خراسان/ مصرف به اندازه فیبر با خوردن سبزیجات ، حبوبات و میوه ها به سلامت قلب ، گوارش و طول عمر ما کمک می کند
وقتی اخبار حوزه سلامت را زیر و رو می‌‌کنیم، مدام از فیبر می‌‌شنویم و فواید زیادی که برای سلامت ما دارد، به همین  دلیل کنجکاو می‌‌شویم که بدانیم فیبر دقیقاً چیست؟ در چه منابعی پیدا می‌‌شود و چه فوایدی برای بدن ما دارد. فیبر نوعی کربوهیدرات است که بدن قادر به هضم آن نیست. اگرچه بیشتر کربوهیدرات‌ها به مولکول‌های قندی به نام گلوکز تجزیه می‌شوند؛ فیبر نمی‌تواند به مولکول‌های قند تجزیه شود و در عوض هضم نشده از بدن عبور می‌کند. فیبر به تنظیم استفاده از قندها در بدن و کنترل گرسنگی و قند خون کمک می‌کند. کودکان و بزرگ سالان برای داشتن سلامتی به حداقل 25 تا 35 گرم فیبر در روز نیاز دارند تا موجب کاهش اشتهای‌شان شود و سطح کلسترول را کاهش دهد. فیبر به درمان یبوست کمک می‌‌کند و خیلی چیزهای دیگر. در این مطلب با فیبر بیشتر آشنا می‌‌شویم.

  فیبر در چه غذاهایی وجود دارد؟
فیبرها به‌طور طبیعی در گیاهان وجود دارند و برخی از انواع فیبر هم  از گیاه استخراج و به صورت مصنوعی ساخته می‌شود. برای تامین فیبر موردنیاز بدن می‌توانید از موادغذایی زیر استفاده کنید: برنج قهوه‌ای، جو، نان سبوس‌دار، حبوباتی مثل لوبیا، نخود و عدس، انواع سبزیجات برگ‌دار، انواع میوه، سبزیجات ریشه‌‌دار، ذرت، غلات، آجیل‌ها و دانه‌ها و میوه خشک.
  خواص فیبر در بدن

 جلوگیری از بیماری‌های قلبی: فیبر محلول آب را در روده جذب می‌کند و ژلی را تشکیل می‌دهد که می‌تواند هضم را کندتر کند. این موضوع به جلوگیری از افزایش گلوکز خون بعد از غذا خوردن و کاهش گرسنگی کمک می‌کند. مصرف فیبر در کنترل قند خون و وزن بسیار مهم است و کنترل این عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی را به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.
کاهش کلسترول: فیبر با تداخل در تولید اسید صفراوی، کلسترول خون را کاهش می‌دهد. کلسترول برای ساخت اسیدهای صفراوی در کبد استفاده می‌شود. فیبر محلول، به اسیدهای صفراوی در روده متصل می‌شود و آن‌ها را از بدن دفع می‌کند. به دلیل کاهش مقدار اسیدهای صفراوی موجود، کبد کلسترول را از خون بیرون می‌کشد تا اسیدهای صفراوی جدید بسازد و در نتیجه کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
جلوگیری و کنترل دیابت نوع 2:
 غلات کامل با فیبر بالا مثل برنج قهوه‌ای، جو دوسر و سبوس گندم به‌شدت با خطر ابتلا به دیابت مرتبط هستند و می‌توانند به کاهش بروز دیابت نوع 2 کمک کنند.
جلوگیری از سرطان سینه: در مطالعه‌ای که روی بیش از 90 هزار زن  در سنین میان سالی  انجام شد، مشخص شد که مصرف فیبر در دوران نوجوانی می‌تواند تا حد زیادی به کاهش بروز سرطان سینه در سنین بالا کمک کند.
مقابله با چالش‌‌های گوارشی:  فیبر به درمان یبوست کمک می‌‌کند، عملکرد روده را ارتقا می‌‌دهد و از دیورتیکولوز جلوگیری می‌‌کند. دیورتیکولوز وضعیتی است که در آن کیسه‌های کوچکی به نام دیورتیکول در قسمت پایین روده ایجاد می‌شود. خطر ابتلا به دیورتیکولوز با افزایش سن افزایش می‌یابد و معمولاً یک بیماری خاموش است و علایم قابل‌توجهی ایجاد نمی‌کند مگر این‌‌که کیسه‌ها پاره یا ملتهب شوند که به دیورتیکولیت منجر می‌شود. دیورتیکولیت می‌تواند باعث درد مداوم شکم (معمولاً در سمت چپ پایین)، حالت تهوع، استفراغ و تب شود.
کاهش وزن:  غذاهای پر فیبر نسبت به غذاهای کم فیبر سیر کننده‌تر هستند، بنابراین احتمالاً کمتر غذا می‌خورید و مدت طولانی‌تری سیر می‌مانید . معمولا طول می‌کشد تا غذاهای پرفیبر خورده شوند به این معنی که کالری کمتری برای همان حجم غذا دارند.
افزایش طول عمر: مطالعات نشان می‌دهد که افزایش مصرف فیبر رژیمی – به ویژه فیبر غلات – با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و همه سرطان‌ها مرتبط است. مصرف  گیاهان و میوه‌های فیبردار در سلامت بدن و افزایش طول عمر نقش موثری دارد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar