فارس/ متخصص علوم اعصاب با بيان اينکه ۱۵۰ هزار کودک ايراني به بيماري اوتيسم مبتلا هستند، گفت: متاسفانه تاکنون تنها ۳ هزار نفر از اين کودکان شناسايي شدهاند.
اميرحسين معماري در نشست خبري راهاندازي اولين مدرسه تابستانه سلامت و توانبخشي ويژه کودکان داراي نيازهاي خاص، گفت: بيش از يک درصد کودکاني که 3 سالگي را رد ميکنند دچار بيماري اوتيسم هستند.
وي ادامه داد: در مجموع تخمين زده ميشود حدود 150 هزار کودک در کشور دچار اوتيسم باشند که از اين ميان تنها 3 هزار نفر شناسايي شدهاند که اين بسيار خطرناک است چرا که اين کودکان بدون فرا گرفتن آموزشهاي لازم نميتوانند در بزرگسالي از عهده کارهاي خويش برآيند.
اين متخصص علوم اعصاب با بيان اينکه بايد در سلامت تمرکز را روي پيشگيري قرار داد نه درمان، گفت: ارتقاء سلامت يعني راهکارهايي که براي پيشگيري استفاده ميشود. ما بايد از به دنيا آمدن کودکاني که دچار فلج مغزي هستند جلوگيري کنيم و اين امر با مراقبتها و مشاورههاي قبل از ازدواج و بارداري انجام ميشود.
وي با انتقاد از تحت پوشش بيمه قرار نگرفتن بيماري اوتيسم، گفت: متاسفانه بيمه ما تعريف مشخصي از بيماريهاي خاص ندارد و به علت نقص اطلاعاتي بيماري اوتيسم را تحت پوشش خود قرار نداده در صورتي که هزينههاي نگهداري کودکان مبتلا به اوتيسم از زمان تولد تا مرگ حدود 2 ميليون دلار برآورد ميشود.
وي همچنين با بيان اينکه آمار شيوع فلج مغزي با اقدامات صورت گرفته روند کاهشي دارد، گفت: ميزان تولد کودکي که دچار فلج مغزي است در دنيا يک در 800 نفر است. به گفته معماري شناسايي کودکان دچار فلج مغزي بسيار آسانتر از کودکان مبتلا به اوتيسم است و به همين دليل نياز است تا خانوادهها در مورد اوتيسم اطلاعات کافي داشته باشند.