اکوتوریسم/ همنشینی با موجودات فضایی در دره ستارهها
برترين ها
بروزرسانی
برترين ها/ جزيره قشم بزرگترين جزيره خليج فارس و داراي طبيعتي شگفت انگيز و پيچيده است. به دليل جاذبههاي طبيعي اين جزيره، آن را عجايب هفتگانه ميخوانند و بسياري عقيده دارند در پهنهاي 1400 کيلومتر مربعي، وجود چنين طبيعتي تنها با واژه "بي نظير" قابل توصيف است. اين جزيره از شمال به شهر بندرعباس، مرکز بخش خمير و قسمتى از شهرستان بندر لنگه، از شمالشرقى به جزيرهى هرمز، از شرق به جزيرهى لارک، از جنوب به جزيره هنگام و از جنوب غربى به جزاير تنب بزرگ و کوچک و ابوموسى محدود مىشود.
آنهايي که در تابستان به قشم سفر کردهاند، ميگويند که آب و هواي قشم در تابستان خوب است و گرماي بدي ندارد. بنابراين برخي از مکانهاي ديدني و جذاب که براي گردشگري مناسب است را معرفي ميکنيم که در ادامه ميخوانيد:
گنبد نمکى نمکدان
کوه نمکى ـ کوه نمکدان ـ در قسمت جنوب غربى جزيره، ويژگى عمده مجموعه کوهستانى غربى را تشکيل مىدهد. اين کوه که به شکل مخروط است تا ارتفاع 397 متر (قله کوه نمکدان) مىرسد. ساختار نمکى اين کوه از انباشته شدن صخرههاى آذرين با رسوبات تشکيل شده است. کوه گنبد نمکى، با بقاياى معادن نمک باستانى و چشمههاى آب شور، به خودى خود يک اثر تاريخى طبيعى ديدني با امکانات آموزشى و تفريحى را به وجود آورده است.
دلفينهاي قشم
دلفينها همانطور که ناگهان پيدايشان مىشود، ناگهان مىروند و دور مىشوند و باز درياى گسترده و بىکران دوباره عظمت جاودانه خود را بر بيننده تحميل مىکند. اما در سراسر خليج فارس در هيچ ناحيهاى از دريا به اندازه آبهاى پيرامون جزيره قشم و تنگه هرمز دلفين ديده نمىشود.
دره ستاره ها يا ستاره افتاده
ضلع شمالي جزيره قشم در نزديکي روستاي برکه خلف، عارضه زمين شناسي عجيب خود را به نمايش گذاشته است. اهالي محلي عقيده دارند ستارهاي از آسمان افتاده و اشکال عجيبي را از خاک و سنگ و ماسه پديد آورده است. براي اين محل که در اصطلاح محلي "استاره کفته" ناميده ميشود، داستانهاي وهم آلود و خيال انگيز فراواني ساخته شده است.
ماندن در اين نقطه از جزيره پس از غروب آفتاب براي عدهاي، نگران کننده است. چون ميپندارند با سکوت شب موجودات فرازميني در استاره کفته گرد هم ميآيند. دره ستارهها به شکل تنديسهاي بلندقامت و ستون کاخهايي قديمي است. اين اشکال مختلف حاصل فعاليت باد و آب است که با فرسايش بي وقفه، اين سازه را همچون مجسمههايي انسان ساخت، جلوه ميدهد.
درخت لور يا انجير معابد
درختان محلي جزيره قشم، به عنوان گنجينه هاي طبيعي، جذاب و زيبا هستند. درخت لور يا انجير معابد، معروفترين درخت جزيره است. اين نوع درخت در نواحي جنوبي ايران رشد ميکند. پوست کهنسال درخت لور و برگها و ريشههايش که از بدنه اصلي آن آويزان هستند، آنرا از ساير انواع درختان متمايز ميسازد. اين درختان ريشه هايشان طوري رشد مي کند که مانند چتري بر روي زمين سايه مي افکند و ممکن است تا چند صد سال عمر کنند.
غارهاي خريس
در 15 کيلومترى غرب شهر قشم در سمت راست جاده قشم- درگهان، در دل ارتفاعات اين منطقه، آثار باشکوهى از معمارى صخرهاى ديده مىشود که به عقيده برخى، نيايشگاه پيروان آيين ميترائيسم يا آناهيتا بوده است.
در کنار اين غارها، چند غار جديد ديگر ساخته شده تا بر جذابيت اثر افزوده شود. درون غارهاي جديد با تصاوير شخصيتها و نوشتههاي مختلف پر شده که تا حدود زيادي باعث افزايش جلوه مصنوعي غارها شده است.