تاثیر هر احساس روی اعضای مختلف بدن انسان

پزشکان بدون مرز/ دانستن اينکه کدام احساس روي کدام عضو بدن شما اثر ميگذارد برايتان جالب خواهد بود، بخصوص وقتي بدانيد حسادت، خوشحالي، عشق و… در درون شما چه مي کنند.
تاثير هر احساس روي اعضاي مختلف بدن انسان
احساسات نه تنها در سلامت روح و روان که بر سلامت کل بدن انسان نقش موثر دارند. در اين قسمت مي خواهيم بدانيم که کنترل احساسات تا چه حد نقش مهمي در سلامت روح و سلامت بدن دارد.
آيا تا به حال به اين موضوع فکر کرده ايد که احساسات بر نوع نگرش به زندگي و نيز از سوي ديگر شرايط سلامت بدني تان تاثيرگذار است؟ بله احساسات! آنچه که برخي افراد آن را ناديده مي گيرند.
با کنترل احساسات نه تنها به خود کمک مي کنيم، بلکه انسجام و هماهنگي خاصي بين سلامت روح و جسم خود ايجاد خواهيم کرد. آنگونه که در اين بخش از نمناک خواهيد خواند، چندين مورد از احساساتي که بر بدن انسان تاثير گذارند.
1- تاثير حسادت داخل بدن انسان حسود
در نظر بعضي افراد، داشتن حس حسادت البته تا حدي، خوشايند به نظر مي رسد. حس حسادت نرمال زماني شکل مي گيرد که فرد احساس نگراني و هراس از آن دارد که ديگر فردي محبوب به نظر نرسد. حسادت ناسالم و نامطلوب حس محبت بين قلب ها را از بين برده و روابط دوستانه و فاميلي را بهم مي ريزد.
استرس ناشي از حس حسادت، ميزان ضربان قلب و فشار خون را بالا مي برد همچنين بر اثر اين حس منفي، برخي علائم از جمله کاهش اشتها ، افزايش يا کاهش چشمگير وزن، بي خوابي و مشکلات گوارشي و غيره ممکن است به سراغ فرد بيايد.
سعي کنيد فرد مقابل خود را با همان خصوصيت اخلاقي بپذيريد همچنين هرگز خود را با ديگران مقايسه نکنيد.درواقع به کمک برخي از اين راهکارها اجازه ندهيد حس حسادت بر شما غلبه کند.
2- اضطراب و عصبانيت
حس عصبانيت گاهي با حس تنفر، کج خلقي و خشم ديوانه وار همراه است. بروز اين حالت ها مواردي از سر درد و بي خوابي گرفته تا مشکلات گوارشي، بيماري هاي پوستي ،حملات قلبي و حتي حالت سکته برايتان را به همراه خواهد داشت.
چنانچه شما يک فرد استرسي باشيد، در زمان بروز حالت عصبانيت ميزان قدرت اين احساس به مراتب بيشتر خواهد بود. چرا که علايم اختلال اضطراب نيز شکل گرفته است بنابراين اجازه ندهيد هرگز حس عصبانيت بر شما غلبه کند پس لحظه اي صبر کنيد و فقط به اين فکر کنيد چه چيزي شما را اين گونه برآشفته است و سپس با ديگر افراد راجع به آنچه در ذهنتان مي گذرد، صحبت کنيد. سعي کنيد راه حلي براي رفع اين مشکل بيابيد و در کل اجازه ندهيد سلامتي تان به خطر بيفتد.
3- افسردگي
حس افسردگي يک نوع اختلال مغزي است که موجب بروز حالت اندوه و غم مي شود. اين حس در نهايت موجب بيماري هاي مختلف و ضعيف شدن عملکرد سيستم ايمني بدن مي گردد. همچنين حس افسردگي موجب بروز بي خوابي، عدم آرامش در فرد شده و در عين حال افکار مزاحم به مغز هجوم مي آورند.
حس افسردگي به همراه حالت اضطراب چه بسا فرد را در معرض خطر حمله قلبي قرار مي دهند. افراد افسرده در خصوص مواردي چون تمرکز ، قدرت حافظه و در عين حال توان تصميم گيري با مشکل مواجهند.
4- تنفر
حس تنفر نسبت به چيزي يا بدتر از آن نسبت به فردي ، يکي از احساساتي است که کنترل آن به شدت دشوار است. بروز اين حس برخلاف حس ترس و عصبانيت که موجب افزايش سرعت ضربان قلب مي شوند تا حدودي از سرعت ضربان قلب مي کاهد.
همچنين ممکن است فرد دچار حالت دل آشوبي و تهوع شود که درواقع اين حالت بر اثر برخي عوامل فيزيولوژيکي در دستگاه گوارش است بنابراين در چنين مواقعي به منظور جلوگيري از بروز اين حالت بهتر است نفسي عميق بکشيد. کمي فکر کنيد و سعي کنيد خلاف اين احساس عمل کنيد و بالعکس در ذهن تان ان چيز يا فرد را جالب و دوست داشتني تصور کنيد و حتي نسبت به آن ها مهربان باشيد.
5- ترس
وقتي فرد دچار حالت ترس مي شود ؛ اصطلاحا رنگ از چهره اش مي پرد. اين حالت به دليل عملکرد سيستم خودکار عصبي و بروز واکنش ستيز و گريز صورت مي گيرد. زماني که فرد مورد حمله قرار مي گيرد، در طي اين حالت، رگ ها و عروق خوني خون بيشتري از صورت به سمت ماهيچه هاي مي فرستند تا بدن بتواند آماده واکنش ستيز يا گريز باشد.
6- خجالت
شرم و حيا تا حدي مطلوب است که بر حس اعتماد به نفس و اراده هاي فردي تاثير منفي نگذارد. در حالت شرم و حيا ي نامطلوب و ناسالم ، اين رفتار خجالت به نوعي بخشي از وجود فرد شده و برايش حس اضطراب نيز به دنبال دارد.
اين موضوع باعث ترشح هورمون کورتيزول که هورمون استرس است گرديده و درنهايت موجب تنگي عروق خوني و افزايش ميزان سرعت ضربان قلب مي گردد.
به منظور غلبه بر حس خجالت خودتان را با ديگران مقايسه نکنيد. همچنين سعي کنيد نسبت به اينکه مردم در مورد شما چه فکري مي کنند و يا چه مي گويند، هرگز هراس نداشته باشيد. اين را هم بدانيد تنها کسي که همه حقايق را راجع به شما مي داند خود شما هستيد! با خودتان بجنگيد اما در نهايت برنده اين نبرد باشيد و سعي کنيد به خودتان عشق بورزيد.
7- عشق
زماني که عاشق مي شويد، ميزان ضربان قلب تان افزايش مي يابد و دستتان عرق مي کند. به گفته پزشکان بروز اين حالت به دليل ترشح آدرنالين و نوراپي نفرين است و همزمان ترشح اکسي توسين که هورمون عشق ناميده مي شود، موجب مي شود تا احساس شادماني و امنيت کنيد و هرگزي دردي در بدن احساس نکنيد، چرا که نواحي از بين برنده حس درد در مغزتان فعال شده و در کل بدن تان سلامت خواهد بود. در واقع يکي از دلايل طول عمر افراد متاهل نسبت به افراد مجرد همين موضوع است.
8- حس غرور و تحقير
بروز يک احساس غرور کاذب ريشه در افکار منفي نسبت به ديگران است که فرد تصور مي کند آن ها هرگز از او بهتر نيستند! لذا اين حالت او را دچار استرس کرده و ميزان سرعت ضربان قلب فشار خون بالا مي رود و گاه حالت درد معده نيز براي فرد بروز مي يابد. به گفته پزشکان حس غرور فرد را در معرض خطر ابتلا به انواع بيماري ها قرار مي دهد بنابراين در مواردي که احساس مي کنيد نسبت به ديگران بهتر هستيد.
بهتر است با خودتان فکر کنيد من فقط کمي بيشتر سعي و تلاش داشته ام. همين! در عين حال سعي کنيد ديگران را هم ببينيد واحساسات ان ها را نيز درک کنيد.
مردم را همان گونه که هستند، بپذيريد گاهي در روابط خود از آن ها عذرخواهي کنيد. اما از طرفي ديگر در روابطت تان با مردم آنقدر ها هم خجالتي نباشيد، چرا که اين حس تنها چيزي است که آزادي تان را زير سوال مي برد.
9- خوشحالي
به گفته ارسطو، داشتن حس شادي و خوشحالي، معنا و هدف زندگي است. شاد بودن و سلامتي بدن رابطه مستقيم و تنگاتنگ دارند. هرچه فردي خوشحال تر باشيد ، به مراتب در کل از بدني سالم و طول عمر بيشتري برخوردار خواهيد بود. همچنين از طرفي داشتن حس شادماني بر استرس غلبه مي کند.
بنابر نتايج آمار ،استرس تا 18 درصد در افراد سالم و 2 درصد در افراد مبتلا به بيماري هاي زمينه اي عامل مرگ افراد بود بنابراين سعي کنيد فردي را که دوست داريد، در آغوش بگيريد و نه فقط نسبت به ديگران بلکه خودتان را هم دوست بداريد و ديگر اين که لبخند را فراموش نکنيد. همچنين خوب است گاهي به تفريح خوش بگذرانيد و استراحت و خواب شبانه کافي داشته باشيد و در کل از زندگي تان لذت ببريد.
احساس خوشحالي
10- احساسات خودبخود در برخي سندروم ها
نگاهي کلي به چهره برخي افراد نشان مي دهد که دچار اختلالات خاصي در رفتار هاي اجتماعي هستند. نگاه خيره و حالت چشم ها و لب ها حاکي از چهره اي ناراحت است.
تحقيقات بر روي ميزان مدت زمان حالت چشم هاي خيره و حالت لب هاي اين افراد نشان داد که در مورد 15 نفر از افراد مبتلا به سندروم Cornelia de Lange و 17 نفر افراد مبتلا به سندروم Rubinstein-Taybi يکسان بود. همچنين هر دو گروه اين افراد از خود احساسات مشابهي که به طور خود به خود بروز يافته بود، به لحاظ ظاهري نشان دادند.
اضطراب و استرس بدترين تاثير را دارند
بسياري از افراد بر اين باورند که هر يک از احساسات بر بخش خاصي از بدن تاثير مي گذارند مثلا استرس و اضطراب بر روي ناحيه گردن و دستگاه گوارش و حس خوشحالي بر روي قفسه سينه تاثير گذار است اما بنا بر اطلس بدن انسان، عصبانيت در راس احساسات در بدن بوده و حس عشق و خوشحالي در کل بدن به شدت احساس مي شود.
احساساتي نظير غم و افسردگي از بين برنده ديگر احساسات فردي که هستند که يک فرد در شرايط عادي مي تواند داشته باشد.
حس اضطراب و افسردگي و افزايش خطر مرگ ناشي از بيماري کبد
علاوه براينکه استرس ميزان خطر حمله قلبي را بالا مي برد، از سوي ديگر موجب بروز بيماري هاي کبد نيز مي گردد. در واقع تحقيقات نشان داده اختلال مغزي موجب بروز بيماري قلبي و در عين حال کبدي مي گردد که اين نوع بيماري کبد بيماري کبد چرب غيرالکلي نام دارد که نهايتا منجر به سيروز کبدي و از کار افتادن کبد مي گردد بنابراين در افرادي که حس اضطراب و يا افسردگي دارند؛ خطر مرگ ناشي از بيماري کبد وجود دارد.