جام جم/يک متخصص پوست و مو، ژنتيک را مهمترين عامل «کلوييد» دانست و گفت: اسکار يا کلوييد روند ترميم غيرطبيعي پوست است و در برخي از افراد که استعداد ژنتيکي ابتلا به کلوييد را دارند، ترميم محل زخم آنها پس از عمل جراحي به صورت برجستگي يا گوشت اضافه روي پوست نمايان ميشود.
دکتر امير هوشنگ احساني زمينه ارثي را در ايجاد کلوييدها بسيار موثر دانست و گفت: به طور عادي وقتي محلي از بدن زخم مي شود، سلول هاي زير پوست روند ترميم پوست را هدايت مي کنند تا جايي که زخم بهبود يابد اما افراد مبتلا به کلوييد که زمينه ارثي دارند، ترميم پوستشان پس از اعمالي مانند سزارين، آپانديس، سوراخ کردن گوش، بريدگي و زخم به شکل کلوييد ايجاد مي شود.
اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به اينکه کلوييدها گاهي بدون زخم در بدن ايجاد مي شوند، افزود: در برخي مواقع کلوييدها خود به خود و بدون اينکه زخم در بدن ايجاد شود، ظاهر مي شوند. اين نوع کلوييدها اغلب به دنبال ضربه هاي خيلي معمولي که حتي به زخم منجر نشده است، ايجاد مي شوند.
وي با تاکيد بر اينکه کلوييدها در قسمت هاي فوقاني بدن، گردن و سينه شايع است، افزود: اندازه کلوييد به ضايعه قبل از آن يا وسعت جراحي بستگي دارد و بيشترين عمق اين گوشت هاي اضافه به طور معمول تا دو سانتي متر است، اما در برخي از اعمال مانند سزارين و آپانديس که نياز است پوست بيشتر شکافته شود، به 15 سانتيمتر هم مي رسد.
احساني درمان اين گوشت هاي اضافه را سخت دانست و گفت: استفاده از پمادهايي که حاوي کورتون است، مي تواند در درمان کلوييدها موثر باشد. همچنين تزريق آمپول کورتون، انجماد و فريز کردن از ديگر روش هاي درماني اين عارضه است.