
شکلات خوردن باعث آکنه میشود؟

خراسان/تحقيقات نشان مي دهد ارتباط بين بروز آکنه و خوردن شکلات بين افراد مختلف متفاوت است.
سالهاست که شکلات به عنوان يک عامل مؤثر در ايجاد آکنه مورد مطالعه قرار گرفته اما آيا چربي، شکر يا حتي مواد شيميايي که براي تهيه اين خوراکي خوشمزه استفاده شده است، ميتواند علت جوش زدن پوست شما باشد؟ اين چيزي است که علم مشخص ميکند. در گذشته، مطالعات به دليل مواد اضافي موجود در شکلات ـ مانند شير و شکر ـ که اين موارد ميتواند روي پوست هم تأثير بگذارد، کنار گذاشته شدهاند. مطالعات اوليه درباره شکلات و آکنه، از تکههاي شکلات و تکههاي کنترل شده (آب نباتهاي پر از شکر، اغلب با قند حتي بيشتر از مدلهاي شکلاتي) استفاده ميکردند. اين ناسازگاريها منجر به نتايج متناقض و روشهاي شبهه برانگيز مطالعه و باعث شد بحث شکلات و جوش زدن هنوز پابرجا باشد. بنابراين، جاي تعجب نيست که چرا پس از دههها تحقيق هنوز پاسخ روشني در اين باره وجود ندارد. ادامه مطلب را در اين باره بخوانيد:
علت اصلي ايجاد آکنه با خوردن شکلات
برخي تحقيقات نشان ميدهد که شکلات ممکن است آکنه موجود را تشديد کند يا باعث ايجاد ترشحات جديد در پوست مستعد آکنه شود. يک مطالعه که در سال 2013 روي سلولهاي آزمايشگاهي صورت گرفت نشان داد که شکلات ممکن است با تشديد واکنش سيستم ايمني بدن نسبت به دو باکتري عامل آکنه، شدت و دفعات بروز آکنه را افزايش دهد اما اين واکنش روي انسان ثابت نشده است.
مطالعه کنترل - دارونما، دو سو کور( انجام يک آزمون به طوري که برگزار کننده و افراد ديگري که درگير هستند اطلاعاتي را که ممکن است بر نتايج تأثير بگذارد، نمي دانند) در سال 2014، 14 مرد مستعد آکنه را مورد بررسي قرار دادند که کپسولهايي با کاکائوي شيرين نشده 100 درصد يا پودر ژلاتين يا ترکيبي از اين دو مورد پر شده را مصرف ميکردند تا مشخص کنند آيا شکلات ، آکنه را تحت تأثير قرار ميدهد يا خير؟ اين مطالعه نشان داد که بين ميزان کاکائوي مصرف شده و افزايش علايم آکنه، رابطه مثبت وجود داشته است. يک مطالعه مشابه ديگر نشان داد که پس از خوردن 25 گرم شکلات تلخ 99 درصد در هر روز، 25 مرد مستعد آکنه پس از دو هفته، آکنه بيشتري داشتند و پس از چهار هفته اين تغييرات هنوز هم وجود داشت. با اين حال، برخي مطالعات ديگر، رابطه ميان مصرف شکلات و بروز آکنه را رد ميکنند. بنابراين، تأييد يافتهها و تعيين اينکه چه ترکيبي در شکلات ممکن است به طور بالقوه باعث افزايش التهاب و وخامت علايم شود، به تحقيقات بيشتر با نمونههاي بزرگتر و متنوعتر نياز دارد.
سرنخ اصلي ارتباط بين مصرف شکلات و بروز آکنه
تأثير شکلات بر انسولين به عنوان عامل مؤثر احتمالي روي آکنه مطرح شده است. يک مطالعه استراليايي در سال 2003 نشان داد که شرکتکنندگاني که غذاهاي خوشطعم شده با پودر کاکائو را ميخوردند، پاسخ انسولين بالاتري نسبت به گروه کنترل که همان غذاها را بدون کاکائو ميخوردند، داشتند.
آنچه درباره رژيم و آکنه ميدانيم
منابع معتبر نشان دادهاند آکنه در افرادي که رژيم غذايي غربي ندارند، کمتر شايع است. از طرف ديگر، رژيم غذايي با شاخص قند خون بالا (يا گليسمي بالا) که پر از کربوهيدراتهاي زود هضم و شيرينيهاست، با بروز آکنه ارتباط داشته است. يک مطالعه روي 1200 نفر نشان داد که حتي يک نفر از آنها آکنه نداشتند. هر دو گروه رژيمهاي غذايي، از شاخص گليسمي پايين که سرشار از ماهي و ميوه هستند، استفاده ميکنند و رژيم غذايي آنها شامل غذاهاي تصفيه شده که معمولاً در رژيمهاي غربي مانند نان، کلوچه و غلات وجود دارند، نيست.
در مجله Academy of Nutrition and Dietetics به اين نکته اشاره شده است که غذاهاي پر کربوهيدرات و سرشار از شکر (مانند نان شيريني حلقوي يا نان، برنج سفيد و کيک شکلاتي) ممکن است با بروز آکنه و شدت آن مرتبط باشد.
آيا مصرف شکلات روي پوست تأثير خواهد گذاشت؟
اينکه آيا خوردن شکلات روي آکنه تأثير ميگذارد يا خير، به خود فرد برميگردد. با وجود دههها تحقيق، منبع معتبر کمي براي اثبات اينکه آيا مواد غذايي مشخصي مانند شکلات، بهطور مستقيم باعث بروز آکنه ميشود يا خير، وجود دارد.