باشگاه خبرنگاران/رعايت رژيم غذايي مناسب و پرهيز از برخي غذا‌ها براي همه افراد بخصوص افراد مبتلا به ام اس لازم و ضروري است.
 

رعايت رژيم غذايي مناسب و پرهيز از برخي غذا‌ها براي همه افراد بخصوص افراد مبتلا به ام اس لازم و ضروري است.

اما قبل از هرچيزي بد نيست بدانيم که بيماري ام اس اصلا چيست؟

بيماري ام اس يا (Multiple sclerosis) يک بيماري خودايمني است که در آن تغييراتي در سيستم اعصاب مرکزي (مغز و نخاع) بوجود مي‌آيد و آن‌ها را تحت تاثيره قرار مي‌دهد بگونه‌اي که سبب از دست دادن تعادل، حواس، کنترل ديد، از کارافتادگي و .. مي‌شود.

غذا‌هاي مختص افراد مبتلا به ام اس

علت بروز اين بيماري ناشناخته است و بيشتر در افراد جوان بين سنين ۲۰ تا ۴۰ سال شيوع دارد. اين بيماري بيشتر گريبان زنان را مي‌گيرد يعني زنان ۲ برابر بيشتر از مردان به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.

ما در اين مطلب قصد داريم تا شما را با غذا‌هاي مختص افراد مبتلا به ام اس و پرهيز‌هاي غذايي اين افراد آشنا کنيم، پس پيشنهاد مي‌کنيم تا با باشگاه خبرنگاران جوان همراه باشيد.

تغذيه سالم براي مبتلايان به ام اس(Ms) چيست؟

تغذيه سالم بدين معناست که در يک رژيم غذايي موارد زير رعايت شود:

۱- تنوع غذايي در رژيم غذايي روزانه وجود داشته باشد.

۲- در مصرف چربي‌ها و شيريني‌ها صرفه‌جويي شود.

۳- در استفاده از هيچ ماده غذايي افراط و تفريط نشود و ميانه‌روي در مصرف مواد مغذي حفظ شود.

۴- روزانه از مواد غذايي به ترتيب زير استفاده شود:

۱۱- ۶ سهم از گروه نان و غلات

۵- ۳ سهم از گروه سبزي‌ها

۴- ۲ سهم از گروه ميوه‌ها

۳- ۲ سهم از گروه لبنيات

۳- ۲ سهم از گروه گوشت، تخم‌مرغ و حبوبات

غذا‌هاي مختص افراد مبتلا به ام اس

رژيم غذايي مبتلايان به ام اس

اين افراد بايد رژيم غذايي متنوعي داشته باشند، بدين معني که از تمام گروه‌هاي غذايي با نسبت مناسبي استفاده کنند.

البته آنچه باعث تشديد بيماري مي‌شود را بايد کنار بگذارند.

کمبود ويتامين D يکي از عوامل مهم ايجاد ام اس است.

مهم‌ترين منبع ويتامين D نور آفتاب است، آن هم نور مستقيم خورشيد البته از منابع خوراکي ويتامين D. مثل غلات غني شده با ويتامين D، جگر گاو و روغن کبد ماهي و... هم مي‌توان استفاده کرد.

ويتامين‌هاي C و E و گروه B و املاح معدني مثل منگنز، منيزيم، سلنيم و روي براي تامين سلامت افراد مبتلا به ام اس ضروري است.

پس پيشنهاد مي‌شود تا غذا‌هايي را که منابع خوبي از اين مواد هستند مصرف کنند.

ميوه و سبزي‌هاي تازه بخصوص سبزي‌هاي داراي برگ سبز پررنگ مثل اسفناج منبع خوبي براي دريافت املاح و ويتامين‌هاي مورد نياز اين افراد است.

ماهي ساردين و سالمون به سبب آن که منبع خوبي از امگا ۳ و امگا ۶ هستند براي ام اسي‌ها مفيد به نظر مي‌رسند.

يکي از عوارض ام اس، لخته شدن خون است که براي جلوگيري از آن پيشنهاد مي‌شود تا ويتامين K مصرف کنند.

روغن زيتون، جوانه بروکسل، کلم بروکلي، کلم، اسفناج، باميه، جعفري خام، کلم پيچ، شلغم و کاهو منابع خوبي از ويتامين K هستند.

غذا‌هاي مختص افراد مبتلا به ام اس

غذا‌هاي مناسب بيماران ام اس

پيشنهاد مي‌شود اين افراد، تا جايي که مي‌توانند آب بنوشند، مخصوصا در فصل گرما نوشيدن آب فراوان براي مبتلايان به ام اس اهميت زيادي دارد.

دارچين خاصيت ضدالتهابي براي تنظيم مجدد نوروگلي‌ها يا سلول‌هاي گليال فعال شده دارد.

استفاده مبتلايان به بيماري ام اس از گياه شاهدانه باعث کاهش لرزش‌هاي ناشي از آن مي‌شود و اثرات درماني نسبتا مفيدي دارد.

غذا‌هاي مضر براي بيماران مبتلا به ام اس

از جمله غذا‌هاي غير مفيد براي مبتلايان به ام اس، مي‌توان به غذا‌هاي چرب به‌ويژه گوشت و تمام چربي‌هاي حيواني، فرآورده‌هاي لبني پرچرب، سس‌هاي مايونز، غذا‌هاي بسيار شيرين، کيک، بيسکوئيت، شيريني و آب نبات، غذا‌هاي حساسيت‌زا مانند تخم مرغ، شير، سيب‌زميني، گوجه فرنگي، بادمجان، مخمر، نان گندم، شکر، قهوه، الکل، کولا، چاي، برخي ازميوه‌ها، موادغذايي با رنگ‌ها يا افزودني مانند نوشابه‌ها يا مواد نگهدارنده مانند کنسروها، ادويه، تمام ميوه‌ها و سبزي‌هايي که خوب شسته نشده‌اند يا با افزودن مواد شيميايي رشد کرده‌اند، اشاره کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar