نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

کرونا/ مصرف ویتامین دی را به بهانه کرونا افزایش ندهید  

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کرونا/ مصرف ویتامین دی را به بهانه کرونا افزایش ندهید  

ايرنا/مطالعات انجام شده نشان مي‌دهد از زمان شيوع کرونا برخي افراد به مصرف خودسرانه مکمل‌هاي ويتامين دي روي آورده‌اند، در حالي که مصرف افراطي اين ويتامين مي‌تواند به مسموميت و مشکلات جدي منجر شود.

با شيوع کرونا اخبار جعلي و ضد و نقيضي در بسياري از شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شد. در اين اخبار نسخه‌هاي دارويي گياهي و شيميايي براي پيشگيري و درمان کرونا به چشم مي‌خورد. برخي از اخبار نيز مبني بر مصرف مکمل‌ ويتامين و مواد معدني براي پيشگيري از کرونا بود.

در ميان اين اخبار مصرف ويتامين دي بيش از ويتامين‌هاي ديگر شنيده شد و به همين دليل بسياري از افراد به استفاده از مکمل‌هاي ويتامين دي روي آوردند؛ ولي از عوارض منفي مصرف بيش از حد آن غافل شدند.

بر اساس گزارش مرجع غذايي امريکا (DRI) مصرف روزانه ويتامين دي براي بزرگسالان زير ۷۰ سال ۱۵ ميکروگرم و براي بزرگسالان بالاي ۷۰ سال، ۲۰ ميکروگرم توصيه شده است.  

مهمترين عوارض مصرف افراطي ويتامين دي 

احتمال بروز هايپر کلسمي (افزايش کلسيم خون) را افزايش مي‌دهد
هايپرکلسمي (hypercalcemia) به بالا بودن غلظت سرمي کلسيم در خون گفته مي‌شود که به‌طور معمول بالاتر از ۲/۶ ميلي‌مول بر ليتر يا ۱۰/۵ ميلي‌گرم بر دسي‌ليتر (محدوده سطح طبيعي کلسيم پلاسما) تعريف مي‌ شود.

ويتامين دي يک ويتامين محلول در چربي است که به جذب کلسيم کمک مي‌کند. با افزايش سن مصرف ويتامين دي براي استحکام دندان‌ها و استخوان‌ها توصيه مي‌شود. در صورت مصرف بيش از اندازه اين ويتامين خطر بروز هايپر کلسمي وجود دارد.

گرچه رسيدن به سطوح سمي ويتامين دي نادر است، ولي در صورت بروز مشکلات جدي به همراه دارد.

باعث بروز تهوع و استفراغ مي‌شود
تهوع و استفراغ يکي از مهمترين عوارض هايپر کلسمي است.

باعث احساس خستگي مي‌شود
احساس خستگي مزمن نيز يکي از عوارص هايپر کلسمي است که به دنبال مصرف بي رويه و افراطي ويتامين دي بروز مي‌کند.

باعث کج‌خلقي و تندي مزاج مي‌شود
مصرف بيش از اندازه ويتامين دي مي‌تواند باعث زودرنجي، تحريک‌پذيري و به طور کلي کج‌خلقي شود که از عوارض هايپر کلسمي قلمداد مي‌شود.

احتمال بروز سنگ کليه را افزايش مي‌دهد
برخي از سنگ‌هاي کليه منشا کلسيمي دارند و در صورتي که مصرف ويتامين دي افزايش يابد، احتمال بروز اين سنگ‌ها افزايش مي‌يابد.

بهترين روش براي تامين طبيعي ويتامين دي نور خورشيد است، در صورتي که در مناطقي زندگي مي‌کنيد که نور کافي وجود ندارد، بايد غذاهاي حاوي اين ويتامين را در برنامه غذايي خود بگنجانيد. مواد غذايي مانند زرده تخم مرغ، ماهي، قارچ، انواع پنير، شير، حبوبات، روغن ماهي، آب پرتقال و خاويار حاوي مقدار زيادي ويتامين دي هستند.

با انجام يک آزمايش ساده خون مي‌توان ميزان ويتامين دي بدن را اندازه‌گيري و در صورت کمبود اين ويتامين با تجويز پزشک، به مقدار کافي از مکمل استفاده کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar