نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

این خوراکی ها را از یخچال دور بریزید

منبع
همگردي
بروزرسانی
این خوراکی ها را از یخچال دور بریزید

همگردي/ به نقل از آر دي، در ادامه اين مطلب ما به شما خواهيم گفت که کدام محصولات درون يخچال بايد هرچه سريع تر دور ريخته شوند تا بتوانيد ايمني غذايي را در درازمدت به سطح مطلوبي برسانيد.

مواد غذايي بدون درپوش
آن دسته از مواد غذايي که بدون درپوش درون يخچال رها مي شوند، شديدا در معرض فسادپذيري قرار مي گيرند و نبايد انتظار داشته باشيد که حتي براي دومين وعده مصرفي از ايمني غذايي مناسبي برخوردار باشند. يخچال درواقع بستر خشک کننده اي را براي مواد غذايي فراهم مي کند و درنتيجه هرچيزي که بدون درپوش درون آن قرار بگيرد، سريعا خشک مي شود و طعم و بوي طبيعي خودش را از دست مي دهد. براي مقابله با اين مشکل رايج بايد مواد غذايي باقي مانده را درون ظرف هاي نگهدارنده شيشه اي يا پلاستيکي بريزيد. ضمنا ظروف نگهدارنده بايد کاملا بدون درز باشند و هيچ هوايي را به درون خودشان راه ندهند تا کيفيت ماده غذايي در بهترين حالت خودش باقي بماند.

مواد غذايي کپک زده

بعضي از مواد غذايي مانند انواع توت ها (توت فرنگي و...) بدون درپوش درون يخچال قرار مي گيرند و در اين صورت خيلي سريع تر فاسد مي شوند. توت ها پس از قرار گرفتن درون ظرف هاي نگهدارنده هم همچنان فسادپذيري بالايي دارند. بعضي افراد عادت دارند که تکه هاي خراب و فاسد توت ها را جدا کنند و نيمه ظاهرا سالم تر را مصرف کنند، درحالي که چنين کاري به هيچ وجه توسط متخصصان ايمني و بهداشت غذايي تاييد نمي شود. بنابراين، اگر تکه هاي کپک زده در قسمتي از يک ماده غذايي نمايان شدند، تمامي محصول مورد نظر را دور بريزيد. ميوه هايي مانند انواع توت ها بايد درون ظروف نگهدارنده روزنه دار قرار بگيرند تا رطوبت درون ظرف به بيرون منتقل شود و همچنين تعادل مناسبي ميان اکسيژن و دي اکسيد کربن درون ظرف شکل بگيرد تا ماده غذايي ديرتر به مرحله فسادپذيري برسد.

مرغ يا گوشت باقي مانده بيشتر از 3 روز
بيشتر باکتري هاي آسيب زا نمي توانند در دماي يخچال رشد کنند، اما ارگانيسم هاي فاسدکننده اين توانايي را دارند. در درجه اول بايد بگوييم که اگر هر کدام از مواد غذايي واقعا بوي بدي داشتند، بايد از خوردن آن خودداري کنيد تا بعدا دچار مشکلات گوارشي يا پيامدهاي ناگوارتر نشويد. با اين حال، استفاده از ظروف نگهدارنده مناسب و بدون روزنه مي تواند روند فسادپذيري مواد غذايي خاصي مانند گوشت و مرغ پخته شده را آهسته تر کند. البته اگر گوشت يا مرغ پخته شده بيشتر از 3 روز در يخچال باقي بمانند، حتي اگر ظاهر خوبي داشته باشند و بوي بدي هم از آنها به مشام نرسد، باز هم بايد بدون ترديد آنها را دور بريزيد.

مواد غذايي شديدا فسادپذير
بعضي از مواد غذايي شديدا فسادپذير مانند انواع لبنيات (شير، پنير، خامه و...) در قفسه هاي درب يخچال نگهداري مي شوند، درحالي که اين کار به تسريع روند فسادپذيري آنها کمک مي کند. درواقع، يخچال با دماي ثابت خودش از رشد ميکروارگانيسم ها جلوگيري مي کند يا سرعت رشد آنها را آهسته تر مي سازد اما باز و بسته کردن درب يخچال به راحتي دماي اين قسمت از يخچال را دچار نوسان مي کند و همين اتفاق به مواد غذايي فسادپذير آسيب مي رساند. بنابراين، بهتر است که بطري هاي آب يا بطري هاي نوشيدني بازنشده را در قسمت درب يخچاي نگهداري کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره