نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

کرونا/ احتمالا تا ۶ ماه آینده پاندمی کووید-۱۹ به اندمی تبدیل خواهد شد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کرونا/ احتمالا تا ۶ ماه آینده پاندمی کووید-۱۹ به اندمی تبدیل خواهد شد

ايسنا/دکتر سوجيت سينگ، مدير مرکز ملي کنترل بيماري‌هاي هند (NCDC) اظهار کرد: پاندومي (همه‌گيري) کوويد-۱۹ ممکن است در ۶ ماه آينده به يک بيماري اندمي (بومي) تبديل شود. به اين معني که اين بيماري همچنان غالب است اما شدت آن کمتر و مديريت آن آسان‌تر خواهد شد.

به نقل از نيوز، دکتر سينگ در مصاحبه با NDTV  گفت: «اين همه‌گيري بسياري از پيش بيني‌هاي ما را زير پا گذاشته است اما در ۶ ماه آينده به وضعيت بومي بيماري نزديک مي‌شويم و اگر مرگ‌ومير و شيوع بيماري کنترل شود، مي‌توانيم بيماري را مديريت کنيم.»

لازم‌به ذکر است، چندين کارشناس ديگر نيز پيش‌بيني‌هاي مشابهي در مورد ويروس کرونا ارائه کرده‌اند.

اندميک

زماني که گفته شود بيماري اندميک شده يعني دائما وجود دارد اما محدود به جمعيت يا ناحيه خاصي است و باعث شيوع مکرر در آنجا مي‌شود. به گفته کارشناسان، شيوع اين بيماري همچنان قابل پيش‌بيني است و نمونه رايج بومي مشابه، ويروس آنفلوآنزاي فصلي است. نمونه‌هاي ديگر شامل آبله مرغان و مالاريا مي‌باشند که در بسياري از کشورها شايع هستند.

سازمان بهداشت جهاني

پيش از اين، دانشمند سازمان بهداشت جهاني طرح مشابه‌اي ارائه کرده بود، دکتر سوميا سواميناتان، دانشمند ارشد سازمان بهداشت جهاني (WHO) گفت: ممکن است وارد مرحله اي از بيماري بومي شويم که در آن سطح انتقال، پايين يا متوسط ‌باشد اما شاهد انواع رشد ويروس مانند چند ماه پيش نيستيم.

وضعيت هند

هند طي هفته گذشته شاهد کاهش موارد روزانه ابتلا به کوويد-۱۹بوده است. در زمان نگارش اين خبر، هند ۳۰هزار و ۵۷۰ عفونت جديد و ۴۳۱ مرگ را اعلام کرده است. عفونت‌ها عمدتا در منطقه کرالا گزارش شده است و ۶۰ تا ۷۰ درصد  از کل موارد روزانه را تشکيل مي‌دهند حتي زماني که همه‌گيري در اکثر ايالت‌ها فروکش کرده باشد.

واکسيناسيون

هند از آغاز برنامه واکسيناسيون خود در ژانويه امسال، بيش از ۷۵ کرور (کرور هند برابر با ۱۰۰ لک يا ۱۰ميليون) دوز تجويز کرده است. تقريبا ۴۲ درصد افراد حداقل يک دوز واکسن دريافت کردند و بيش از ۱۳ درصد افراد کاملا واکسينه شده‌اند. با نرخ فعلي، ۴۳ درصد از جمعيت اين کشور تا ماه دسامبر تحت پوشش قرار خواهند گرفت. هند هدف خود را تلقيح همه بزرگسالان تا پايان سال قرار داده است.

موج سوم

موج سوم اين بيماري همه‌گير بين سپتامبر و اکتبر به هند وارد مي‌شود. با اين حال، کارشناسان مي‌گويند ممکن است به شدت موج دوم ويرانگر نباشد. دکتر سينگ گفت: فقط يک نوع جديد نمي‌تواند موج سوم را ايجاد کند و عامل ترکيبي از رفتار و آنتي‌بادي‌ها در اين موج دخيل خواهند بود و علت نگراني به دليل برگزاري جشنواره‌هاي فصلي در اين زمان است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar