نماد آخرین خبر

کرونا/ مهم‌ترین عوارض ریوی پس از ابتلا به کرونا

منبع
شفقنا
بروزرسانی
کرونا/ مهم‌ترین عوارض ریوی پس از ابتلا به کرونا

شفقنا/يک متخصص ريه درباره راهکارهاي لازم در تقويت ريه پس از ابتلا به کرونا گفت: کرونا مي تواند ريه و کليه و سيستم قلبي و عروقي را درگير کند و اين ها فاکتور هاي موثر در ميزان درگيري با بيماري هستند. گاهي مي بينيم بيمار در ظاهرا درگيري ريوي کمي دارد ولي بعدا مشکل پيدا مي کند و نمي توان اظهار نظر قطعي کرد.

دکتر محمدرضا زاهدپور انارکي، متخصص ريه و دانشيار بازنشسته دانشگاه تهران  در پاسخ به اين سوال که ريه بسياري از بيماران کرونايي حتي بعد از گذشت ماه ها به حالت اول بر نگشته است اين وضعيت تا چه زماني ادامه دارد؟ اظهار داشت: برخي از بيماران کرونايي خوب مي شوند و مشکلي ندارند ولي برخي از بيماري هاي عفوني شايد منجر به فيبروز ريه شود، يعني ريه هايشان حالتي چرمي پيدا مي کند و نمي توان براي آن کاري کرد. دارويي به نام پيرفنکس بيرفنات تجويز مي شود که مشخص شده تاثير آنچناني ندارد و اگر فيبروز شديدي باشد شايد کار به پيوند ريه و… منجر شود. در مورد بيماري کار خاصي براي تقويت ريه نداريم. در مورد بيماران کرونايي که بيماريهاي مزمن ريوي دارند داروهايي استفاده مي شود که بخاطر بيماري مزمن خود بايد به آنها ادامه بدهند، در مورد بيماران آسمي هم همينطور است. درگيري ريه در درصد کمي از بيماران کرونايي پايدار مي ماند و منجر به فيبروز مي شود و نمي شود کاري انجام داد. عوارض کرونا مثل ضعف و بيحالي و سستي و عدم تمرکز و تنگي نفس هم وجود دارد که حالت هايي به اين شکل است و ديده مي شود.

کساني که دچار فيبروز ريه مي شوند شايد در طولاني مدت به اکسيژن نيازمند باشند

وي در مورد انجام برخي ورزش ها براي تقويت ريه آسيب ديده از کرونا گفت: آنها کارهايي در راستاي توان بخشي است. توان بخشي مي تواند براي بسياري از بيماري ها کمک کننده باشد. کساني به برنامه هاي بازتواني و… نياز دارند. کساني که دچار فيبروز ريه مي شوند شايد در طولاني مدت به اکسيژن نيازمند باشند.

دکتر انارکي در خصوص اينکه وقتي شدت درگيري ريه در بيماران کرونايي زياد است آيا اين احتمال مي رود که بعد از مدتي ريه شخص با ابتلايي دوباره درگير شود؟ تصريح کرد: ممکن است، چون اين بيماري هر روز چيزي را به ما ياد مي دهد و هر روز متوجه نکته جديدي مي شويم. کساني که کرونا گرفته اند شايد دوباره و سه باره هم بگيرند، حتي آنهايي که واکسن زده اند صددرصد از ابتلا جلوگيري نکرده اند ولي شانس اينکه ابتلا به بيماري شديد باشد و منجر به مرگ شود در آنها کاهش پيدا مي کند.

اين متخصص ريه در پاسخ به اين سوال که با چند درصد درگيري ريه امکان مرگ و مير بسيار بالاست؟ اظهار داشت: اين بيماري با درگيري ارگان هاي متعدد شناخته شده است و تنها بحث ريه نيست. کرونا مي تواند ريه و کليه و سيستم قلبي و عروقي را درگير کند و اين ها فاکتور هاي موثر در ميزان درگيري با بيماري هستند. گاهي مي بينيم بيمار در ظاهرا درگيري ريوي کمي دارد ولي بعدا مشکل پيدا مي کند و نمي توان اظهار نظر قطعي کرد.

امروز توصيه مي شود بيماران کرونايي زودتر و در مراحل اوليه به مراکز درماني مراجعه کنند

وي در خصوص اينکه کساني که براي بار اول به کرونا مبتلا مي شوند چه اقداماتي بايد انجام بدهند تا درگيري ريوي پيدا نکنند گفت: امروز توصيه مي شود اين افراد زودتر و در مراحل اوليه به مراکز درماني مراجعه کنند تا با داروهايي که وجود دارد مثل رمدسيوير درمان آغاز شود، چون اين داروها بهتر جواب مي دهند و بيماري در مراحل اوليه تر و با آسيب ريوي کمتري جلوگيري مي شود و بهتر پاسخ مي گيرند. بيماران کرونايي بايد استراحت کنند و مايعات زيادي بخورند و از ويتامين دي و منيزيم و کلسيم و غذاهاي پرپروتئين استفاده کنند اينها چيزهايي کمکي است ولي توصيه من مراجعه در مراحل اوليه است تا بتوان از بدتر شدن بيماري جلوگيري کرد.

دکتر انارکي در خصوص استفاده از دستگاه بخور و … نيز گفت: در بيماران کرونايي که ريه درگير مي شود اين وسايل خيلي جواب نمي دهد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar