نماد آخرین خبر

سلامت/ از این آب معدنی ها استفاده نکنید!

منبع
برترين ها
بروزرسانی
سلامت/ از این آب معدنی ها استفاده نکنید!
برترين ها/ آب معدني هايي که در فروشگاه هاي عرضه مواد غذايي و آشاميدني در معرض حرارت و در زير نور آفتاب داغ نگهداري مي شوند مشکل مصرف دارند و مردم توجه داشته باشند از اين آب معدني ها استفاده نکنند. آب معدني هايي که در فروشگاه هاي عرضه مواد غذايي و آشاميدني در معرض حرارت و در زير نور آفتاب داغ نگهداري مي شوند مشکل مصرف دارند و مردم توجه داشته باشند از اين آب معدني ها استفاده نکنند. کارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي يزد ضمن بيان اين مطلب گفت: در مورد تاريخ مصرف آب معدني ها اگر اين آب معدني ها در معرض حرارت نباشد مصرف آنها تا يک سال هم مانعي ندارد، اما اگر در شرايطي نگهداري و عرضه شوند که تحت تاثير مستقيم حرارت باشند حتي قبل از 6 ماه هم غيرقابل مصرف هستند. علي اکبر کمالي اردکاني افزود: مردم بايد توجه داشته باشند از اين آب معدني ها استفاده نکنند، زيرا مواد نفتي پس از جدا شدن در آب و مصرف محتويات آن، افراد را دچار بيماري هاي خطرناکي همچون سرطان مي‌کند. وي در ادامه گفت: ترکيبات شيميايي موجود در بطري هاي پلاستيکي بيشترين تاثير خود را بر غدد چربي و لنفاوي مي‌گذارد و در برخي بافت هاي بدن، باعث بروز تومور مي‌شود. اين کارشناس صنايع غذايي گفت: برخي فروشندگان براي بازارگرمي، آب‌ معدني ها را در معرض ديد مشتري و زير نور آفتاب مي‌چينند و اين کار به شدت بر کيفيت آب‌ معدني تأثير منفي مي‌‌گذارد. بسته‌بندي آب‌هاي معدني و آشاميدني، جزو مناسب‌ترين و سالم‌ترين نوع بسته بندي‌ها است و چنانچه بطري‌هاي آب معدني در شرايط عادي نگهداري شوند، خطري مصرف‌کننده را تهديد نمي‌کند. ولي نگهداري اين بطري‌ها در زير نور آفتاب، يا يخ زدن آب در آن‌ها براي سلامتي مضر است. کمالي اردکاني افزود: برخي افراد بطري‌هاي آب معدني را در فريزر مي‌گذارند تا يخ بزند. سپس هنگام بيرون رفتن از منزل آن را برمي دارند تا بتوانند آب خنک بنوشند. در حالي که اين کار براي سلامتي بدن ضرر دارد. وي در ادامه گفت: طراحي اوليه بطري‌هاي پلاستيکي به نحوي است که در صورت انجماد آب در آن‌ها، در اثر بروز تغييراتي در پليمرهاي اين ظروف، مواد مضري وارد آن‌ها مي‌شود. لذا بايد از انجماد آب‌ها در اين بطري‌ها خودداري کرد. اين ظروف صرفاً براي نگهداري آب در درجه حرارت يخچال (0 تا 4 درجه سانتي‌گراد) طراحي شده‌اند؛ به عبارتي طراحي آن‌ها براي شرايط سرد و خنک است، نه انجماد. کارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي يزد گفت: اگر بطري‌هاي پلاستيکي در معرض آب جوش قرار گيرند، مواد شيميايي مضر آن 55 برابر حالت معمولي آزاد مي‌شوند. وي افزود: هر چند که اين بطري‌ها در شرايط مناسب نگهداري، ضرري ندارند، ولي سعي کنيد در مواقعي که به شيشه آب دسترسي نداريد (مثل بيرون منزل) و در مواقع ضرورت، از اين بطري‌هاي پلاستيکي استفاده کنيد. استفاده مداوم و هميشگي از بطري‌ها توصيه نمي‌شود، زيرا نوشيدن آب از بطري‌هاي پلاستيکي، خطر داخل شدن مواد شيميايي سمي به درون بدن را تا 70 درصد افزايش مي‌دهد. کمالي اردکاني در پايان گفت: ماده شيميايي بيسفنول آزاد شده از اين بطري ها، سيستم هورموني افراد را مختل مي‌کند و در نتيجه روي اندام‌ها و توانايي‌هاي توليد مثلي تأثير نامطلوب دارد. همچنين به مغز آسيب مي‌رساند و سبب بروز بيماري‌هاي قلبي، سرطان، چاقي و ديابت مي‌شود.