نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

عوارض قطع ناگهانی دارو به خصوص داروهای آرام بخش و خواب آور

منبع
نمناک
بروزرسانی
عوارض قطع ناگهانی دارو به خصوص داروهای آرام بخش و خواب آور

نمناک/قطع ناگهاني دارو به دنبال مصرف دراز مدت آن عوارض شديدي را در فرد ايجاد مي کند و در برخي از موارد حتي به مرگ فرد مي انجامد . بنابراين بهتر است قطع ناگهاني دارو کم کم ميزان مصرف آن را بر اساس تجويز پزشک کاهش داده و بتدريج مصرف آن را قطع کنيد. در اين بخش از سلامت با عوارض قطع ناگهاني و خود سرانه دارو هاي مختلف آشنا شويد.


عوارض قطع ناگهاني و خودسرانه داروهاي مختلف
عوارض قطع کردن ناگهاني قرص هاي خواب
افراد زيادي وجود دارند که دچار مشکلات بي خوابي اند و سال ها از قرص خواب استفاده مي کنند . اين افراد اعتياد زيادي به اين قرص ها پيدا کرده اند و نمي توانند يکباره آن را ترک کنند زيرا اگر اين دارو را به سرعت و ناگهاني قطع کنند دچار عوارض شديد مي شوند.


قطع ناگهاني دارو و مصرف بي رويه آن عوارض شديد مانند تعريق، بروز ترس و ناآرامي و خشونت و تعادل نداشتن ديدن کابوس هاي وحشتناک و بي خوابي و حتي گاهي جبران ناپذير را به دنبال دارد. بهتر است بجاي قطع کردن ناگهاني مصرف قرص خواب بهتر است کم کم ميزان مصرف آن را تحت نظر پزشک کاهش داده و بتدريج مصرف آن را قطع کنيد.

 

عوارض قطع کردن ناگهاني قرص هاي ضد افسردگي
گاهي مواقع بيماران تصميم مي گيرند که به طور ناگهاني مصرف داروي خود را قطع کنند. اين حالت به طور بالقوه مي تواند بسيار خطرناک باشد زيرا ممکن است منجر به بروز مشکلات اساسي شود. به عنوان مثال اين مورد در رابطه با داروهاي اعصاب و روان مصرف اکثر داروهاي ضد اضطراب و افسردگي در دراز مدت باعث وابستگي به دارو مي شود و ترک ناگهاني اين دارو ها به صورت خود سرانه عوارض شديدي را به دنبال دارد.

يکي از داروهايي ضد افسردگي داروي SSRIاست نيز که از جذب مجدد زروتونين در سينوس و اعصاب جلوگيري مي کند ، اين دارو بايد تحت نظر روانپزشک تجويز شود و با عوارض کم خوابي، پرخوابي، افزايش اشتهاي فرد پس از کم اشتهايي ابتدايي همراه است . قطع ناگهاني داروهاي افسردگي، گرگرفتگي و خشکي دهان را براي بيمار به همراه دارد و فرد نمي تواند به محض احساس بهبودي مصرف اين داروها را قطع کند.


عوارض قطع ناگهاني قرص آسپرين
داروهاي ضدانعقاد خون ساده مانند آسپيرين براي افرادي که به دلايلي در معرض سکته هاي قلبي و مغزي هستند ،افراد سيگاري، سالمندان تجويز مي شوند و موجب جلوگيري از بروز سکته قلبي مي شوند. اين دارو در ظاهر عارضه چنداني ندارد و به همين دليل مصرف آن بين مردم عادي حتي در جوانان رواج زيادي دارد.

بعضي از مصرف کنندگان از خوردن آن سود مي برند ولي اين دارو آنقدرها هم که همگان فکر مي کنند، بي خطر نيست و اگر بي مورد يا طولاني مدت مصرف شود، ممکن است عارضه اي جدي برجاي گذارد.مصرف کم يا زياد دارو در طول دوره درمان ممکن است مشکلات جدي مانند خونريزي هاي کشنده ايجاد کند. قطع ناگهاني داروهاي ضدانعقاد اصلا توصيه نمي شود؛ مثلا قطع ناگهاني و خودسرانه آسپيرين ممکن است باعث خونريزي گوارشي شود و مصرف و قطع مصرف هر داروي ضدانعقاد حتي آسپيرين بايد با نظر پزشک باشد.

 

عوارض قطع ناگهاني قرص وارفارين
وارفارين، داروي ضد انعقاد خون خوراکي است که براي پيشگيري از لخته شدن خون در رگ ها تجويز مي شود. داروي خوراکي وارفارين معمولا براي افرادي تجويز مي شود که تعويض دريچه قلب داشته اند، مشکل بي نظمي ضربان قلب دارند، يا سکته مغزي کرده اند.

بيماراني که اين داروها برايشان تجويز شده، به پايش مداوم نياز دارند. يعني بيمار به صورت دوره اي بايد تحت آزمايش قرار گيرد چون دوز اين داروها بايد کاملا تنظيم شود. مصرف کم يا زياد دارو در طول دوره درمان ممکن است مشکلات جدي مانند خونريزي هاي کشنده ايجاد کند. قطع ناگهاني و خودسرانه وارفارين مي تواند به خونريزي مغزي، سکته قلبي، ايجاد لخته هاي داخل عروق و حتي مرگ بيمار بينجامد.

 

نکاتي مهم درباره مصرف دارو ها
مصرف بي رويه دارو بدون تجويز پزشک خطرناک است.
هر دارويي براي هر بيماري غيرمرتبط مصرف شود ممکن است خطر آفرين باشد، از يک استامينوفن ساده گرفته تا باقي داروها، برخي از داروها خطراتشان به نسبت از بقيه داروها بيشتر است وعوارضي را به دنبال دارد.
استفاده از داروهايي که به قصد درمان فرد تجويز شده اند، ممکن است به دلايلي مانند وجود مشکلات زمينه اي در فرد و يا تداخل دارويي با يک داروي مصرفي ديگر، منجر به بروز مشکلات در بدن فرد و مسموميت دارويي شوند.
يک دارو ممکن است عملکرد يک داروي ديگر را تغيير داده و حتي مانع جذب آن در بدن شود.
بعضي از داروها اگر با هم مصرف شوند، احتمال بروز خطر بالاتر خواهد رفت و فرد دچار اختلال در روند درمان بيمار مي گردد ودر برخي موارد موجب مرگ بيمار مي شود.
مصرف داروها بدون نسخه، مانند قرص ژلوفن در بيماران قلبي و عروقي مي تواند ريسک افزايش حملات قلبي را بالا ببرد.
مصرف دراز مدت قرص ژلوفن منجر به خونريزي معده و زخم هاي گوارشي مي شود.
بعضي از دارو ها در شرايط خاصي ممکن مشکل ايجاد کنند مثلا داروي پرازوسين اگر پس ازاستحمام با آب داغ صورت گيرد ممکن است بيمار دچار افت جدي فشار خون شود.
توصيه مي شود اگر روند درمانيتان اتمام يافته به پزشک مراجعه نماييد تا دستور لازم را براي قطع دارو دهد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره