بيتوته/
1- چرا خوردن بستني رابه اعتياد به مواد مخدر تشبيه مي کنند ؟
با گذشت زمان ، بدن معتادان نسبت به مواد مخدر نوعي سازگاري نشان مي دهد و آنها را مجبور به استفاده از دُزهاي بالاتر مي کند اما متأسفانه اين کار کمکي به لذت بخشي بيشتر مواد نمي کند. يک مطالعه نشان داده ، که اين امر دربارۀ بستني نيز صادق است. محققان در اين مطالعه يک گروه از نوجوانان که به طور منظم بستني مي خوردند و گروه ديگري که چندان اين محصول را مصرف نمي کردند را زير نظر گرفتند .مرکز پاداش در مغز بستني دوست ها حساسيت خود را نسبت انواع بستني از دست داده بود.
2- آيا بستني هاي رژيمي سالم تر از بستني هاي معمولي هستند؟
ميزان چربي در بستني رژيمي حداقل 50٪ کمتر و ميزان کالري آن 33 ٪ کمتر از بستني هاي معمولي ست، اما اين باعث نمي شود که آن را سالم تر بدانيم و به آن معنا نيست که شما مي توانيد مقدار بيشتري از آن بخوريد. حتي بستني رژيمي بيش از حد چربي دارد. سعي کنيد حداقل با مقايسۀ برچسب هاي تغذيه گزينۀ کم چرب تررا انتخاب کنيد. فقط اندازۀ نصف يک فنجان بستني بريزيد و براي لذت بخشي بيشتر آن را آهسته بخوريد.
3- چرا خوردن بستني موجب سر درد مي شود؟
متأسفانه چيزي به اين خوشمزگي باعث درد تيزي در سر ميشود. "سردرد يخي" يا "انجماد مغز" زماني اتفاق مي افتد که چيزي سرد با سقف گرم دهان برخورد کند. اين کارعملکرد اعصابي که ميزان جريان خون را به سر کنترل مي کنند به هم مي ريزد واعصاب باعث تورم رگهاي خوني مي شوند و درد ايجاد مي شود .شما با آهسته خوردن مواد سرد مي توانيد از اين سردرد جلوگيري کنيد.
4- چرا سطح برخي بستني ها يخ مي بندد؟
نوسان درجه حرارت، شايع ترين علت ايجاد لايه اي از يخ روي بستني ست، پس بستني خود را زياد خارج از فريزر نگه نداريد . هنگامي که بلورهاي کوچکي در بستني ذوب و دوباره سرد مي شوند ، به توده هاي يخي تبديل مي شوند. دماي فريزر خود را بين منفي 5 تا 0 درجۀ فارنهايت تنظيم کنيد و بستني را به جاي در فريزر در قسمتهاي اصلي آن نگه داريد.
5- چرا شما براي درست کردن بستني خانگي بايد از نمک استفاده کنيد؟
يخ و سنگ نمک، دو ماده اي هستند که مخلوط خامۀ شما براي منجمد شدن به آنها نيازدارد. سنگ نمک نقطۀ انجماد يخ را کاهش مي دهد، دماي مخلوط يخ و سنگ نمک زير نقطه انجماد آب است.
6- چرا بستني در روزهاي گرم همراه با وزش باد سريعتر آب مي شود؟
اين سرعت در ذوب شدن کاملاً منطقي ست، زيرا در اين شرايط آب و هوايي ، بستني سرد گرماي هوا را به خود مي کشد . همچنين بستني در آب و هواي مرطوب نيز سريعتر ذوب مي شود.
7- تفاوت ميان بستني يخي و بستني چيست؟
بستني يخي با شربت هاي ميوه ها درست مي شود واغلب براي از بين بردن مزۀ غذاها در دهان بين وعده ها سرو مي شود . افرادي که مشکل هضم لاکتوز دارند با خيال راحت مي توانند ازاين خوراکي که هيچ مادۀ لبني در ساخت آن استفاده نشده است صرف کنند.البته شربت ها گاهي شامل شير، تخم مرغ يا ژلاتين هستند. گياهخواران يا افرادي که هر محصول حيواني را نمي خورند ، مي توانند بستني را با کرۀ بادام زميني، شير بادام، شير نارگيل وديگر مواد جايگزين فراورده هاي لبني درست کنند.