نقش نخود در کاهش وزن
صدا و سيما/ اگر براي اينکه مواد غذايي سالم مانند نخود را هرچه بيشتر به رژيم غذايي خود اضافه کنيد در پي دليل هستيد، نقش اين ماده غذايي در کاهش وزن شايد انگيزه لازم را براي اين کار در شما ايجاد کند.
به گفته سيدني لاپه، متخصص تغذيه، نخود سرشار از ويتامينها و مواد معدني مهم از جمله ويتامينهاي B، آهن، فسفر، و منيزيم است. شما ميتوانيد نخود را به راحتي در دستورالعملهاي غذايي مختلف استفاده کنيد. در ادامه با نقش نخود در کاهش وزن بيشتر آشنا ميشويم.
يک ماده غذايي سرشار از فيبر است
به طور خاص، نخود حاوي فيبر محلول است که به رشد باکتريهاي سالم در روده کمک ميکند و ممکن است به حفظ وزن سالم کمک کند.
برخي شواهد نشان داده اند افرادي که داراي ميکروبيوم روده متنوع هستند با خطر کمتر براي مواجهه با هوسهاي غذايي و چربي شکم مواجه هستند، اگرچه ارتباط بين آنها کاملا روشن نيست.
ممکن است يک "اثر گرمايي" ايجاد کند
نخود منبع خوبي براي پروتئين است و مصرف مقدار کافي از اين درشت مغذي عاملي کليدي در تحقق هدف کاهش وزن محسوب ميشود.
پروتئين به تنظيم گرسنگي و هورمونهاي مرتبط کمک ميکند و به تقويت احساس سيري و جلوگيري از بروز هوسهاي غذايي منجر ميشود. همچنين پروتئين به تقويت عضلات بدون چربي و متابوليسم کارآمد بدن کمک ميکند.
پروتئين در مقايسه با کربوهيدراتها و چربي داراي يک اثر گرمايي بالاتر است به اين معني که بدن براي گوارش پروتئين نسبت به دو درشت مغذي ديگر کالري بيشتري ميسوزاند.
پروتئين گياهي ممکن است موجب کاهش وزن بيشتر شود
ممکن است مصرف پروتئين گياهي موجود در مواد غذايي مانند نخود، کينوا، و سويا به پيشگيري از هوس خوردن ميان وعده کمک کرده و احساس سيري تا وعده غذايي بعدي را حفظ کند.
برخي مطالعات نشان داده اند که لوبياها و حبوبات سرشار از پروتئين گياهي احساس سيري را نسبت به پروتئينهاي حيواني، مانند گوشت گاو و گوسفند بيشتر تقويت ميکنند.
نخود سرشار از آميلوز است
جدا از اثرات سيرکنندگي که از پروتئين و فيبر موجود در نخود سرچشمه ميگيرند، اين ماده غذايي حاوي آميلوز نيز است که يک نشاسته مقاوم است و بدن آن را به آرامي گوارش ميکند. اين به ويژه به افراد مبتلا به ديابت براي کاهش وزن کمک ميکند، زيرا نشاسته مقاوم از افزايش ناگهاني سطوح قند خون پيشگيري ميکند.
نخود حجم بيشتري به وعدههاي غذايي ميبخشد
اگر فقط يک کاسه سبزيجات برگدار را براي ناهار مصرف کنيد، اين احتمال وجود دارد که طي دو ساعت پس از وعده غذايي خود با احساس گرسنگي مواجه شويد. از آنجايي که نخود حاوي فيبر و پروتئين است، حجم بيشتري به وعده غذايي ميبخشد بدون اين که افزايش چشمگيري در کالري مصرفي شما ايجاد کند.
غذاهاي سرشار از فيبر نشان داده اند که سطوح چربيهاي خون را بهبود ميبخشند، احساس سيري را تقويت کرده و به همزمان روند گوارش را آهستهتر ميکنند.
افزودن نخود به يک رژيم غذايي متعادل ميتواند به مديريت وزن، کنترل سطوح قند خون، بهبود چربيهاي خون، کمک کند.