نماد آخرین خبر

سلامت/۱۳ توصیه‌ تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به سرطان

منبع
بروزرسانی
سلامت/۱۳ توصیه‌ تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به سرطان
الف: حتي شنيدن اسم سرطان لرزه به اندام آدم مي‌اندازد؛ اما با اين حال سرطان آخر دنيا نيست.‌خيلي از بيماران سرطاني با تکيه بر عشق و ايمان به زندگي پشت اين بيماري را به خاک زده و بر آن غلبه کرده‌اند؛ اين بار بر خلاف هميشه آرزو مي‌کنيم تعداد کاربراني که روي اين مطلب کليک مي‌کنند، بسيار کم باشند اما متأسفانه سرطان وجود دارد و مقابله با آن لازم است. کاهش وزن شديد و تغذيه‌ نامناسب جزو خطراتي است که بيماران سرطاني را تهديد مي‌کند؛ متأسفانه تومورها يا داروهاي ضدسرطان اشتهاي اين بيماران را از بين مي‌برد؛ آنها را دچار حالت تهوع مي‌کند و عوارض جانبي ديگري به بار مي‌آورد که مانع از جذب مواد مغذي لازم بدن مي‌شود.ما در اين مطلب چند توصيه‌ غذايي براي اين بيماران داريم؛ البته توصيه‌ مان اين است که اين افراد قبل و بعد از شروع درمانشان حتماً به متخصص تغذيه مراجعه کنند و منتظر نمانند بعد از کاهش وزن شديد به فکر چاره بيفتند. سعي کنيد به جاي 3 وعده‌ غذايي سنگين، 5 يا 6 وعده غذا با حجم کمتر ميل کنيد؛ در اين صورت دستگاه گوارش خيلي به زحمت نمي‌افتد و در عين حال بدن به طور مرتب مواد مغذي مورد نياز را دريافت مي‌کند. *پروتئين مصرف کنيد به طور کلي بيماراني که از سرطان رنج مي‌برند بيشتر از بقيه به پروتئين نياز دارند؛ سعي کنيد مواد غذايي سرشار از پروتئين مصرف کنيد؛ ماست، ميوه و تخم مرغ آبپز يادتان نرود. *بعد از غذا آب ميل کنيد بعد از غذا و نه در حين غذا آب ميل کنيد؛ چون اگر در حين غذا آب بنوشيد معده‌تان با مايعات پُر مي‌شود نه با غذاهاي مورد نياز بدنتان. *خودتان را مجبور به خوردن نکنيد اگر حالت تهوع داريد خودتان را وادار به غذا خوردن نکنيد؛ به خاطر اينکه اين کار وضعيت را وخيم‌تر مي‌کند و باعث مي‌شود شما از مواد غذايي بدتان بيايد. *از مواد غذايي چرب بپرهيزيد از مصرف مواد غذايي سرشار از چربي يا فيبرها خودداري کنيد؛ زيرا باعث مي‌شوند حالت تهوع شما طولاني‌تر شود. *مواد غذايي سفيد حالت تهوع را کاهش مي‌دهند مواد غذايي سفيد و کمرنگ مانند پوره‌ سيب زميني و پنير سفيد کمک مي‌کنند تا حالت تهوع شما کمتر شود. *زنجبيل را دريابيد اگر 30 دقيقه قبل از صرف غذا زنجبيل تازه مصرف کنيد کمک زيادي به کاهش حالت تهوع تان مي‌کند؛ احتمال دارد کپسول‌هاي ساخته شده از زنجبيل نيز به شما کمک کند؛ در اين باره بهتر است با پزشکتان مشورت کنيد. *فيبرها به شرط اينکه حالت تهوع ايجاد نکنند اگر مصرف ميوه و مواد غذايي سرشار از فيبر باعث ايجاد حالت تهوع نشود بهتر است از مصرف آنها غافل نشويد تا دچار يبوست نشويد؛ برخي از داروهايي که در دوره‌ درمان سرطان مصرف مي‌شود به ويژه مسکن‌ها باعث بروز يبوست مي‌شوند. *آب بدن را تأمين کنيد حواستان باشد زماني که دچار اسهال شديد مي‌شويد حتماً آب بدنتان را به درستي تأمين کنيد؛ موز، برنج، سيب و نان مي‌تواند براي بهبود اسهال مفيد باشد. *نگذاريد دهانتان خشک شود آب بدن را تأمين کنيد و مواد غذايي مثل سوپ ميل کنيد تا دهانتان خشک نشود. *ليموترش کارساز است بعد از ابتلا به سرطان طعم مواد غذايي به مذاق بيماران سرطاني تغيير مي‌کند و مزه فلز مي‌دهد؛ معمولاً ليموترش مي‌تواند تا حدودي اين مشکل را حل کند؛ سعي کنيد قبل و بعد از غذا يک برش ليموترش را مک بزنيد يا ليموناد بنوشيد يا اينکه غذاهايتان را با ليموترش خوش طعم کنيد. *مصرف مکمل زير نظر پزشک بهتر است قبل از مصرف مکمل‌هاي غذايي با پزشکتان مشورت کنيد؛ بايد بدانيد برخي از مکمل‌ها اگر همزمان با داروهاي ضدسرطان مصرف شوند، عوارض بدي به جا مي‌گذارند؛ حتي ممکن است دوز بالاي اسيد اسکوربيک ناراحتي‌هاي معده را بيشتر کند. *ميلک شيک مفيد است ميلک شيک سرشار از پروتئين و کالري است و مي‌تواند مواد مغذي تکميلي را به بيماران سرطاني به ويژه آنهايي که دهانشان نيز زخم مي‌شود برساند؛ مي‌توانيد به آساني در آشپزخانه‌ خودتان با شير و چند قاشق شير خشک يا پودر پروتئين ميلک شيک تهيه و از خواص آن استفاده کنيد.