
عادتهای غلطی که شما را در معرض خطر سرطان کبد قرار میدهد

ايرنا/سرطان کبد جزو سرطان هاي در حال افزايش است و اگر شما در معرض خطر هستيد، بايد مطمئن شويد که آزمايش هاي لازم را براي جلوگيري از ابتلا به اين بيماري انجام مي دهيد.
از سال ۱۹۹۰ به بعد، خطر ابتلا به سرطان کبد به طور نسبي دو برابر شده است. علائم اين سرطان معمولا خود را نشان نمي دهند مگر اين که به مراحل پيشرفته برسد. با اين حال انجام آزمايشات مکرر شانس جلوگيري از اين بيماري و ميزان زنده ماندن در مبتلايان را افزايش مي دهد.
در اينجا ۶ وضعيتي که شما را بيشتر در معرض خطر سرطان کبد قرار مي دهد، معرفي شده است:
چاقي: شايع ترين علت بالا رفتن آنزيم هاي کبدي، کبد چرب است که البته علت آن هنوز نامشخص است. يکي از عوامل موثر بر اين بيماري پرخوري و چاقي است؛ به خصوص در کساني که چاقي شکمي دارند و اندازه کمربند شکمي شان بيشتر از حد طبيعي است. پزشکان هشدار مي دهند که کبد چرب غيرالکلي مي تواند به سرطان منجر شود. اين پزشکان مي گويند: گرايش به مصرف موادالکلي و شيوع چاقي در عصر حاضر به حدي افزايش يافته که اگر از هم اکنون اقدامات ضروري و پيشگيرانه صورت نگيرد مي تواند موجب افزايش موارد جراحي در بيماران مبتلا به عارضه کبد چرب در آينده شود.
از دست دادن وزن: از دست دادن وزن و اشتها بدون داشتن رژيم غذايي خاص، با انواع بيماري هاي مختلف از جمله تعدادي از سرطان ها از جمله سرطان کبد ارتباط دارد. اگر در حال از دست دادن وزن بدون تلاش و رژيم هستيد، با پزشک تان براي بررسي انواع بيماري ها و جلوگيري زودرس از آنها مشورت کنيد.
زرد شدن چشم ها و پوست: اين علائم زردي مي تواند نشان دهنده سرطان کبد باشد ضمن اين که شايد نشانه اي از ابتلا به سرطان لوزالمعده نيز باشد.
ابتلا به هپاتيت سي: برخي ويژگي هاي خاص ممکن است شما را در معرض خطر سرطان کبد قرار دهد. افراد با سابقه ويروس هپاتيت سي جزو افراد در معرض خطر هستند. با اين حال درمان به موقع و زودرس هپاتيت سي از بروز سرطان کبد تا حد زيادي پيشگيري مي کند.
ابتلا به هپاتيت ب: اگرچه اين نوع هپاتيت با هپاتيت سي ارتباطي ندارد اما مي تواند منجر به سرطان شود. کودکاني که در بدو تولد واکسن اين هپاتيت را دريافت نمي کنند، در معرض خطر سرطان کبد قرار مي گيرند. مادر مبتلا به هپاتيت ب از طريق زايمان مي تواند فرزند خود را مبتلا کند. افرادي که تزريق دارو با سرنگ مشترک انجام مي دهند، شانس ابتلاي بيشتري دارند. پرسنل شاغل در مراکز بهداشتي و درماني و کساني که با مبتلايان به هپاتيت مزمن زندگي مي کنند، مستعد اين بيماري هستند. واکسن هپاتيت ب براي تمام نوزادان در بدو تولد و بالغين پر خطر توصيه مي شود. همچنين تزريق واکسن هپاتيت بي مهمترين عامل پيشگيري از سرطان بوده که در همه کودکان در بدو تولد و بالغين با ريسک بالا توصيه مي شود.
نوشيدن الکل: مصرف کنندگان الکل در معرض خطر سيروز کبدي و از بين رفتن بافت کبد هستند. اين وضعيت مي تواند به سرطان کبد منجر شود.
منبع: readersdigest