ايسنا/ محققان دانشگاه کاليفرنيا در سنديگو حين آزمايشهاي انجامشده روي نظريهاي جديد مبني بر اين که اوتيسم پيامد ارتباطهاي سلولي غيرنرمال است، متمرکز شدند و دريافتند نوعي داروي يکصد ساله را ميتوان براي معکوسکردن علائم اين اختلال به کار برد. اين دارو توانست سيگنالدهي سلولي نرمال را در مدلهاي موش مبتلا به اوتيسم بازيابي و علائم اين اختلال عصبي را در سوژههاي حيواني معکوس کند.
دانشمندان در مطالعات خود روي داروي «سورامين» متمرکز شدند. اين دارو که مهارکننده معروفي براي سيگنالدهي purinergic است، در سال 1916 ساخته شد و براي درمان trypanosomiasis يا بيماري خواب افريقايي که نوعي بيماري انگلي است، به کار ميرود. با اين حال، در آزمايشهاي انجامشده فوايد رفتاري و زيستي سورامين مداوم و پيشگيرانه نبود و اعمال دز منفردي از آن روي موشها حدود پنج هفته کارآمد بود.
همچنين اين دارو را نميتوان به مدت طولاني مصرف کرد زيرا ميتواند منجر به کمخوني يا اختلال در عملکرد غده آدرنال (فوقکليوي) شود. با اين حال، يافتههاي اين مطالعه دانشمندان را براي شروع آزمايش باليني روي کودکان مبتلا به اوتيسم به اندازه کافي متقاعد کرده و آنها اميدوارند اين آزمايش را اواخر سال جاري ميلادي آغاز کنند.
جزئيات اين مطالعه در مجله Translational Psychiatry منتشر شده است.