نماد آخرین خبر

فواید سلامت چای سبز با لیمو ترش

منبع
عصر ايران
بروزرسانی
فواید سلامت چای سبز با لیمو ترش

عصر ايران/چاي سبز و ليمو هر دو سرشار از آنتي اکسيدان ها هستند. آنتي اکسيدان ها ترکيباتي هستند که به محافظت در برابر التهاب و آسيب سلولي به واسطه اکسيداسيون کمک مي کنند. 
چاي سبز با آبليمو يک نوشيدني تسکين دهنده است که مي توانيد در هر زمان از روز از آن لذت ببريد. اين يک نوشيدني سرشار از عطر و طعم و خوشمزه است که به راحتي آماده مي شود.

 به نقل از "هلث لاين"، چاي سبز با آبليمو بسيار مغذي است و پژوهش ها نشان داده اند که با فهرستي طولاني از فوايد سلامت بالقوه مرتبط است. در ادامه با برخي از آنها بيشتر آشنا مي شويم.

سرشار از آنتي اکسيدان ها

چاي سبز و ليمو هر دو سرشار از آنتي اکسيدان ها هستند. آنتي اکسيدان ها ترکيباتي هستند که به محافظت در برابر التهاب و آسيب سلولي به واسطه اکسيداسيون کمک مي کنند.

به طور خاص، چاي سبز سرشار از آنتي اکسيدان هايي مانند اپي‌گالوکاتچين گالات، کوئرستين، اسيد کلروژنيک، و تئوگالين است.

ليمو نيز منبع خوبي از آنتي اکسيدان هايي مانند اسيد اسکوربيک، هسپريدين، نارينجين، و اسيد فروليک است.

پژوهش ها نشان داده اند که آنتي اکسيدان ها نقشي کليدي در سلامتي و بيماري ايفا مي کنند و ممکن است به محافظت در برابر بيماري هاي مزمن، از جمله بيماري قلبي، ديابت، سرطان، و چاقي کمک کنند.

تقويت کاهش وزن
چاي سبز با ليمو مي تواند يک افزودني خوب به يک رژيم غذايي کاهش وزن سالم باشد.

در حقيقت، مطالعات متعدد نشان داده اند که چاي سبز مي تواند از کاهش وزن و تقويت چربي سوزي پشتيباني کند.

بنابر يک بررسي که 15 مطالعه را شامل مي شد، نوشيدن چاي سبز با مقادير بالاتر اپي‌گالوکاتچين گالات براي حداقل 12 هفته با کاهش وزن و چربي بدن مرتبط بود.

مطالعه اي با حضور 115 زن نيز نشان داد که مصرف عصاره چاي سبز براي 12 هفته به کاهش قابل توجه وزن بدن، شاخص توده بدني و چربي شکم شرکت کنندگان منجر شده است.

اگرچه به انجام پژوهش هاي بيشتر با حضور سوژه هاي انساني نياز است، اما برخي مطالعات نشان داده اند که ليمو نيز مي تواند به تقويت کاهش وزن کمک کند.

يک مطالعه با حضور سوژه هاي حيواني نشان داد موش هايي که فلاونوئيدهاي مرکباتي را دريافت مي کردند، کاهش اندازه سلول هاي چربي خود را تجربه مي کنند. همچنين، فلاونوئيدهاي مرکباتي به افزايش متابوليسم در موش هايي که يک رژيم غذايي با چربي زياد را دنبال مي کردند، منجر شد.

مطالعه اي ديگر با حضور سوژه هاي حيواني نشان داد تغذيه موش هايي که يک رژيم غذايي با چربي زياد را دنبال مي کردند با پلي‌فنول هاي ليمو به پيشگيري از افزايش وزن و انباشت چربي در بدن کمک مي کند.

محافظت در برابر ديابت
برخي مطالعات نشان داده اند که چاي سبز مي تواند به کنترل قند خون و محافظت در برابر ابتلا به ديابت نوع 2 کمک کند.

بنابر يک بررسي، نوشيدن چاي با کاهش خطر ديابت نوع 2 و عوارض مرتبط با ديابت پيوند خورده است.

همچنين، نوشيدن منظم چاي التهاب را کاهش داده و توانايي بدن براي استفاده موثر از انسولين را نيز افزايش مي دهد. انسولين هورموني است که قند را از جريان خون به سلول ها منتقل مي کند.

يک مطالعه با حضور 92 فرد مبتلا به ديابت نوع 2 نشان داد که مصرف عصاره چاي سبز براي 16 هفته به کاهش مقاومت به انسولين در اين افراد منجر شده است. اين ممکن است به کنترل بهتر سطوح قند خون کمک کند.

با اين وجود، مطالعات ديگر نتايج يکدستي را نشان نداده اند و دانشمندان به انجام پژوهش هاي بيشتر در مورد ارتباط چاي سبز و ديابت نياز دارند.

احتمال تقويت سلامت قلب
پژوهش ها نشان داده اند که چاي سبز و ليمو با فوايد مختلفي براي سلامت قلب مرتبط هستند.

يک بررسي نشان داد که فلاونوئيدهاي مرکباتي، از جمله آنهايي که در ليمو وجود دارند، ممکن است التهاب را سرکوب کرده، عملکرد رگ هاي خوني را بهبود بخشيده، و از سطوح سالم کلسترول پشتيباني کنند.

مطالعه اي ديگر نشان داد افرادي که روزانه ليمو مصرف مي کردند، کاهش سطوح فشار خون خود به ويژه زماني که پياده‌روي منظم نيز انجام مي دادند را تجربه کردند.

به طور مشابه، يک آناليز از نه مطالعه نشان داد افرادي که به طور منظم چاي سبز مصرف مي کردند نسبت به آنهايي که چاي سبز مصرف نمي کردند، با خطر کمتر بيماري قلبي، حمله قلبي، و سکته مغزي مواجه بودند.

يک بررسي که 24 مطالعه را شامل مي شد نيز نشان داد که نوشيدن چاي سبز مي تواند به کاهش فشار خون سيستوليک و دياستوليک کمک کند که هر دو از عوامل خطر براي بيماري قلبي هستند.

پشتيباني از سلامت مغز
اگرچه به پژوهش هاي بيشتر با حضور سوژه هاي انساني نياز است، اما برخي مطالعات نشان داده اند که چاي سبز و ليمو ممکن است فوايد بالقوه براي سلامت مغز ارائه کنند.

به عنوان مثال، يک بررسي که هشت مطالعه را شامل مي شد، نشان داد که نوشيدن چاي سبز در برخي مطالعات با کاهش خطر زوال عقل و اختلال شناختي مرتبط بوده است.

مطالعه اي ديگر نشان داد که مصرف منظم چاي سبز مي تواند متابوليسم برخي پروتئين ها که در ابتلا به بيماري آلزايمر نقش دارند را تقويت کند.

برخي مطالعات آزمايشگاهي و با حضور سوزه هاي حيواني نيز نشان داده اند که ترکيباتي خاص در مرکبات ممکن است التهاب را کاهش داده، از عملکرد مغز محافظت کرده و از انباشت پلاک در مغز که مي تواند به بيماري آلزايمر منجر شود، پيشگيري کنند.

احتمال تقويت سيستم ايمني بدن
ليمو منبعي عالي از ويتامين C است که يک ريزمغذي محلول در آب با خواص آنتي اکسيداني قوي محسوب مي شود.

ويتامين C با کاهش التهاب و تقويت عملکرد سلول هاي ايمني نقشي اساسي در سيستم ايمني بدن ايفا مي کند.

افزايش مصرف ويتامين C ممکن است به درمان و پيشگيري از بسياري انواع عفونت هاي تنفسي و سيستميک کمک کند.

افزون بر اين، مطالعات با حضور سوژه هاي حيواني نشان داده اند که برخي ترکيبات در چاي سبز مانند اپي‌گالوکاتچين گالات مي توانند عملکرد سيستم ايمني بدن را تقويت کرده و به محافظت در برابر اختلالات خودايمني، از جمله بيماري ام‌اس کمک کنند.

چاي سبز و ليمو سرشار از آنتي اکسيدان ها هستند که به پشتيباني از سلامت سيستم ايمني بدن کمک مي کند.

افزايش سطوح انرژي
چاي سبز يک منبع طبيعي کافئين است که محرکي براي سيستم عصبي مرکزي محسوب مي شود و افراد اغلب براي افزايش سطوح انرژي خود از آن استفاده مي کنند.

مطالعات نشان داده اند که افزون بر مبارزه با خستگي، کافئين مي تواند هوشياري را افزايش داده و عملکرد شناختي و جسماني را تقويت کند. همچنين، برخي مطالعات نشان داده اند که کافئين ممکن است عملکرد ورزشي را تقويت کرده و استقامت را افزايش دهد.

از آنجايي که چاي سبز با ليمو حاوي کافئين کمتري نسبت به قهوه يا نوشيدني هاي انرژي‌زاست، ممکن است گزينه خوبي براي افراد حساس به اثرات دوزهاي بالاي کافئين باشد.

احتمال پيشگيري از سنگ هاي کليه
سنگ هاي کليه رسوبات معدني سختي هستند که مي توانند در کليه ها شکل گرفته و موجب علائمي مانند درد، حالت تهوع، و تکرر ادرار شوند.

نوشيدن چاي سبز با ليمو روش خوبي براي کمک به پيشگيري از تشکيل سنگ هاي کليه است.

در حقيقت، مطالعه اي بزرگ نشان داد که نوشيدن چاي سبز با کاهش خطر ابتلا به سنگ هاي کليه، به ويژه بين مردان مرتبط بوده است.

اسيد سيتريک موجود در ليمو نيز ممکن است با افزايش حجم ادرار و تشکيل پيوند با اگزالات کلسيم به پيشگيري از تشکيل سنگ هاي کليه کمک کند. اين از انباشت کريستال هايي که به تشکيل سنگ کليه منجر مي شوند، پيشگيري مي کند.

بنابر يک بررسي، مصرف فقط 4 اونس (118 ميلي ليتر) آبليمو در روز مي تواند براي درمان سنگ هاي کليه مفيد باشد.

احتمال محافظت در برابر سرطان
چاي سبز و ليمو ممکن است هر دو داراي خواص قدرتمند ضد سرطاني باشند.

چندين مطالعه آزمايشگاهي نشان داده اند که برخي ترکيبات استخراج شده از ليمو مي تواند به پيشگيري از رشد و گسترش سلول هاي سرطاني کمک کنند.

برخي مطالعات نشان داده اند که مصرف مرکبات ممکن است با خطر کمتر برخي انواع سرطان، از جمله سرطان هاي ريه، معده، مري و پستان مرتبط باشد.

همچنين، پژوهش ها چاي سبز را با خطر کمتر سرطان پيوند داده اند. به طور خاص، مطالعات نشان داده اند که چاي سبز ممکن است به محافظت در برابر سرطان هاي مثانه، پستان، کولورکتال، و پروستات کمک کند.

آبرساني به بدن
نوشيدن چاي سبز با ليمو روش خوبي براي هيدراته نگه داشتن بدن است. آبرساني به بدن تقريبا براي همه جنبه هاي سلامتي ضروري است. به طور خاص، اين براي سلامت پوست، مديريت وزن، عملکرد مغز، سلامت گوارش، و عملکرد کليه ها ضروري است.

نوشيدن مايعات به ميزان کافي در روز ممکن است حتي به پيشگيري از طيف وسيعي از شرايط از جمله سنگ هاي کليه، سردرد، و يبوست کمک کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره