پورتال تخصصي گردشگري/ آرامگاه ابن يمين در 105 کيلومتري شمال شرقي ميامي و 165 کيلومتري شهر شاهرود در انتهاي روستاي فرومد قرار دارد. آرامگاه ابن يمين که بزرگترين شاعر قطعهسراي ادبيات پارسي در قرن هشتم هجري ميباشد، در ابتدا ساختماني از خاک و خشت و در شرف ويراني بود اما بعدها در اثر پيگيريهاي عبدالرفيع حقيقت، ساختماني قابل توجه و بسيار زيبا به شکل شش گوشه بنا شد. زواياي زيباي اين بنا همانند گل بازشدهاي است که قبر شش گوشه داخل آن مانند پرچم گل ميباشد. اطراف آرامگاه ابنيمين فضاي سبزي است که توسط نردههاي حفاظ اطراف محصور شده است. سنگ قبر داراي شش ضلع کوچک ميباشد و بر روي آن مطالبي در خصوص اين شاعر بزرگ نوشته شده است.
امير فخرالدين محمود بن امير يمينالدين طغرايي مستوفي بيهقي فريومدي مشهور و متخلص به «ابن يمين»، يکي از شاعران ايران در سده هشتم هجري قمري است. پدرش ترکنژاد بود و در زمان سلطان محمد خدابنده (اولجايتو) در روستاي فريومد زميني خريد و در آنجا ساکن شد. ابن يمين در ناحيه فريومد به دنيا آمد و به دليل مهاجرت پدر به خراسان، سالهاي نخستين زندگي خود را در خراسان سپري کرد و در دوران جواني به تبريز رفت و در درگاه غياثالدين محمد بن رشيدالدين فضلالله وزير پيوست و به ستايش او پرداخت ولي در اين شهر دوام نيافت و در قطعهاي که خطاب به غياثالدين محمد سروده بود، از او اجازه بازگشت به شهر خويش را درخواست کرد. وي پس از بازگشت به خراسان، به جنبش سربداران پيوست. وي در جنگ سربداران و آل کُرت حضور داشت و در همين نبرد بر اثر شکست سپاه سربداران، ديوان شعر وي به يغما رفت و ناگزير به گردآوردن شعرهاي پراکنده خويش از گوشه و کنار شد و با افزودن اشعاري که پس از نبرد زاوه سروده بود، ديواني جديد ترتيب داد.
قطعههاي ابن يمين به سبب برخورداري از اندرز، طعن و طنز رواج و شهرت بسيار يافت و بر زبان شعردوستان جاري گشت و از اين بابت ميان شاعران معاصر خود يگانه گرديد. اين شاعر بزرگ در قصيدهسرايي و مثنويپردازي نيز توانا بود. وي در سال 769 هجري قمري از دنيا رفت.