کرونا/ کرونا چگونه بر افراد مبتلا به دیابت تاثیر میگذارد؟

ايرنا/افراد مبتلا به ديابت بيشتر در معرض خطر ابتلا به نوع شديد بيماري کرونا هستند، زيرا سيستم ايمني در اين بيماران به خوبي کار نمي کند و اين امر مبارزه بدن آنها عليه ويروس را دشوارتر مي سازد.
بيش از ۴۲۵ ميليون نفر در سراسر جهان به ديابت مبتلا هستند و ديابت نوع يک بيشتر در کودکان و نوجوانان ظاهر مي شود و حدود ۱۰درصد از کل مبتلايان، به اين نوع ديابت مبتلا هستند.
ديابت نوع ۲ شايعترين نوع ديابت است و حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد کل موارد را تشکيل مي دهد، در اين نوع بدن انسولين کافي توليد نمي کند يا به دليل مقاومت به انسولين، از انسولين به خوبي استفاده نمي کند، علائم کوويد ۱۹ مي توانند ۲ تا ۱۴ روز پس از مواجهه با ويروس با علايم تب، سرفه و تنگي نفس ظاهر شوند.
ديابت يک بيماري متابوليک مزمن است که باعث بالا رفتن ميزان قند خون مي شود. به طور کلي، بيماري هاي عفوني مانند کوويد ۱۹ در بيماران مبتلا به ديابت شديدتر هستند.
ويروس کرونا ممکن است در محيطي که ميزان قند خون بالاست، افزايش يابد و باعث مي شود واکنش درماني نسبت به هرگونه عفونتي کندتر شود. مقدار بالاي قند خون همراه با حالت التهاب مداوم، بهبودي افراد مبتلا به ديابت از بيماري هايي مانند کرونا را بسيار دشوارتر مي سازد. هر فرد مبتلا به ديابت که متوجه علائم اين بيماري شود بايد هر چه سريعتر با پزشک خود تماس بگيرد.
اسدالله رجب رييس انجمن ديابت ايران در اين زمينه به خبرنگار ايرنا مي گويد: افراد مبتلا به ديابت که به کوويد ۱۹ نيز گرفتار مي شوند، در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به يک بيماري جدي مانند ذات الريه هستند و آنها ممکن است داراي خطر درحدود هفت درصد مرگ ناشي از اين بيماري باشند.
وي اظهار مي دارد: عفونت هاي ويروسي مانند ويروس کرونا مي توانند در افراد مبتلا به ديابت عوارض جدي ايجاد کنند در حالي که با کنترل صحيح قند خون، افراد مبتلا به ديابت مي توانند خطر ابتلا به بيماري شديد ناشي ازکرونا را کاهش دهند.
وي تصريح مي کند: عفونت ها باعث ايجاد واکنش استرسي در بدن شده و اين امر منجر به افزايش توليد گلوکز در بدن مي شود. اين امر باعث مي شود ميزان قند خون بالاتر از حالت طبيعي باشد. بدن ممکن است در طول بيماري به انسولين بيشتري نياز داشته باشد. بنابراين، فرد بايد بطور مرتب ميزان قند خون خود را کنترل کند، زيرا ممکن است به طور ناگهاني اوج بگيرد.
رجب تاکيد مي کند: ويروس کرونا از طريق قطرات ريزي که در زمان سرفه يا عطسه افراد مبتلا به هوا پخش مي شوند، منتقل مي شود. هر فردي که در فاصله ۲ متري فرد مبتلا قرار داشته باشد مي تواند اين قطرات را استنشاق کند. اين ويروس همچنين مي تواند از طريق سطوحي که شخصي لمس کرده، انتقال يابد.
وي توصيه مي کند: افراد مبتلا به ديابت با وجود تزريق واکسن کرونا بايد به طور مرتب دست ها را با آب و صابون بشويند يا در صورت عدم دسترسي به آب و صابون از يک ضدعفوني کننده استفاده کرده و سطوحي که ديگران لمس کرده اند را لمس نکنند، سرفه ها و عطسه هاي خود را با دستمال کاغذي يا آرنج دست بپوشانند و از هرگونه تماس با افرادي که بيمار هستند، خودداري کرده و مواد غذايي و مايعات کافي مصرف کنند.
رجب خاطرنشان مي کند: هر فردي که به ديابت مبتلا باشد و علائم کرونا را دارد بايد هر چه سريعتر با مرکز بهداشت و درمان محل خود تماس بگيرد. گرچه، افراد مبتلا به ديابت در معرض خطر عوارض جدي تر ناشي از کوويد ۱۹ هستند، اما با حفظ سطح قند خون بطور مناسب و انجام اقدامات پيشگيري کننده از عفونت، مي توانند اين خطر را کاهش دهند.
وي مي افزايد: : آنها بايد روزانه چند بار قند خون خود را کنترل کنند، دريافت مجدد نسخه براي داروهاي خود و آنچه ممکن است، لازم باشد در داروها يا رژيم غذايي خود انجام دهند و با ارايه دهنده خدمات درماني خود تماس بگيرند.
رييس انجمن ديابت ايران اظهار مي دارد: اين بيماران با دور کردن استرس و ترس از خود و نوشيدن کافي آب، دماي بدن خود را کنترل و توصيه هاي بهداشتي را دنبال کنند.