همشهري جوان/ شايد به نظر چندش آور باشد اما چه خوش تان بيايد چه نه، تا همين حالا بيش از ۲ ميليارد نفر در جهان حشراتي مثل ملخ، سوسک و مورچه را در رژيم غذايي شان گنجانده اند!
تازگي ها هم سازمان ملل متحد در گزارشي به نقش مهم حشرات قابل خوردن در مقابله با گرسنگي در جهان تأکيد کرده و نظرات بسياري را به خود جلب کرده است.
البته به گزارش بي بي سي، در گزارش سازمان ملل که توسط سازمان خواروبار و کشاورزي اين سازمان تهيه شده، حشرات قابل خوردن مي توانند ضمن کمک به افزايش مواد غذايي باعث کاهش آلودگي ها شوند. البته در اين گزارش گفته شده، در کشورهاي غربي مردم از خوردن حشرات منزجر هستند و همين موضوع بزرگ ترين مانع رواج حشره خواري در کشورهاي غربي است.
حالا چرا حشرات؟!
بر اساس اين گزارش، حشرات را مي توان هر جا پيدا کرد و آن ها قادر به توليد سريع هستند! در اين گزارش همچنين گفته شده حشرات رشد سريعي دارند و آلودگي کمتري هم ايجاد مي کنند.
علاوه بر همه اين ها، حشرات از ارزش غذايي خوبي برخوردارند و ۲ هزار حشره مختلف را مي توان در برنامه غذايي افراد قرار داد! سازمان خوار و بار و کشاورزي سازمان ملل در مورد ارزش غذايي حشرات گفته اند ميزان پروتئين، چربي و مواد معدني در اين جانوران بالاست و توصيه شده حشرات، به خصوص براي کودکان دچار سوء تغذيه، مي تواند مکمل غذايي مهمي باشد.
سوسک سوخاري دوست داريد؟
عادت حشره خواري در حال حاضر در چند کشور جهان از جمله غنا، تايلند، چين، ژاپن، گابن، مکزيک، برزيل، استراليا، هلند و بخش هايي از ايالات متحده مرسوم است و البته تعداد طرفدارانش در حال افزايش است. به تازگي حشره خواري در کانادا پررونق شده و در انگليس هم کلاس هاي آموزش حشره خواري در مدارس برپا شده است. برخي از حشرات در رژيم غذايي افراد حشره خوار عبارتند از: سوسک، کرم، جيرجيرک، مورچه، ملخ، لارو، زنبور عسل، کرم ابريشم، عقرب و رتيل. هر کدام از اين حشرات به صورت هاي گوناگوني مورد استفاده قرار مي گيرند. اما از ميان تمام اين حشرات، سوسک سوخاري از محبوبيت بيشتري برخوردار است. برخي از مردم آسياي جنوب شرقي حشرات را سرخ يا سوخاري مي کنند و حشرات خوراکي يکي از محبوب ترين تنقلات اين افراد محسوب مي شود. عصرها در مناطق خاصي از تايلند اين حشرات خوراکي روي چرخ ها فروخته مي شوند و بوميان منطقه از آن استقبال مي کنند
جايگزين گوشت
مسلم است که شما خوردن گوشت گاو را به خوردن جيرجيرک (که حتي تصورش هم سخت است!) ترجيح مي دهيد اما خوب است بدانيد حشرات از قابليت بالايي در توليد پروتئين برخوردارند و جيرجيرک در اين ميان يک نمونه بارز است: ميزان توليد پروتئين جيرجيرک در مقايسه با گاو ۱۲ برابر است! به همين دليل است که در گزارش سازمان ملل، انواع حشرات جايگزين مناسبي براي پروتئين هاي مرغ، گوشت و ماهي شمرده شده است. همچنين بيشتر حشرات احتمالاً گازهاي گلخانه اي کمتري توليد مي کنند و براي سلامت ماندن محيط زيست بهترند. بر اساس اين گزارش، حشرات خوراکي با محيط زيست سازگاري دارند و نيازي به خراب کردن مزارع براي رشد آن ها نيست؛ علاوه بر اين، حيواناتي مانند گاو، گاز گلخانه اي توليد مي کنند و باعث گرم شدن زمين مي شوند که اين معضل در حشرات وجود ندارد
با اين که بسياري از مردم جهان حشرات را در رژيم غذايي خود قرار داده اند و حتي مسابقات حشره خواري در کشورهاي مختلف از جمله نيوزلند برگزار مي شود، اما بسياري از مردم چنين پيشنهادي را منزجر کننده مي دانند.
به همين خاطر است که در اين گزارش پيشنهاد شده که صنايع غذايي با قرار دادن حشرات در دستورالعمل هاي جديد غذايي و اضافه کردن آن ها به منوهاي رستوران ها به کاربرد حشرات در مواد غذايي کمک کنند.