نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

چرا پای ما خواب می‌رود؟

منبع
مجله ايلياد
بروزرسانی
چرا پای ما خواب می‌رود؟

مجله ایلیاد/ اگر برای مدت نسبتاً طولانی در وضعیت بی‌حرکت یک جا لم داده باشید و پس از مدتی بخواهید از جای خود بلند شوید، در برخی اوقات این احساس به شما دست می‌دهد که پایتان از شما دستور نمی‌گیرد. در ابتدا نمی‌توانید پای خود را حرکت دهید و سپس احساس می‌کنید که به همه جای آن سوزن فرو رفته است. با این حال، پس از لحظات کوتاهی پا به وضعیت عادی برمی‌گردد و می‌توانید آن‌را حرکت دهید. آیا تا کنون فکر کرده‌اید که در این حالت چه اتفاقی برای پای شما افتاده است؟

پزشکی ورزشی رشته‌ای است که در آن اتفاقات رخ داده در بدن را هنگام حرکات شدید و آرام مطالعه می‌کنند. هدف اکثر مطالعاتی که دانشمندان این رشته انجام می‌دهند، این است که چگونگی برقراری ارتباط مغز با بخش‌های دیگر بدن و کنترل این بخش‌ها را درک کنند. این محققین اذعان دارند که اگر پای انسان به اصطلاح به خواب رود، در واقع ارتباط بین مغز و ماهیچه‌های پا مختل شده است.

زمانی که انسان تصمیم می‌گیرد بدن خود را حرکت دهد، خواه این حرکت دادن شامل بلند شدن باشد و یا شامل راه رفتن و ورزش کردن باشد، مغز سیگنال‌هایی را به ماهیچه‌ها می‌فرستد و اطمینان حاصل می‌کند که حرکت بدن به درستی انجام شود. اگر بنا به هر دلیلی مغز نتواند به درستی با یک یا چند ماهیچه ارتباط برقرار کند، امکان بروز اتفاقات عجیب و غریبی وجود دارد. این اتفاقات شامل خواب رفتن بخشی از بدن می‌شود. در این وضعیت فرد در ابتدا در آن بخش خاص احساس بی‌حسی و سوزن سوزن شدن می‌کند که عموماً به نام خواب رفتن شناخته می‌شود.

برخی از افراد به اشتباه تصور می‌کنند که عدم وجود جریان خون باعث بروز این اتفاق است. آن‌ها تصور می‌کنند که خون به‌عنوان رساننده‌ی مواد مغزی به سراسر بدن، کار خود را به درستی انجام نداده است و به بخشی از بدن مانند پاها نرسیده است. در حالی که واقعیت این نیست و داستان از این قرار است که زمانی که به‌عنوان مثال پای انسان به خواب می‌رود، عصب‌هایی که مغز را به پا متصل می‌کنند به خاطر وضعیت قرارگیری بدن به مدت طولانی تحت فشار قرار گرفته‌اند.

به خاطر داشته باشید که اعصاب هستند که ارتباط رفت و برگشتی بین مغز و پا را برقرار می‌کنند. اگر این اعصاب برای مدتی تحت تنش قرار گیرند، فرد احساس پای خود را برای مدت کوتاهی از دست می‌دهد، زیرا پیام‌ها به درستی بین مغز و پا ردوبدل نمی‌شوند. زمانی که فرد تلاش می‌کند از آن وضعیت خارج شده و حرکت کند، فشار از روی عصب برداشته می‌شود و این وضعیت ایجاد حالت سوزن سوزن می‌کند. این وضعیت تنها برای چند دقیقه طول می‌کشد و پس از آن همه چیز به وضعیت عادی برمی‌گردد.

پرسش اینجا است که آیا این حالت خطرناک است؟
در اکثر مواقع خواب رفتگی جاهای مختلف بدن موقت است و جای نگرانی ندارد. این حالت باعث بروز آسیب دائمی در بدن نیز نمی‌شود. با این حال، اگر بخواهید دچار این وضعیت نشوید باید وضعیت نشستن و خوابیدن خود را به تناوب عوض کنید، پاهای خود را برای مدت طولانی روی یکدیگر نگذارید و زمانی که نشسته‌اید به تناوب بلند شوید و مجدداً بنشینید. علیرغم اجرای همه‌ی این موارد باز هم نمی‌توان ۱۰۰ درصد از خواب رفتن بدن اجتناب کرد، ولی اگر این حالت به ندرت اتفاق بیفتد جای نگرانی ندارد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره