نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

کرونا/ واکسن سینوفارم بزنیم یا برکت؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کرونا/ واکسن سینوفارم بزنیم یا برکت؟

ايسنا/ رئيس بخش عفوني بيمارستان وليعصر(عج) بيرجند گفت: هردو واکسن سينوفارم و برکت با متد مشابه ساخته شده‌اند.

مسعود ضيايي اظهار کرد: براي ساخت واکسن ويروس را از بين بردند و سطح آنتي ژن اين ويروس را خالص و آماده کردند؛ هنگامي که به  بدن ما تزريق مي‌شود، بدن آن را شناسايي مي‌کند و آنتي بادي عليه آن توليد مي‌کند و سپس در مواجهه با ويروس اصلي اين آنتي بادي‌ها از ما دفاع مي‌کنند.

رئيس مرکز تحقيقات بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند و فوکال پويينت علمي مراقبت و مديريت بيماري‌هاي عفوني بيان کرد: اين روش قديمي و شناخته شده‌اي است که بسياري از واکسن‌ها با اين متد تهيه شده‌اند و در ايران قدمت طولاني دارد.

ضيايي با اشاره به اينکه کشور ايران از گذشته‌هاي دور سازنده واکسن بوده است، گفت: واکسن سينوفارم بسيار زودتر به بازار آمده و ماه‌هاست که استفاده مي‌شود؛ اين واکسن فازهاي مختلف را طي کرده، اطلاعاتش منتشر شده و تاييديه سازمان بهداشت جهاني را دارد؛ سينوفارم عوارض خاصي نداشته و اثربخشي خوبي نشان داده است.

 وي بيان کرد: واکسن برکت با همان متد واکسن سينوفارم توليد شده، اثربخشي خوبي نشان داده و عوارض خاصي نداشته است؛ نتايج فاز يک اين واکسن منتشر و چاپ شده و نتايج فازهاي ديگر هنوز در حال آماده‌سازي و انتشار است.

وي تصريح کرد: هيچ کدام از اين دو واکسن داده‌هاي خود را در مورد اثربخشي بر کرونا دلتا بيرون ندادند؛ اين داده‌ها در مورد واکسن‌هاي ديگر مانند فايزر، مادرنا و آسترازنکا بيرون آمده است.

اين متخصص عفوني با اشاره بر قدمت طولاني، اطلاعات در دسترس و تاييد شده واکسن سينوفارم افزود: اين واکسن به نوعي جلوتر است؛ شايد در آينده نزديک اطلاعات کامل واکسن برکت را داشته باشيم و اولويت با اين واکسن باشد، اما اکنون مسئله‌اي که وجود دارد سريع‌تر واکسينه شدن عموم مردم و به ويژه کساني است که بدنشان ايمني ندارد.

وي بيان کرد: اين افراد اگر ريز فاکتور دارند بايد در اولين فرصت و با اولين واکسني که در دسترس وجود دارد، واکسينه شوند.

ضيايي گفت: اگر حق انتخاب وجود داشت، بايد براساس اطلاعات علمي نه احساس و تبليغات، نوع واکسن را انتخاب کنيم.

وي تصريح کرد: توجه کنيد که واکسن را براي عدم ابتلا تزريق نمي‌کنيم؛ بلکه براي جلوگيري از بروز موارد شديد بيماري و جلوگيري از گردش بيماري در جامعه تزريق مي‌شود.

اين متخصص عفوني خاطرنشان کرد: هرچند ما مي‌دانيم اين بيماري مانند  آنفلوانزا سال‌ها با ما خواهد بود، اما مي‌توان از اين حالت وحشي و شديد گذر و آن را کنترل کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar