مشاوره/در دوران نامزدیتان از این اشتباهات مهم دوری کنید
بروزرسانی
تبيان: اصل مهم در دوران نامزدي، شناخت دو طرف از يکديگر است. اين شناخت بايد در پايان دوره به شناخت کاملي از شخصيت طرف مقابل تبديل شود و به گونه اي که جنبه هاي مختلف زندگي دختر و پسر براي يکديگر آشکار شود. بر اين اساس رابطه ادامه يابد.
هر دو طرف بايد شناخت از يکديگر را مقدم بر هر مساله ديگري بدانند اما گاهي با تصميمات عجولانه و احساسي اين شناخت منجر به يک رابطه درست نميشود.
1 - سازش هاي عجولانه
گاهي براي اين که وانمود کنيم با طرف مقابل توافق داريم از ارزشهاي خود چشم پوشي مي کنيم . عقايد خود را ابراز نمي کنيم و خطاي شخص مقابل را هم ناديده مي گيريم. در فعاليتهايي که هيچ علاقه اي به آن نداريم شرکت مي کنيم و از علايق خود هم دست بر مي داريم. اين که بخواهيم با چشم پوشي رابطه را حفظ کنيم اشتباه محض است.
2 - کناره گيري از خانواده و دوستان
در اين دوره نيازي نيست خانواده و دوستان را به کلي کنار بگذاريم. وجود اين گونه ارتباط ها ضروري است.
حتي نحوه برخورد با افراد خانواده اطلاعات زيادي به ما مي دهد. اين که فرد با آنها صادق و راحت است يا تعارض و ضديت دارد. شناخت الگوي خانواده خيلي مهم است. از طرف ديگر نظر والدين نيز بسيار حائز اهميت است و بي توجهي به آن عواقب بدي مي تواند داشته باشد.
3 - تسليم در برابر نياز جنسي
توجه داشته باشيد که با حوصله و بدون عجله با فرد مقابل آشنا شويد و از ارتباط جنسي قبل از ازدواج پرهيز کنيد.
4 - تسليم در برابر مسائل مادي و ظاهري
وضعيت مالي خوب و ظاهر مناسب تنها ملاک براي ازدواج موفق نيست. پس چشم خود را باز کنيد و بيشتر باهم آشنا شويد.
5 - مقدم دانستن تعهد بر تفاهم
گاهي قبل از اين که بفهميم چه قدر باهم تفاهم داريم سريع قول ازدواج مي دهيم و تعهد ايجاد مي کنيم و حتي اگر طرف مقابل درخواست زمان بيشتر براي آشنايي را داشته باشد او را متهم به زير پا گذاشتن تعهد مي کنيم ، اين اشتباه است.
6 - مقدم دانستن تفاهم بر علاقه
گاهي هم بدون اينکه هيچ علاقه و جذابيتي باشد به فکر ايجاد تفاهم هستيم و فکر مي کنيم با ازدواج علاقه ايجاد مي شود. همان طور که تنها با علاقه نمي توان تفاهم ايجاد کرد تنها با تفاهم هم نمي توان انتظار علاقه و جذابيت داشت. تفاهم مهم است اما علاقه ، تعهد و تفاهم در کنار همديگر است که منجر به ازدواج موفق مي گردد.
7 - ناديده گرفتن ترديدها
گاهي دچار ترديدهايي در ازدواج مي شويد اما به دلايلي اين ترديدها را ناديده مي گيريد و سريع تصميم به ازدواج مي گيريد. بهتر است ترديدها را بررسي و بر آنها غلبه کنيد مگر اينکه دچار وسواس باشيد.
8 - باور به اين که او را تغيير خواهيم داد
گاهي افراد متوجه تفاوت هاي اساسي و مشکلات در طرف مقابل مي شوند اما چون فکر مي کنند که مي توانند او را تغيير دهند اين مسائل را ناديده مي گيرند. اما همانطور که قبلاً هم اشاره کرديم کسي را براي ازدواج انتخاب کنيد که او را همانطور که هست بدون هيچ تغييري مي پذيريد.
9 - باور به اين که پس از ازدواج مشکلات کم مي شود
اگر در دوره آشنايي با هم مشکل داريد و ارتباط خوبي نمي توانيد باهم داشته باشيد پس از ازدواج هم نمي توانيد. مشکلات نه تنها کم رنگ تر نمي شود بلکه بيشتر خود را نمايان مي سازد.
10 - تاثير پذيري از حرف مردم
گاهي افراد دوره آشنايي را طي مي کنند ولي عليرغم وجود مشکلات آنها را ناديده گرفته و در ازدواج عجله مي کنند چراکه به قول خودشان حرف مردم برايشان مهم است. و آن قدر از قضاوت منفي مردم در مورد خود ترس دارند که ترجيح مي دهند بدبخت باشند اما مردم آنها را خوشبخت بدانند.