در چه سنی احتمال ابتلا به "ام اس" وجود دارد؟
ايسنا/سن ابتلا به بيماري "ام اس" به طور معمول در حدود ۲۰ تا ۴۰ سالگي است اما در برخي افراد نيز سن شروع اين بيماري پس از ۵۰ سالگي است که در اين شرايط، بيماري با سرعت بيشتري پيشرفت مي کند.
آمار نشان مي دهد که بيش از ۲.۳ ميليون نفر در سراسر جهان به اين بيماري مبتلا هستند.
در حال حاضر درمان قطعي براي بيماري ام اس وجود ندارد و همچنين روش هاي درماني فعلي، تنها روند پيشرفت بيماري را کُند و به کاهش بروز علائم آن کمک مي کنند.
ام اس بيماري دستگاه عصبي مرکزي است. در افراد مبتلا به اين بيماري، مغز، اعصاب بينايي يا نخاع متورم مي شود. در اين شرايط پوشش حفاظتيِ اعصاب موسوم به "غلاف ميلين" آسيب مي بيند.
- علائم بيماري ام اس
اين آسيب ها خود را با علائم بيماري ام اس نشان مي دهد که مي تواند در بيماران مختلف، متفاوت باشد و از مشکل در تمرکز کردن گرفته تا گرفتگي عضلات متغير است.
علائم مختلفي از اين بيماري وجود دارد که برخي از آنها شايعتر است. همچنين اين علائم غير قابل پيش بيني هستتند و ممکن است با گذشت زمان تغيير کند. علاوه بر اين، همه مبتلايان به بيماري ام اس علائم مشابهي را تجربه نمي کنند.
ضعف، تغييرات بينايي، خستگي، عدم تعادل، نارسايي در عملکرد مثانه، مشکل در يادآوري در اطلاعات جديد از ديگر علائم بيماري ام اس هستند. همچنين مي توان به افسردگي، احساس درد و تغييرات عاطفي به عنوان علائم اين بيماري اشاره کرد.
- روش هاي تشخيص ام اس
تشخيص بيماري ام اس از طريق يک آزمايش و تست امکانپذير نيست و پزشک تستها و معاينات بسياري به کار مي گيرد تا به تشخيص اين بيماري دست پيدا کند.
تستهاي مغز و اعصاب، بررسي دقيق وضعيت باليني بيمار، آزمايش خون، انجام ام آر آي و غربالگري باند اليگوکلونال از راهکارهاي رايج در تشخيص اين بيماري است.
- درمان بيماري ام اس
به نقل از هلث لاين، در حال حاضر روشهاي درماني وجود دارد که با کمک آنها مي توان علائم اين بيماري را کنترل کرد.
از جمله توانبخشي مي تواند به بهبود انرژي، حافظه و قدرت حرکت فرد کمک کند که شامل موارد زير است:
۱) توانبخشي فيزيکي براي بهبود تعادل، قدرت و دامنه حرکت
۲) توانبخشي شناختي براي کمک به ارتباطات، سازماندهي و توجه
۳) توانبخشي شغلي براي کمک به مديريت شخصي و خود مراقبتي از جمله انجام امور روزمره و لذت بردن از تفريحات.