نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

کرونا/ کدام واکسن کم عارضه تر است؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
کرونا/ کدام واکسن کم عارضه تر است؟

خراسان/ براي بسياري از مردم اين سوال پيش مي آيد که عوارض واکسن هاي موجود شامل چه حالاتي است و احتمال ابتلا بعد از تزريق کدام واکسن بيشتر است؟
 اين روزها واکسن هاي آسترازنکا، سينوفارم و کوو ايران برکت به افراد واجد شرايط در کشورمان تزريق مي شود. براي بسياري از مردم  درباره اين که عارضه واکسن شامل چه مواردي مي شود و کدام واکسن عوارض کمتري دارد سوال هايي ايجاد شده است که در ادامه به آن ها مي پردازيم:    
   عوارض واکسن يا ابتلا به کرونا؟
دکتر "شيرين افهمي"، پزشک متخصص بيماري‌هاي عفوني درباره مدت زمان بروز عوارض واکسن کرونا به خبرگزاري پويا گفت: «حدوداً تا سه روز پس از تزريق واکسن کرونا، علايم تب، درد محل تزريق، احساس سرماخوردگي، کسالت و ... طبيعي است». 
اين متخصص بيماري‌هاي عفوني ادامه داد: «اگر اين علايم بيشتر از سه روز ادامه  يابد بايد فرد به پزشک مراجعه کند زيرا ممکن است کسي به کرونا مبتلا شده باشد و از ابتلاي خود خبر نداشته باشد و واکسن را در مرحله اول ابتلاي خود به کرونا تزريق کرده باشد و چند روز پس از تزريق واکسن علايم بيماري‌اش بروز پيدا کند؛ به همين دليل گفته مي‌شود که بروز عوارض در پي تزريق واکسن کرونا به طور معمول تا سه روز پس از تزريق، طبيعي است و اگر بيشتر از آن  ادامه يابد نمي‌توان آن را به تزريق واکسن مربوط دانست و بايد فرد از لحاظ ابتلا به کرونا بررسي شود؛ در واقع اگر علايم تب و سرماخوردگي و ... بيش از سه روز طول بکشد، مي‌توان گفت که اين بروز علايم به واسطه تزريق واکسن کرونا نيست بلکه به دليل همزمانيِ تصادفي شروع علايم ابتلا به کرونا با تزريق واکسن است.»
    برکت و سينوفارم عوارض کمتري دارند
واکسن‌هاي کروناي استفاده شده در ايران هم مانند ديگر نقاط دنيا داراي درجاتي از واکنش‌هاي موضعي و سيستماتيک هستند که معمولا تا هفت روز خود به خود از بين مي‌رود. اما بر اساس گزاره برگ شماره 39 کميته راهبري مطالعات واکسيناسيون کوويد-19 که توسط معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي منتشر شده، عوارض در واکسن‌هاي «کوو ايران برکت و سينوفارم» که مبتني بر پلتفرم ويروس غير فعال است، بروز کمتري دارد.در اين تحقيق بررسي عوارض بعد از تزريق واکسن‌هاي اسپوتنيک آسترازنکا، سينوفارم و برکت با يکديگر مقايسه شده‌اند و در نهايت براساس بروز علايمي  همچون قرمزي، گرمي، خارش، تورم، درد، سفتي، کبودي، تب، تهوع، ناخوشي، لرز، سردرد، درد مفاصل، درد عضلات و خستگي واکسن‌هاي سينوفارم و برکت درصد کمتري از عوارض را درهفت روز بعد از تزريق از خود به جاي گذاشته‌اند.
    احتمال ابتلا بعد از تزريق کدام واکسن بيشتر است؟
براساس مطالعه انجام شده، ميزان ابتلا به بيماري کرونا بعد از تزريق واکسن در واکسن‌هاي سينوفارم و اسپوتنيک مشابه است و از اين ميزان واکسن آسترازنکا تقريبا دو برابر بيشتر از اين دو واکسن امکان ابتلا به بيماري کرونا را داشته بايد توجه داشت اين مطالعه زماني انجام شده است که بيشتر افرادي که واکسن آسترازنکا را دريافت کردند هنوز دوز دوم واکسن خود را تزريق نکرده اند.

نويسنده : مهديس مراديان | روزنامه نگار

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره