جام نيوز/ جالب است بدانيد که دانشمندان اواسط قرن بيستم کشف کردند که «سوسکها» توان مقاومت در برابر انفجار يک بمب هستهاي را دارند.
ريشه اين حقيقت به فاجعه «هيروشيما» باز ميگردد، چون «سوسکها» از جمله انگشت شمار موجودات زندهاي بودند که از اين فاجعه جان سالم بدر بردند. تحقيقات در اين زمينه نشان داد، در حاليکه تشعشات هستهاي روي جانداران ديگر تاثير بسيار منفي ميگذارد و موجب از بين رفتن آنها ميشود، «سوسکها» از اين امر مستثني هستند. با اين حال «سوسکها» در برابر حرارت و گرماي بمب مقاوم نيستند.
اما از «سوسکها» مقاومتر حيواني به نام «تارديجراديس» است که بيشک نام آن تاکنون به گوش شما نرسيده است.
«تارديجراديس» حيواني ميکروسکوپي است که ميتواند، در شرايطي بسيار سخت زندگي کند، شرايطي که براي ديگر موجودات ديگر نه تنها بسيار سخت که کشنده است.
«تارديجراديس» اگرچه حيواني ميکروسکوپي است، اما دانشمندان وي را در رسته ويروسها يا باکتريها يا قارچها قرار نميدهند و براي اولين بار دانشمندان در سال 1773 ميلادي آن را کشف کردند و تاکنون 1150 گونه از آن شناسايي شده است.
«تارديجراديس» داراي هشت پا است و بسيار کند و آرام حرکت ميکند. غذاي آن از گياهان و پس ماندههاست و در هر جايي ممکن است، وجود داشته باشد، از بلندترين قلههاي کوهها گرفته تا عميقترين نقطه اقيانوسها.
«تارديجراديس» را ميتوانيد بجوشايند يا منجمد کنيد يا حتي خشک کنيد و يا در معرض اشعههاي هستهاي قرار دهيد، چون با وجود تمام اين شرايط او به زندگي خود تا 200 سال بعد هم ادامه ميدهد.
اندازه «تارديجراديس» بالغ کمتر از 0.5 ميليمتر است و در همه جا ميتوان از آن نگهداري کرد، چراکه توان تحمل سرماي 457- درجه و گرماي 357 درجه را دارد. همچنين توان تحمل فشاري 6 برابر سنگين ترين فشارهاي روي زمين را دارد و ميتواند، دهها سال بدون آب و غذا به زندگي خود ادامه دهد. حتي تنها موجودي است که توان زندگي در فضا را دارد.