نماد آخرین خبر

دومین درد شایع ستون فقرات/دلایل دردهای گردنی

منبع
مهر
بروزرسانی
دومین درد شایع ستون فقرات/دلایل دردهای گردنی

مهر/يک استاد جراحي مغز و اعصاب، به تبيين انواع دردهاي گردني و دلايل آنها پرداخت و گفت: گردن متحرک ترين بخش ستون فقرات و داراي دامنه حرکتي متنوع است.
 

 عليرضا زالي، افزود: گردن وزن ۶ کيلويي سر را تحمل مي‌کند و به دليل حرکات متنوع در معرض دردهاي مختلفي قرار دارد.

وي با اشاره به ساختار و آناتومي مهره‌هاي گردني، اعصاب و عضلات گردن، ادامه داد: گردن داراي ۷ مهره اصلي است که در مرکز اين کانال استخواني نخاع قرار گرفته و مقدار زيادي عضلات و رباط‌ها و ليگامان ها در پيرامون آن قرار گرفته که در صورتي که هر يک از اين بخش‌ها دچار مشکل شوند ايجاد درد مي‌کنند.

به گفته اين جراح مغز و اعصاب، گاهي منشأ دردهاي گردني در جاي ديگري قرار دارد و فرد ممکن است داراي مشکلات قلبي عروقي و يا مغزي باشد اما در ناحيه گردن احساس درد مي‌کند. گاهي نيز مشکلات گردني باعث بروز درد در نواحي دورتري مي‌شوند که شايع‌ترين آنها درد کتف‌ها، دردسر، درد اندام فوقاني و کمربند شانه‌اي است.

زالي با اشاره به ساختار ديسک‌هاي بين مهره‌اي، افزود: بين دو مهره يک بخش بالشتکي به نام ديسک وجود دارد که نرم و مملو از آب است و در حرکات گردن نقش مهمي را ايفا مي‌کند. با افزايش سن افراد آب ديسک کاهش مي‌يابد و منجر به بروز مشکلات و درد مي‌شود.همچنين در صورت فرسايش مفاصل مهره‌اي اعصاب تحت فشار قرار گرفته و ايجاد درد مي‌کند.

وي خاطرنشان کرد: با افزايش سن و بروز آرتروز، مفاصل مهره‌هاي گردني دچار فرسايش شده و به عامل درد مبدل مي‌شوند که يکي از دلايل عمده دردهاي گردن در افراد مسن و کساني است که فعاليت‌هاي سنگين داشتند.

زالي بهترين، مناسب‌ترين و استانداردترين روش تشخيصي در خصوص دردهاي گردني را تجويز MRI توسط پزشک متخصص عنوان کرد زيرا با اين روش تشخيصي بافت نرم گردن، نخاع، رشته‌هاي عصبي و ديسک و عضلات به خوبي نشان داده مي‌شود و همچنين رابطه کل اين عناصر نيز مشاهده مي‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، در خصوص شايع‌ترين علل درد گردن، افزود: درد گردن دومين درد شايع ستون فقرات پس از کمردرد در ايران است که ممکن است به دليل ضعف عضلات، کشيدگي رباط‌ها و فشار بيش از حد مجموعه رباط‌ها و ليگامان ها رخ دهد.

به گفته وي، با افزايش سن افراد به ويژه اگر دچار ضعف عضلات باشند بروز دردهاي مزمن بيشتر رخ مي‌دهد.

اين متخصص جراحي مغز و اعصاب عدم رعايت اصول ارگونومي کار، استفاده از بالش نامناسب هنگام خواب، عدم رعايت بهداشت ستون فقرات را باعث کشيدگي رباط‌هاي گردني و درد گردن برشمرد که در اکثر موارد با درمان‌هاي طبي و دارو رفع مي‌شود و در موارد ضعف عضلات با کمک ورزش‌هاي مناسب توسط فيزيوتراپيست ها قابل درمان است.

وي افزود: در صورت عدم درمان دردهاي گردني در برخي بيماران ممکن است به تدريج شاهد بروز بي حسي دست‌ها، از دست رفتن قدرت عضلاني، و در مراحل پيشرفته اختلال در راه رفتن يا حتي اختلالات ادراري باشيم اما خوشبختانه اکثر دردهاي گردني با اقدامات بسيار ساده و رعايت برخي نکات رفع مي‌شود.

زالي تاکيد کرد: افراد در صورت داشتن دردهاي گردني که بيش از ۲ هفته طول کشيده و شدت آن مرتب افزايش مي‌يابد و يا همراه با علائم عمومي نظير تب بالا، کاهش وزن، کاهش اشتها، بدن درد و لرزش باشد بايد براي بررسي‌هاي بيشتر به متخصص مراجعه کنند.

وي برخي دردهاي گردن را مکانيکي ناميد که با فعاليت تشديد شده و با استراحت بهبود مي‌يابد نظير آرتروز يا تنگي کانال گردني اما برخي دردها را هم از نوع التهابي برشمرد مانند بيماري‌هاي روماتيسمي که با استراحت بدتر مي‌شوند.

زالي يادآور شد: دردهاي گردني که به دست‌ها انتشار مي‌يابد، همراه با ضعف و لاغري اندام‌هاي فوقاني است، يا همراه با عدم تعادل و زمين خوردن و علائم پيشرونده عصبي هستند حتماً بايد مورد بررسي قرار گيرند.

اين استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بيش از ۹۰ درصد دردهاي گردني ناشي از اسپاسم و رگ به رگ شدن و عدم رعايت استانداردهاي ارگونوميک است که با ورزش و نرمش و درمان‌هاي ساده بهبود مي‌يابد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره