نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

غذایی که بلای جان می‌شود

منبع
ايسنا
بروزرسانی
غذایی که بلای جان می‌شود

ایسنا/ یک پژوهشگر صنایع غذایی گفت: در ایران متاسفانه از یک طرف ضایعات کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بوده و سه درصد ضایعات غذایی و کشاورزی دنیا در ایران تولید می‌شود؛ از طرف دیگر بیماری‌های غیر واگیر شامل دیابت، فشار خون، قلبی عروقی، اضافه وزن نیز در کشور ما در حال گسترش بوده که بخش قابل توجهی از آن مربوط به رژیم‌های غذایی ناسالم است.

طیبه شاهی اظهار کرد: روز جهانی غذا ۱۶ اکتبر همزمان با ۲۴ مهر ماه بوده که هر ساله توسط فائو و مطابق با مسائل روز دنیا و مشکلات غذا و سیاست‌های پیش رو نامگذاری می‌شود؛ شعار روز جهانی غذا سال ۲۰۲۱ نیز با عنوان "رفتار ما آینده ما را می‌سازد "، است.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: توجه و دقت به تغذیه سالم انقدر اهمیت دارد که خداوند چندین بار در قرآن به آن تاکید فرموده "فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَی طَعَامِهِ؛ انسان به آنچه می‌خورد تفکر کند".

شاهی با بیان اینکه بررسی غذای سالم از ابعاد مختلف نشان می‌دهد که تغذیه و علم مواد غذایی دارای اهمیت بسیار زیادی در زندگی افراد است، تصریح کرد: از بعد جسمی تغذیه خوب باعث کاهش خطرات ابتلا به بیماری‌های ناشی از غذا و تقویت عملکرد بدن و ایجاد دفاع در برابر بیماری‌ها می‌شود؛ بنابراین چنانچه افراد یک جامعه‌ای بیمار باشند مسلما ناکارمدی آن جامعه را دربرخواهد داشت؛ به خصوص در حال حاضر، مشکل جهانی کووید ۱۹ اهمیت استفاده از غذاهای سالم و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن را بیشتر نشان می‌دهد.

وی افزود: از بعد روحی روانی نیز غذا سالم باعث احساس بهتر و تغذیه ناسالم زمینه را برای آسیب‌های و بیماری‌های روحی روانی از جمله افسردگی، استرس و اضطراب الزایمر را افزایش می‌دهد و از بعد اقتصادی نیز تغذیه ناسالم باعث بیماری‌ها و هزینه‌های ناشی از آن می‌شود به طوری که  بیماری‌های ناشی از غذا با درگیر کردن سیستم‌های مراقبت بهداشتی و آسیب رساندن به اقتصاد ملی، گردشگری و تجارت، مانع توسعه اقتصادی اجتماعی آن جامعه می‌شوند؛ از طرف دیگر در بخش‌های غذایی بیش از یک میلیارد نفر در جهان مشغول به کار هستند که اهمیت اشتغال در این زمینه را بهتر نشان می‌دهد.

شاهی ادامه داد: طبق گزارش فائو، امروزه سیستم‌های غذایی و غذاها، بی عدالتی و نابرابری‌های عمیق در جامعه جهانی را اشکار می‌کند؛ سه میلیارد نفر در دنیا فاقد رژیم غذایی سالم هستند درصورتی که اضافه وزن و چاقی در جهان رو به افزایش است؛ از این رو سازمان غذا و خواربار جهانی از دولت‌ها، بخش خصوصی، مردم، سازمان‌های بین المللی و دانشگاه‌ها می‌خواهد تا با توجه به افزایش جهانی تقاضا برای مواد غذایی قبل از هر عاملی برای کاهش ضایعات همکاری کنند.

وی افزود: نکته مهم تر اینکه آگاهی مردم در مورد سبک زندگی سالم به ویژه غذای سالم باید افزایش یابد؛ تا سال ۲۰۵۰ سیستم‌های کشاورزی و غذایی باید بتواند غذای ۱۰ میلیارد نفر را تامین کند.

شاهی اظهار کرد: در ایران نیز متاسفانه از یک طرف ضایعات کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بوده و سه درصد ضایعات غذایی و کشاورزی دنیا در ایران تولید می‌شود؛ از طرف دیگر بیماری‌های غیر واگیر شامل دیابت، فشار خون، قلبی عروقی، اضافه وزن نیز در کشور ما در حال گسترش بوده که بخش قابل توجهی از آن مربوط به رژیم‌های غذایی ناسالم است.

وی بیان کرد: از این رو نیازمند اقدامات و برنامه‌های پیشگیرانه و کنترل بیماری‌ها هستیم چراکه در آینده نه چندان دور با مشکل سالمندی و به تبعات آن بیماری‌های مختلف روبرو خواهیم بود و از طرفی؛ تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر را به همراه خواهد داشت و با شناخت بهتر مواد غذایی و اثرات آن می‌توان جسم و روح سالم تری داشت.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar