
کرونا/ اگر کرونا گرفتید این غذاها را بخورید

سيناپرس/ بيماري کرونا تأثير بسزايي بر سيستم ايمني بدن دارد به همين دليل براي حفظ سلامتي، بايد به کمک تغذيه مناسب،طول دوره فعاليت ويروس را کاهش داد. در اين گزارش به بررسي بايدها و نبايدهاي تغذيه در دوران کرونا مي پردازيم.
خوردن غذاهي مناسب در زمان ابتلا به کرونا و ساير بيماري ها مي تواند به ايجاد يک سيستم ايمني قوي و همچنين قدرت دادن به شرايط جسماني افراد، کمک کند. به اعتقاد پژوهشگران، غذايي که مصرف مي کنيد نقش اصلي را در سرعت بهبودي شما دارد. داشتن دانش صحيح در مورد غذا و اينکه خوردن چه موادي به بدن شما کمک کرده برخي مواد غذايي چه مضراتي دارند، باعث بهبود سريعتر مي شود.
از آنجا که بيماراني که از نظر آزمايش کرونا مثبت بوده اند با علائمي مانند مشکلات دستگاه گوارش ، از دست دادن حس بويايي ، از دست دادن قدرت چشايي و مشکلات بلع روبرو مي شوند ، بنابراين رژيم غذايي آن ها در طول بيماري بايد متمرکز و متعادل باشد. همچنين درک مهم بيماري هاي زمينه اي فرد مبتلا مانند فشار خون ، ديابت ، بيماري کليوي و مشکلات قلبي براي انتخاب نوع مناسب رژيم بسيار مهم است.
در اينحا چند پيشنهاد غذايي براي بيماراني که از کرونا رنج مي برند ،ذکر شده است:
به مواد غذايي فاقد کالري نه بگوييد
در بيشتر موارد ، بيماران چاقي که کرونا گرفته اند، از مشکلات تنفسي ، ضعف سيستم ايمني بدن و کاهش حجم ريه رنج مي برند. آنها همچنين در برابر ذات الريه و مسائل قلبي آسيب پذيرتر هستند. از اين رو ، مهم است که يک بررسي در مورد وزن و کالري دريافتي خود انجام دهيد. با اين حال ، پس از بهبودي از عفونت ويروس کرونا ، براي کنار آمدن با فعاليت هاي روزانه ، مقدار اضافي انرژي لازم است. اين انرژي مورد نياز اضافي را مصرف مواد غذايي مانند برنج ، سيب زميني ، غلات کامل ، آجيل ها و ... در رژيم غذايي شما را تأمين مي کند. بهتر است از مصرف مواد غذايي مضر مانند هله هوله ها يا نوشيدني هاي شيرين در طول کرونا خودداري کنيد.
مصرف هرچه بيشتر غذاهاي غني از پروتئين
توصيه مي شود بيماران مبتلا به کرونا در دوره نقاهت خود پروتئين زيادي در روز مصرف کنند. گوشت، مرغ، ماهي و تخم مرغ از جمله منابع غني پروتئين بوده و افراد گياهخوار نيز حتما موادي همچون غلات ، عدس ، حبوبات ، لبنيات ، سويا ، مغزها و دانه ها را در رژيم غذايي خود بگنجانند.
ميوه ها و سبزيجات بيشتري مصرف کنيد
ميوه ها و سبزيجات تازه ، پحاوي مقادير زيادي فيبر، فولات ، ويتامين ها ، مواد معدني و آنتي اکسيدان ها هستند. براي کسب نتيجه بهتر ، همه آنها را در رژيم غذايي خود بگنجانيد. بسياري از ميوه ها ، سبزيجات و گياهان داراي خواص تقويت کننده سيستم ايمني هستند زيرا در آن ها مواد شيميايي گياهي و ترکيبات فعال زيستي به وفور وجود دارد.
آب کافي بنوشيد
عفونت ها مي توانند بدن را کم آب کنند. بنابراين ، هنگامي که به کرونا مبتلا شده ايد، تامين آب بدن بسيار مهم است. هر روز ۸ تا ۱۰ ليوان آب بنوشيد. به عنوان بخشي از رژيم روزانه خود ، آبگوشت ، سوپ و آب ميوه هاي ديگر مصرف کنيد. به طور جدي توصيه ميشود به جاي ميوه هاي منجمد يا کنسرو شده، ميوه ها و سبزيجات تازه را انتخاب کنيد.
برخي از ديگر مواردي که بايد در هنگام ابتلا به کرونا رعايت کنيد عبارتند از:
• اطمينان حاصل کنيد که غذاي شما تازه پخته شده است و سعي کنيد تا حد امکان غذاي خانگي را مصرف کنيد.
• از رعايت پروتکل هاي بهداشتي اطمينان حاصل کنيد. سبزيجات و ميوه ها را قبل از استفاده بشوييد و دستان خود را قبل و بعد از غذا بشوييد.
• به دليل از بين رفتن حس چشايي و بويايي ممکن است خيلي سريع احساس سيري کنيد. غذا را به مقدار کمتري مصرف کنيد اما مطمئن شويد که وعده هاي غذايي مکرر هستند.
• در صورت گلودرد يا مشکل در بلع ، از خوردن غذاي سفت خودداري کنيد. غذاي نرم و له شده مصرف کنيد.
• از داشتن خواب مناسب در شب اطمينان حاصل کنيد. تمرينات کوتاه مدت با مدت زمان کمتر نيز به بهبود شما کمک خواهد کرد.
نکاتي براي افراد بدون علامت يا کساني که علائم خفيف دارند
به اعتقاد پزشکان فقط افرادي که دچار کروناي حاد شده اند نبايد نگران نوع رژيم غذايي خود باشند. حتي افراد بدون علامت و يا کساني که علائم خفيف داشته و در قرنطينه خانگي هستند بايد براي بهبود سريعتر مراقب رژيم غذايي خود باشند. اين توصيه ها براي افرادي است که دچار کروناي خفيف شده اند:
• آب کافي مصرف کنيد. هيدراته نگهداشتن بدن بهترين راه براي جلوگيري از اثرات مضر کرونا است.
• مصرف پروتئين براي مراقبت از بافت ها و عضلات آسيب ديده ضروري است. علاوه بر اين ، پروتئين به بهبودي از ضعف پس از بيماري کمک مي کند.
• ريز مغذي ها نيز بايد مصرف شوند زيرا نقشي اساسي در تقويت سيستم ايمني بدن ايفا مي کند. سبزيجات ، ميوه ها ، آجيل ها و دانه ها از منابع اصلي عناصر ريز مغذي هستند.
• غذاي آسان هضم را انتخاب کنيد.
• مصرف نمک و شکر را محدود کنيد.
• غذاي غني از فيبر منجر به سيستم گوارشي سالم شده و احساس سيري طولاني مدت را ايجاد مي کند که به جلوگيري از پرخوري کمک مي کند.
• از مصرف الکل خودداري کنيد. الکل بخشي از يک رژيم غذايي سالم نيست. همچنين سيستم ايمني بدن را ضعيف مي کند. استفاده از آن توانايي بدن شما را براي کنار آمدن با بيماري هاي عفوني از جمله کرونا تضعيف مي کند.