نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

چه زمانی به فوریت‌های دندان پزشکی نیازمندیم؟ ۸ نشانه هشداردهنده

منبع
ايرنا
بروزرسانی
چه زمانی به فوریت‌های دندان پزشکی نیازمندیم؟ ۸ نشانه هشداردهنده

ايرنا/ اورژانس دندان پزشکي به زماني مطرح مي شود که ضربه، خونريزي، درد، تورم غير معمول و ... در ناحيه دندان ديده شود. در اينجا ۸ مورد از اورژانس هاي دندان پزشکي را بيشتر مي توانيد بشناسيد:

درد شديد: درد شديد حساس به لمس، حرارت و يا جويدن در دندان نياز به مراجعه فوري به دندان پزشک دارد. اگر اين درد به طور ناگهاني در مقدار يا فرکانس افزايش داشته باشد، مشکل دندان مي تواند ناشي از ايجاد حفره، و يا آبسه باشد.
شل شدن دندان: شل شدن دندان به همراه قرمزي و خونريزي لثه ها نشان از بيماري پيشرفته لثه دارد. در صورت عدم درمان، و در موارد نادر، بيماري هاي لثه مي تواند منجر به بيماري هاي قلبي از جمله حمله قلبي شود.
تورم در ناحيه فک: اين علامت در اطراف دهان يا در ناحيه فک مي تواند نشان از ايجاد گره لنفاوي يا عفونت دندان باشد. به ندرت اين علامت به ابتلا به سرطان ربط دارد. اگر شما به شدت با فک متورم شده همراه با درد شديد مواجه هستيد، در يک بحران دنداني قرار داريد و بايد فورا به دندان پزشک مراجعه کنيد. تورم اگر زياد نباشد، در عرض يک تا دو هفته از بين مي رود. اما تورم شديد نياز به مراجعه دارد.
شکستن دندان: در صورتي که با دندان شکسته مواجه شديد، سريعا محل دندان مورد نظر را با سرم فيزيولوژي بشوييد. يک کيسه حاوي يخ را روي موضع قرار دهيد. اگر دندان داراي يک لبه تيز شده است که باعث آزار ناحيه گونه و زبان مي شود، با پارافين يا در صورت امکان موم دندان پزشکي، لبه تيز را بپوشانيد و به دندان پزشک مراجعه کنيد.
احساس خستگي: اين احساس مي تواند با عفونت دهاني ارتباط مستقيم داشته باشد. در صورتي که احساس خستگي دائم در تمام زمان ها را داشتيد براي بررسي کردن سلامت دهان و دندان تان حتما به دندان پزشک مراجعه کنيد.
زخم هاي دهاني: اين زخم هاي سطحي در سطح داخلي گونه، لثه و زبان بر اثر گاز گرفتن گونه، مسواک زدن شديد، خوردن غذاهاي داغ يا تحريک هاي ناشي از براکت هاي ارتودنسي ايجاد مي شوند. يک محلول دهانشويه اکسيژنه با حباب هايي که ايجاد مي کند باعث تميز کردن زخم از خرده هاي مواد غذايي مي شود. در صورت عدم درمان زخم در عرض يک تا دو هفته، بايد به دندان پزشک مراجعه کنيد.

دندان درد بارداري: درمان هاي اورژانس دندان پزشکي در هر دوره و زماني از بارداري مي تواند انجام شود بنابراين به هيچ وجه نبايد براي تسکين درد دندان در اين دوره به مدت طولاني از مسکن ها استفاده کنيد، بلکه بايد سريع نزد دندان پزشک برويد. توجه داشته باشيد مصرف خودسرانه هر دارويي ممکن است براي مادر و جنين خطرناک باشد، بنابراين لازم است هيچ دارويي را بدون اجازه پزشک يا دندان پزشک استفاده نکنيد. در مواردي که پزشک يا دندان پزشک معالج با اطلاع از بارداري بيمار، دارويي را تجويز مي کنند مصرف آن دارو بلامانع و حتي ضروري است و اجتناب از مصرف آن ممکن است براي بيمار و جنين زيان داشته باشد.
درد شبانه دندان: از شايع ترين اورژانس هاي دندان پزشکي، درد شبانه است؛ دردي که هنگام خواب سراغ بزرگسالان يا کودکتان مي آيد. اگر کودک شبانه دچار دندان درد شد، بهتر است او را از حالت خوابيده به وضعيت نشسته درآوريد به گونه اي که سر کودک بالاتر قرار بگيرد. پيش از مراجعه به دندان پزشک، شستشوي دهان با آب گرم و نيز استفاده از قرص مسکن براي کاهش موقت درد پيشنهاد مي شود. اگر درد شديد يا همراه با تورم است، يک کيسه حاوي يخ (کمپرس سرد) روي گونه قرار دهيد و بعد از ۱۰ دقيقه آن را برداريد. اين کار را به صورت متناوب تا رسيدن به دندان پزشک تکرار کنيد. در ضمن از گرم کردن موضع موردنظر بپرهيزيد.

منبع: readersdigest

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره