فواید غیرمنتظره برگ موز!
باشگاه خبرنگاران/ به نقل از السومريه نيوز، مطالعات علمي زيادي وجود ندارد که برخي از اين مزايا را تأييد کند، اما بيشتر مزايا و موارد استفاده آن از درمان برخي بيماريها گرفته تا استفاده از آنها در آشپزي يا به عنوان خوراک دام بر اساس تجربيات شخصي و عادات موروثي است.
اما وب سايت بولدسکي در گزارشي درباره برگ موز توصيه ميکند که هنگام استفاده از آنها براي اهداف درماني بايد با پزشک مشورت کرد و خاطر نشان کرد که برگ موز به اندازه ميوه موز مغذي و سالم است.
۱. سرماخوردگي و آنفولانزا
نتايج يک مطالعه علمي نشان ميدهد که گياهان دارويي از جمله برگ موز ميتوانند به عنوان داروي گياهي براي سرماخوردگي و آنفولانزا استفاده شوند، زيرا حاوي آنتي اکسيدانهاي قوي هستند.
۲. ضد تب
يک مطالعه در مورد تأثير مفيد همه قسمتهاي موز از جمله برگهاي آن در برابر تب صحبت کرده است. مواد شيميايي گياهي موجود در برگ موز به دليل اثرات ضد تب، ضد ميکروبي و ضد التهابي به پيشگيري يا درمان بيماريهايي مانند تب کمک ميکند. مصرف يک نوشيدني برگ موز آب پز به طور کلي تقويت کننده سلامت محسوب ميشود.
۳. پانسمان زخم
بر اساس يک مطالعه، برگ موز به دليل منحصر به فرد بودن، ارزان بودن و خواص در دسترس، در بسياري از کشورهاي در حال توسعه پانسمان زخم ارزان و موثري است. خواص ضد ميکروبي و ضد التهابي برگ موز با پانسمان وازلين برابر است و بنابراين ميتواند به درمان و ترميم زخم در زمان کوتاه کمک کند.
۴. تقويت سيستم ايمني بدن
يک مطالعه نشان ميدهد که لکتين، نوعي پروتئين، در برگ موز به وفور يافت ميشود. لکتينها داراي خواص تنظيم کننده سيستم ايمني قوي هستند که ميتواند به افزايش تعداد سلولهاي T در بدن کمک کند. سلولهاي T بخشي از سلولهاي ايمني هستند که به شناسايي عوامل بيماري زا در بدن و ارسال سيگنال به سلولهاي B براي مبارزه و از بين بردن آنها کمک ميکند.
۵. کاهش سلوليت
از برگ موز در هند به عنوان يک درمان موضعي استفاده ميشود که باعث کاهش التهاب سلوليت در بدن ميشود. برگ موز له شده روي پوست محل سلوليت استفاده ميشود. پلي فنولهاي موجود در برگهاي موز به کاهش کلسترول در سلولهاي پوستي که مسئول ايجاد سلوليت هستند کمک ميکند و در نتيجه آن را کاهش ميدهد.
۶. درمان مشکلات مو
برگ موز به عنوان يک ماده فوق العاده براي مو عمل ميکند و براي از بين بردن برخي از مشکلات آن مانند شوره و زدودن موهاي سفيد استفاده ميشود. تجربيات شخصي برخي افراد ميگويد که خرد کردن و يک برگ موز براي استخراج آب و سپس ماليدن آن به موها ميتواند به سياه شدن موها کمک کرده و سفيدي موها را کاهش داده و در عين حال فوليکولها را نيز تقويت کند.
۷. ديابت
بر اساس يک مطالعه، برگ موز منبع بالقوه روتين ضدالتهاب و آنتي اکسيدان است. روتين، فلاونوئيد اوليه موجود در برگ موز، با کنترل سطح گلوکز بيماران ديابتي و جلوگيري از خطر عوارض مرتبط، براي بيماران ديابتي مفيد است. برگ موز همچنين به تجزيه مالتوز، نوعي قند، کمک ميکند که افزايش مقدار آن نشان دهنده ديابت است.
۸. درمان زخم معده
بيماري زخم معده در اثر عدم تعادل اسيد پپسين و عوامل دفاعي مانند نيتريک اکسيد در معده ايجاد ميشود. يک مطالعه علمي به خاصيت ضد زخم برگ موز پرداخته است. نتايج اين مطالعه ميگويد که برگ موز حاوي فلاونوئيدها و بسياري از ترکيبات آلي و معدني مانند آلکالوئيدها، آنتي اکسيدانها و اسيدهاي فنوليک است که ميتواند اثرات محافظتي در برابر آسيب مخاط معده ايجاد کرده و زخمها را درمان کند.
۹. بهبود اشتها
بسياري از شرايط بلند مدت و کوتاه مدت مانند بيماري کبد، تب، مشکلات کليوي، مسموميت غذايي و هپاتيت ميتواند اشتهاي فرد را کاهش دهد. عطر و طعم متمايز برگ موز براي تحريک اشتها مفيد است.
۱۰. تسکين درد گزش
يک مطالعه علمي در مورد فعاليت ضد سمي برگ موز در برابر نيش مار صحبت کرده است. اين مطالعه نشان ميدهد که وقتي عصاره برگ موز با پروتئينهاي سم مار در تعامل باشد، تاننها و پلي فنولهاي موجود در برگهاي موز ميتوانند پروتئينهاي سمي را غيرفعال کرده و تأثير آنها را تا حدودي کاهش ميدهند، که در هنگام استفاده از خمير برگ موز براي نيش مار به تسکين درد تبديل ميشود. اما اين مطالعه هنوز به شواهد بيشتري نياز دارد.
۱۱. بسته بندي مواد غذايي بهداشتي
برگ موز به دلايل بهداشتي به طور سنتي در بسته بندي مواد غذايي مورد استفاده قرار ميگيرد که مهمترين آنها عدم وجود سموم در مقايسه با پلاستيک است. خواص ضد باکتريايي برگ موز همچنين از فساد مواد غذايي به دليل باکتريها و ميکروبها جلوگيري ميکند. روکش برگ موز مواد غذايي را براي مدت طولاني ايمن و تازه نگه ميدارد. همچنين، بسته بنديهاي برگ موز به دليل اينکه سازگار با محيط زيست هستند، نيازي به تميز کردن ندارند.
۱۲. طعم بي نظير
از برگ موز به طور گستردهاي در آشپزي، به ويژه در غذاهاي بخارپز استفاده ميشود. هنگامي که برگ موز به عنوان عنصري در رژيم غذايي استفاده ميشود، پلي فنولهايي را اضافه ميکند که بسياري از بيماريهاي التهابي و مزمن مانند سرطان، بيماريهاي قلبي و آلزايمر را کاهش ميدهد. وقتي غذا روي برگ موز داغ سرو ميشود، پوشش مومي آن تمايل به ذوب شدن در غذا پيدا ميکند و طعم منحصر به فرد و سبکي به غذا ميبخشد.