باشگاه خبرنگاران/ يک متخصص کودکان گفت: بيش فعالي شايع ترين اختلال روانپزشکي در کودکان است که در سنين مدرسه اتفاق مي افتد .
دکتر اخوان کرباسي متخصص کودکان با بيان اينکه اختلال کمبود توجه يا بيش فعالي يکي از شايع ترين اختلالات روانپزشکي کودکان در سنين مدرسه است گفت : اين اختلال به صورت الگوي پايدار کمبود توجه با رفتارهاي فعالي و تکانه اي تعريف شده که همراه با اختلال عملکرد در دو موقعيت مدرسه و خانه مي باشد.
وي با اشاره به اينکه اين اختلال مولتي فاکتوريال بوده و علل دقيق آن ناشناخته است اظهار کرد: مي توان به نقش عوامل رواني اجتماعي ، بيولوژيکي ، ژنتيکي ، محيطي ، تغذيه اي ، خانوادگي ، استرس رواني در حاملگي و مصرف زياد برخي از مواد غذايي اشاره نمود .
اين متخصص کودکان يادآور شد : افزايش وزن و چاقي از ديگر عواملي هستند که در اين راستا موثر شمرده مي شوند .
وي ادامه داد: با توجه به شيوع بالا و پيامدها و عوارض نامطلوب اختلال کمبود توجه و بيش فعالي در کودکان و ارتباط آن با چاقي توصيه مي شود که در برنامه ريزي هاي بهداشتي جهت پيشگيري از چاقي و افزايش وزن به عنوان فاکتور احتمالي بيش فعالي ، به عوامل موثر در افزايش وزن کودکان مانند خوردن تنقلات و مواد غذايي آماده توجه شده و کودکان چاق از نظر ابتلا به بيش فعالي مورد بررسي گيرند.