«به» هم خانواده سيب و گلابي است و بومي جنوب غرب آسيا در منطقه قفقاز است. * به نوشته «e health»، «به» سرشار از فيبر است و براي کاهش وزن موثر است. * خاصيت آنتي اکسيدان دارد و به بدن کمک مي کند با راديکال هاي آزاد مقابله کند و خطر بروز سرطان را نيز کاهش مي دهد. * محققان معتقدند «به» خاصيت ضدويروسي دارد. * برطرف کننده زخم معده است. * کاهش دهنده کلسترول است. * پتاسيم موجود در آن، فشارخون بالا را پايين مي آورد. * ويتامين c موجود در آن، خطر بروز بيماري قلبي را کاهش مي دهد. * آب ريزش بيني، بيماري ريه و سل را درمان مي کند. * عفونت روده اي را برطرف مي کند. * خوردن نصف به، به صورت ناشتا، حالت تهوع صبحگاهي را برطرف مي کند. * دم کرده برگ آن، با اسهال مقابله مي کند. * مصرف آب دانه هاي خيسانده اين ميوه، سرماخوردگي را درمان مي کند.