بیماری پوستی که سبب کاهش عمر میشود

باشگاه خبرنگاران/ محمد رضواني متخصص پوست، مو و زيبايي با اشاره به علائم بيماري لوپوس به عنوان يک بيماري خود ايمني مزمن اظهار کرد: در اين بيماري آنتي باديهاي بدن فرد مبتلا به پوست، کليه، کبد، قلب و ديگر ارگانهاي بدن آسيب ميرساند.
او با اشاره به اينکه اين بيماري در دونوع سيستماتيک و پوستي وجود دارد، بيان کرد: نوع سيستماتيک اين بيماري که مربوط به حوزه درماني پزشکان روماتولوژي است با علائم پوستي خود را نشان ميدهد که به علامت پروانهاي شناخته ميشود، به گونهاي که وقتي بيني و گونههاي بيمار بيشتر در معرض تابش نور خورشيد قرار ميگيرد، دچار التهاب و قرمزي ميشود.
رضواني گفت: راههاي تشخيص اين بيماري انجام آزمايش تکه برداري است که از طريق آن ميتوان به اين پي برد که فرد به کدام يک از انواع اين بيماري مبتلا شده است.
اين متخصص پوست تصريح کرد: باتوجه به اينکه در ۵ تا ۱۰ درصد موارد، افرادي که به نوع پوستي اين بيماري مبتلا شده اند در گذر زمان با فرم سيستماتيک درگير ميشوند و به همين دليل اين دسته از بيماران بايد سالانه آزمايش انجام دهند تا در صورت ابتلا به نوع سيستماتيک روند درمان به سرعت شروع شود که به ارگانهاي داخلي بدن آسيبي وارد نشود.
او تصريح کرد: وجود پلاکهاي قرمز تا بنفش پوسته دار و گود با يک حاشيه مشخص روي پوست از علائم ظاهري اين نوع از بيماري لوپوس است.
رضواني بيان کرد: گاهي اوقات ممکن است اين بيماري در سطح پوست سر ايجاد شود که ميتواند منجر به ريزش مو شده و آسيبهاي غيرقابل بازگشتي را براي فرد به همراه داشته باشد.
او گفت: اين بيماري بيشتر در بين خانمها همچنين در برخي از نژادها از قبيل اسپانياييها، آفريقاييها و آمريکاييها شايعتر ديده ميشود.
اين متخصص پوست افزود: نکته حائزاهميت اين است که افراد مبتلا به نوع اول اين بيماري (لوپوس پوستي) طول عمر بيشتري را نسبت به افراد مبتلا به نوع سيستميک را خواهند داشت، زيرا در نوع دوم اين بيماري آسيبهاي بسيار زيادي به تمام ارگانهاي بدن وارد ميشود که سبب کاهش طول عمر بيمار خواهد شد.
رضواني در خصوص راههاي درمان اين بيماري اظهار کرد: استفاده از کرمهاي ضدآفتاب، کلاه و عينک آفتابي همچنين قرارنگرفتن در معرض تابش نور خورشيد از جمله راههاي درمان و پيشگيري خواهد بود؛ تجويز داروهاي کورتون بصورت موضعي و تزريقي هم يکي ديگر از راههاي درماني بيماري لوپوس است.