کامياران سفر/ يکي از شهرهاي بزرگ ايران و مرکزاستان فارس است. جمعيت شيراز در سال ۱۳۹۰ خورشيدي بالغ بر ۱،۴۶۰،۶۶۵ نفر بوده که اين رقم با احتساب جمعيت ساکن در حومه شهر به ۱٬۷۰۰٬۶۸۷ نفر ميرسد شيراز در بخش مرکزي استان فارس، در ارتفاع ۱۴۸۶ متري از سطح دريا و در منطقه کوهستاني زاگرس واقع شده و آب و هواي معتدلي دارد. اين شهر از سمت غرب به کوهکوه دراک، از سمت شمال به کوههاي بمو، سبز پوشان، چهل مقام وبابا کوهي (از رشته کوههاي زاگرس) محدود شدهاست.
شيراز پس از تبريز (در سال ۱۲۸۷) وتهران (در سال ۱۲۸۹) سومين شهر ايران است که در سال ۱۲۹۶ خورشيدي، نهاد شهرداري در آن تأسيس گرديد، شهرداري شيراز به ۹ منطقه مستقل شهري تقسيم شده و جمعاً مساحتي بالغ بر ۱۷۸٫۸۹۱ کيلومتر مربع را شامل ميشود
نام شيراز در کتابها و اسناد تاريخي، تحت نامهاي مختلفي نظير «تيرازيس»، «شيرازيس» و «شيراز» به ثبت رسيدهاست. محل اوليه اين شهر در محل قلعه ابونصربوده است. شيراز در دوران بني اميه به محل فعلي منتقل ميشود و به بهاي نابودي اصطخر-پايتخت قديمي فارس- رونق ميگيرد. اين شهر در دوران صفاريان،بوييان وزنديان پايتخت ايران بودهاست.
موقيت جغرافيايي: شيراز که از شهرها بزرگ ا ران و تاريخي ترين شهر حال حاضرايران مي باشد. شهر شيراز در بخش مرکز استان فارس و در ارتفاع 1486 متر از سطح در ا و در منطقه کوهستان زاگرس واقع شده و آب و هوا معتدل دارد. ا ن شهر از سمت غرب به کوه دراک، از سمت شمال به کوهها بمو، سبزپوشان، چهل مقام و باباکوه (از رشته کوهها زاگرس) محدود شدهاست و در منطقه اي به وسعت 1268 کيلومتر مربع گسترده و به 9 منظقه شهر نقش شدهاست.
جاذبه هاي گردشگري: شيراز به عنوان يکي از مهمترين مراکز گردشگري و توريستي ايران مطرح بوده و با جاذبههاي تاريخي فراوان براي گردشگران داخلي و خارجي شناخته شدهاست. از جاذبههاي تاريخي شهر شيراز ميتوان به آتشکده صميکان،آرامگاه حافظ،آرامگاه حافظ،آرامگاه سعدي،ارگ کريم خان،باغ جهان نما،باغ ارم ، باغ چهل تن،باغ دلگشا،باغ عفيف آباد،باغ نارنجستان قوام،باغ هفت تن، خانه صالحي،چاه مرتاض علي،حمام باغ نشاط،عمارت باغ ايلخاني، مسجد نصير الملک، قصر ابو نصر ، مدرسه آقا بابا خان، مدرسه خان،موزه پارس، موزه هفت تنان،نقش برجسته بهرام اشاره کرد.