فرهيختگان/
تشنج
بازي هاي کامپيوتري علاوه بر اين که آسيب بدني به فرد وارد مي کند، باعث تشنج نيز مي شود. تحقيقات پزشکان نشان داده است که بازي هاي ويدئويي باعث مي شود بيهوشي سراغ شخص معتاد به بازي بيايد. يکي از رايج ترين اين تشنج ها«بيهوشي حساس به تصوير» است. در اين نوع بيهوشي وقتي فرد در معرض نور و حرکات تصاوير قرار مي گيرد، آگاهي خود را از دست مي دهد و بيهوش مي شود. اگر فرد به بازي هاي کامپيوتري ادامه دهد، مطمئنا بيهوشي هاي پي درپي و بيشتري خواهد داشت که بسيار خطرناک است.
سندرم تونل کارپال
سندرم تونل کارپال زماني اتفاق مي افتد که اعصاب اصلي بين دست و ساعد تحت فشار قرار مي گيرد. اين فشار زماني اتفاق مي افتد که تونل کارپال يعني قسمتي از مچ که اعصاب اصلي و تاندون ها از آن جا مي گذرد، متورم مي شود. افرادي که بيش از حد بازي مي کنند، در خطر ابتلا به اين سندرم قرار دارند و تنها نشانه فيزيکي ابتلا به اين بيماري، اعتياد به بازي هاي کامپيوتري است. البته استفاده بيش از حد از موس هم ممکن است باعث ايجاد حساسيت و تورم تونل کارپال شود.
مشکلات بينايي
نگاه کردن و خيره شدن بيش از حد به هر نوع صفحه تصويري، باعث بروز مشکلات چشمي مي شود. افرادي که بيش از حد بازي هاي کامپيوتري انجام مي دهند نيز از اين قاعده مستثني نيستند و دردهاي چشمي بيشتري آن ها را تهديد مي کند، خصوصا اين که چشم شخص نزديک بين هم باشد. خيره شدن به صفحه تصاوير سفيدرنگ براي چشم بسيار مضر است و وقتي فرد به صفحه نمايش خيره مي شود، پلک هم نمي زند و همين مساله باعث خشک شدن چشم مي شود. يکي از بيماري هاي چشمي رايج براي علاقه مندان به بازي هاي کامپيوتري، چشم هاي قهرمان گپتار نام دارد. در اين بيماري ممکن است ساعت ها از بازي کردن گذشته باشد اما چشم هنوز درگير تصاويري است که ساعت ها به آن خيره شده و آن ها را مي بيند.
يک قدمي مرگ
افرادي که به بازي هاي کامپيوتري اعتياد دارند، ساعت ها وقت خود را صرف بازي مي کنند بدون اين که متوجه شوند چقدر زمان گذشته است. سال ۲۰۰۷ جوان ۲۸ ساله اي اهل کره جنوبي پس از اينکه ساعت ها در يک کافي نت مشغول بازي بود، بيهوش شد. پس از انتقال او به بيمارستان و به هوش آمدن جوان ۲۸ ساله، او به پزشک معالج خود گفت ۷۲ ساعت تمام در حال بازي بوده و در اين مدت غذاي بسيار کمي خورده، به حمام نرفته و استراحت کافي نداشته است. به گفته پزشکان، اعتياد شديد به بازي هاي رايانه اي ممکن است مرگبار باشد.
پديده انتقال بازي
هر کسي که بازي رايانه اي را به مدت طولاني پيگيري کند، دچار پديده انتقال بازي مي شود که در ميان آن ها بيماري«تتريس» از همه رايج تر است. تتريس نوعي بازي کامپيوتري است که در آن فرد بايد مکعب هايي را در فضاهاي خالي قرار دهد و آن ها را پر کند. به گفته افرادي که مبتلا به بيماري تتريس هستند، پس از ساعت هاي زياد بازي کردن آن ها بدون اين که خودشان بخواهند عناصر بازي را وارد دنياي حقيقي و زندگي روزمره خود مي کنند. مثلا ممکن است فرد تصور کند مکعب هايي که در بازي مي افتاد، در دنياي واقعي به شکل بلوک هاي سنگي درآمده و از يک ساختمان در حال افتادن است يا اين که فرد مدام در فکر اين است که کدام مکعب تتريس در ميان فضاي خالي دو آسمانخراش جاي خواهد گرفت. گاهي اوقات اين بيماري آنقدر شدت پيدا مي کند که فرد هنگام رانندگي دچار تصادف مي شود زيرا مدام به فکر اين بوده که کدام مکعب را در فضاي خالي پيش رويش قرار دهد.
انگشت نينتندو
بيماري انگشت نينتندو به نام«نينتن دينيتيس» هم شناخته شده است. در بازي رايانه اي «وي اسپرت» فرد دو دسته حرکتي را در دست مي گيرد و بايد تعادل خود را مثل شکلي که در بازي مي بيند، حفظ کند. اين حفظ تعادل که شکل هاي گوناگوني دارد، به زانوها و ستون فقرات آسيب جدي وارد مي کند و حتي گاهي اوقات به دليل اينکه فرد تعادل خود را از دست مي دهد و به زمين مي افتد، قسمت هايي از بدنش دچار شکستگي مي شود. مبتلايان به اين بيماري پس از مدتي بازي پي درپي، دست و مچ دست هايشان شروع به درد گرفتن مي کند. در اين بيماري انگشت هاي فرد متورم مي شود و درد مي گيرد.
انگشت پلي استيشن
بازي پلي استيشن يکي از سرگرمي هاي مورد علاقه بسياري از نوجوان ها و جوان ها در سراسر جهان است. شايد شما هم افرادي را ديده باشيد که ساعت ها پاي اين بازي مي نشينند و دسته کنترل را که دو دکمه روي آن قرار دارد، پشت سر هم فشار مي دهند. هر چند بازي پلي استيشن جزو يکي از بازي هاي جذاب و هيجان انگيز به شمار مي رود اما افرادي که شبانه روز پاي اين بازي مي نشينند، دچار يک نوع بيماري خاص مي شوند. اين بيماري خاص که انگشت پلي استيشن نام دارد، در دو انگشت شست فرد بروز مي کند. نشانه هاي اين بيماري صاف و پهن بودن انگشت شست است و هم چنين روي انگشت ها متورم مي شود و خوب شدن آن نياز به هفته ها زمان دارد. نوع ديگري از بيماري که مشتاقان بازي پلي استيشن دچار آن مي شوند، زخم دست است که در آن انگشت ها و دست فرد به شدت زخم مي شود و درمان آن هفته ها طول مي کشد.
رفتارهاي خشونت بار و مشکلات ذهني
مطالعات نشان مي دهد افرادي که بيش از اندازه بازي هاي رايانه اي انجام مي دهند، هميشه نگران تر و افسرده تر از انسان هاي ديگر هستند. معمولا کودکان بيشتر در خطر رفتارهاي خشونت بار اجتماعي هستند و حتي خطر اعتياد نيز در آن ها وجود دارد. از جمله نشانه هاي بيماري هاي رفتاري در شخصي که بيش از حد بازي رايانه اي انجام مي دهد، نگراني بيش از حد، عصبانيت هاي بي دليل و ترس هاي اجتماعي است. هم چنين کودکاني که بازي هاي خشونت آميز را مدام تکرار مي کنند، تصورات خيالي خشونت باري دارند و رفتارهاي تهاجمي بيشتري از خود نشان مي دهند.
اعتياد
بسياري تصور مي کنند که فقط افرادي معتاد هستند که مواد اعتيادآور مصرف مي کنند اما با تحقيقاتي که روانشناسان انجام داده اند، مشخص شده بازي هاي رايانه اي نيز اعتيادآور است. به گفته محققان، خطر اعتياد نوجوان ها و جوان هايي که به بازي هاي رايانه اي روي مي آورند، بيشتر از بقيه افراد است و بازي هاي رايانه اي دقيقا مثل شرط بندي هايي که بسياري از افراد دچار آن هستند، شخص را وابسته به خود مي کند. از نشانه هاي اعتياد به بازي هاي رايانه اي از دست دادن وزن يا چاق شدن بيش از حد، کاهش روابط اجتماعي، توجه نکردن به بهداشت شخصي و اختلال در خواب فرد است.