چه اتفاقی با مصرف روزانه زردچوبه در بدنتان رخ میدهد؟

باشگاه خبرنگاران/ بيش از ۴۰۰۰ سال است که براي درمان بسياري از بيماريها از زردچوبه استفاده ميشود. مطالعات نشان داده است که زردچوبه ميتواند با عفونتها و برخي سرطانها مبارزه کند، التهاب را کاهش دهد و مشکلات گوارشي را درمان کند.
اين گياه علفي، بومي جنوب غربي هند و از خانواده زنجبيل است. معمولاً به عنوان ادويه در غذاهاي گوناگون از جمله در آشپزي بنگلادشي، هندي، پاکستاني و خورشها استفاده ميشود. اما اگر هر روز زردچوبه بخوريد، چه اتفاقي در بدنتان رخ مي دهد؟
۱. کاهش التهاب
اعتقاد بر آن است که زردچوبه يک ضد التهاب قوي است. در حقيقت اين گياه حاوي بيش از يک دو جين ترکيبات ضدالتهابي است. يکي از مهمترين اين ترکيبات کورکومين است که مطالعات زيادي خواص آن را تاييد کرده است. به گفته دکتر جيمر دوک که بيش از ۷۰۰ مطالعه را بررسي کرده است، زردچوبه به خوبي از بسياري داروهاي تجويز شده براي انواع بيماريهاي جانفرسا و مزمن بهتر عمل کرده و هيچ عوارض قابل توجهي نداشته است. اين ۱۰ ماده غذايي نيز با التهاب در بدن مبارزه ميکنند.
۲. خطر سرطان را کاهش ميدهد
در حاليکه مطالعات تاثير زردچوبه عليه سرطان را در مراحل اوليه نشان داده است، تحقيقات گوناگون آزمايشگاهي و حيواني نتايج اميدبخشي داشتهاند. محققان انجمن سرطان آمريکا متوجه شدند که کورکومين موجود در زردچوبه در چندين مسير مولکولي مهم که در پيشرفت، رشد و گسترش سرطان نقش دارند، مداخله ميکند.
مطالعه ديگري نيز بر خواص ضدسرطان کورکومين تاکيد ميکند. فعاليت کورکومين عليه لوکميا (سرطان خون) و سرطان لنف، سرطانهاي گوارشي، سرطانهاي دستگاه تناسلي و ادراري، سرطان سينه، سرطان تخمدان، کارسينوم سلول سنگفرشي سر و گردن، سرطان ريه، ملانوما، سرطانهاي عصبي، و سارکوم توانايي آن در اثرگذاري بر چندين هدف را نشان ميدهد.
۳. به گوارش کمک کرده و چندين اختلال مرتبط با آن را تسکين ميدهد
زردچوبه يک ماده موثر در بهبود گوارش و کاهش برخي علائم اختلالات گوراشي نيز هست که تا حدودي به خواص ضدالتهابي قوي آن برميگردد.
مطالعهاي در دانشگاه مريلند، تعدادي از مشکلات و ناراحتيهايي مختلف را برشمرده است که زردچوبه ميتواند در آنها مفيد واقع شود، از جمله سوء هاضمه و التهاب زخمي روده بزرگ (کوليت اولسروز). يافته هاي کليدي آنها اينگونه بود: کورکومين توليد صفرا در کيسه صفرا را افزايش ميدهد که سبب بهبود گوارش ميشود. همچنين زردچوبه به عنوان محافظي بالقوه در بهبود کوليت اولسروز عمل ميکند.
البته يک استثناي مهم در اين مورد زخم معده است که به مبتلايان توصيه ميشود از مصرف آن خودداري کنند. زردچوبه ميتواند باعث افزايش اسيد معده شود.
۴. سلامت مغز را افزايش ميدهد
دانشمندان طي مطالعهاي و با استفاده از يک رژيم غذايي غني شده با کورکومين، عملکرد رفتاري موشها پس از ۶ هفته و ۱۲ هفته را بررسي کردند. در پايان متوجه افزايش حافظه فضايي و غيرفضايي آنها و ارتباط احتمالي بين کورکومين و افزايش توانايي شناختي و نورونزايي آنها شدند.
به عبارت ديگر زردچوبه ميتواند به نوروپلاستيسيتي (انعطافپذيري مغز) کمک کند که خارقالعاده است.
۵. سلامت قلب را بهبود ميدهد
اگر هر روز زردچوبه بخوريد، سلامت قلبتان بهبود خواهد يافت. دانشمندان با مشاهده خواص موثر کورکومين در برطرف کردن رسوبات عروق به اين نتيجه رسيدند. تجمع رسوبات در سرخرگها ميتواند منجر به حمله قلبي يا سکته شود.
به علاوه، کورکومين در کاهش کلسترول بد خون يا الديال و جلوگيري از ايجاد لخته نيز کمک ميکند. توجه داشته باشيد که کورکومين ميتواند با برخي داروهاي ضد لختگي خون تداخل داشته باشد.
۶. علائم آرتروز را تسکين ميدهد
به دليل خواص ضدالتهابي زردچوبه تصور ميشود که در تسکين علائم آرتروز مفيد واقع شوند. بسياري از متخصصان سلامت بر اين باورند که زردچوبه بيشتر از بسياري داروهاي شيميايي و بدون نسخه خواص ضدالتهاب دارد.