نماد آخرین خبر

کرونا/ تاثیر فیزیوتراپی تنفسی بر عضلات تنفسی بیماران کرونایی

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
کرونا/ تاثیر فیزیوتراپی تنفسی بر عضلات تنفسی بیماران کرونایی

باشگاه خبرنگاران/نودهي مقدم گفت: تمرينات تخصصي فيزيوتراپي تنفسي، به تقويت عضلات تنفسي بيماران کرونايي کمک مي‌کند.
 
 نودهي مدير گروه آموزشي فيزيوتراپي دانشگاه علوم توانبخشي و سلامت اجتماعي، با توجه به شرايط شيوع کرونا در ايران و جهان بيان کرد: بيماري کرونا، ظرفيت حياتي ريه را در بيمار کاهش مي دهد و تمرينات تخصصي فيزيوتراپي تنفسي، به تقويت عضلات تنفسي و ايجاد الگوهاي تنفسي طبيعي بيمار کرونايي کمک مي کند تا تنفس به حد نرمال و طبيعي برگردد.

افسون نودهي مقدم افزود: متخصصان فيزيوتراپي در بخش‌هاي بستري بيماران کرونايي، نقش بسيار تاثيرگذاري دارند و تاکنون بسياري از اين متخصصان به دليل پيگيري و مواجهه نزديک با بيماران کرونايي، به اين بيماري مبتلا شده و تعدادي از آنان نيز جزو فوت شدگان اين بيماري هستند.

او تاکيد کرد که نقش فيزيوتراپيست‌ها و ارائه خدمات تخصصي آنان براي دو دسته از بيماران کرونايي بسيار حائز اهميت است، بيماراني که به دليل نامناسب بودن وضعيت ريه، احتمال کاهش و افت سطح اکسيژن خون براي آنان وجود دارد؛ اگر از وخامت بيماري جلوگيري نشود، ناچار به استفاده از دستگاه تنفسي خواهند شد که خدمات فيزيوتراپي تنفسي به آنان کمک مي‌کند که سطح اکسيژن افت نکند و به مرحله استفاده از دستگاه تنفسي نرسند.
عضو هيات علمي دانشگاه افزود: دسته دوم، بيماران کرونايي هستند که براي تنفس، وابسته به دستگاه تنفسي مي‌شوند، اما در کنار دارو درماني، مي‌توانند از خدمات فيزيوتراپي تنفسي نيز کمک بگيرند و با تقويت عضلات تنفسي و رساندن سطح اکسيژن به حد نرمال و طبيعي، زودتر از دستگاه جدا شده و به تنفس طبيعي و مستقل برسند.

نودهي مقدم همچنين از اهميت خدمات فيزيوتراپي در بهبودي و تسريع در روند درمان عوارض جسمي و حرکتي ناشي از بيماري کرونا گفت و توضيح داد: از جمله عوارض ناشي از بيماري کرونا، درگيري سيستم عصبي مرکزي است که مي‌تواند منجر به ضعف و اختلال حرکتي شود همچنين سيستم‌هاي عضلاني اسکلتي و مفاصل به دليل بستري شدن بيمار، دچار کم تحرکي و اختلال عملکرد مي‌شوند که مي‌تواند منجر به خشکي مفاصل و ضعف حرکتي شود و درمان‌هاي تخصصي فيزيوتراپي مي‌تواند با افزايش دامنه حرکتي مفاصل و تقويت عضلات، به بهبودي سريعتر بيمار کمک کند.

مدير گروه آموزشي فيزيوتراپي دانشگاه علوم توانبخشي و سلامت اجتماعي در پاسخ به سوالي در خصوص چگونگي فعاليت اين گروه آموزشي و ظرفيت‌هاي آموزشي و پژوهشي آن گفت: اين گروه آموزشي که از سال ۱۳۷۱ تاسيس شده است، هم اکنون با بهره گيري از توان تخصصي و حرفه‌اي ۱۴ عضو هيات علمي به تعليم و تربيت نيروي متخصص در سه مقطع کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکترا مي‌پردازد، به طوري که تا کنون بالغ بر ۴۴۸  نفر در مقطع کارشناسي،   ۱۹۲ تن در مقطع کارشناسي ارشد و ۴۰  تن در مقطع دکترا فارغ التحصيل شده اند.

او افزود: پس از  آموزش پايه در مقاطع تحصيلات تکميلي، اين گروه به طور عمده با نگاه به آموزش‌هاي تخصصي در گرايش‌هاي آسيب‌هاي عصبي، عضلاني، اسکلتي و رويکرد درمان‌هاي دستي فعاليت دارد و در اين راستا، بالغ بر  ۲۰۰  کارگاه تخصصي و  ۲۵ سمينار ملي و بين المللي و دانشجويي برگزار کرده است که سمينار‌هاي سالانه فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات از جمله آنهاست.

نودهي تصريح کرد که اين دپارتمان علاوه بر دانشجويان ايراني، از ديگر کشور‌ها نيز پذيرش دانشجو داشته که در مقاطع مختلف مشغول به تحصيل هستند.

او همچنين با اشاره به حضور دو عضو هيات علمي اين گروه آموزشي در هيات بورد تخصصي فيزيوتراپي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، افزود: اين گروه آموزشي از ابتداي تاسيس در راستاي انتشار مقالات علمي از طريق نشريه حرکت در سطح ملي اقدام به ايجاد بستر مناسب براي ارتقاي دانش همکاران توانبخشي کرده و در ادامه با ارتقاي سطح علمي آن با عنوان جديد نشريه فيزيوتراپي تخصصي «فصلنامه فيزيک درماني  Physical treatment»  فعاليت کرده که به زبان انگليسي منتشر مي‌شود.

او در خصوص توانمندي علمي و تخصصي گروه آموزشي فيزيوتراپي دانشگاه علوم توانبخشي و سلامت اجتماعي نيز به «پايه گذاري و اشاعه سبک فيزيوتراپي تخصصي در حوزه درمان‌هاي دستي و فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات و اختلالات مجموعه لگن و درمان سوزن خشک»، «راه اندازي اولين کلينيک فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات در ايران»، «برخورداري از آزمايشگاه تخصصي بيومکانيک با تجهيزات آناليز حرکت، تعادل و راه رفتن و ديگر ارزيابي‌هاي عصبي عضلاني اسکلتي»، اشاره کرد.

نودهي مقدم همچنين از انعقاد تفاهم نامه همکاري بين اين گروه آموزشي با ديگر موسسات علمي و پژوهشي وابسته به دانشگاه‌هاي علوم پزشکي و مهندسي و بيمارستان‌هاي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي ايران، تهران، شهيد بهشتي، ارتش و شرکت ملي نفت ايران، سازمان بهزيستي کشور و مرکز تحقيقات موفقيان وابسته به دانشگاه صنعتي شريف گفت که سبب برخورداري از امکانات آموزشي و آزمايشگاهي اين مراکز علمي و پژوهشي نيز مي‌شود.

او عمده زمينه‌هاي تحقيقاتي دانشجويان تحصيلات تکميلي و اعضاي هيات علمي گروه را در حيطه‌هاي درمان‌هاي دستي، سوزن خشک، فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات و اختلالات لگن، شانه، سالمندي، تمرين درماني، تکنيک‌هاي postural restoration، Tapping و TDCS   ذکر کرد و افزود: اعضاي هيات علمي اين گروه طي سال‌هاي اخير نسبت به ثبت پنج اختراع و US patent  اقدام کرده اند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar