراي خاصيت ضد نفخ براي مادر و کودک است و رازيانه هم مانند ريحان علاوه بر داشتن همين خاصيت، داراي هورمونهاي گياهي است که باعث افزايش شير مادر ميشود.
سياه دانه با خاصيت ضد درد، ضد سرطان، هضم کننده غذا و کاهش دهنده پرفشاري خون باعث افزايش شير مادر ميشود و مصرف روزانه ۲ گرم سياه دانه مشکلي ايجاد نمي کند و بهتر است دانهها له شود تا اثر آنها بيشتر شود.
مجموعه مواد غذايي موجود در اسفناج براي زياد کردن شير مادر کاملا موثر است.
مصرف دم کرده گل بابونه هم باعث افزايش شير مادر مي شود.