نماد آخرین خبر

سلامت/ زیتون، نماد صلح و سلامت

منبع
رنگي رنگي
بروزرسانی
سلامت/ زیتون، نماد صلح و سلامت
رنگي رنگي/هيچ ميوه و درختي در جهان به اندازه زيتون، کوهي از اسطوره و تاريخ را پشت سر خود ندارد. بشر دست‌کم ۳۵۰۰ سال است که از خواص برگ، ميوه و شاخه‌هاي اين درخت استفاده مي‌کند. يونانيان اولين پرورش‌دهندگان اين درخت پربرکت بودند و تا امروز يونان و ترکيه از اين ميراث طبيعي و گران‌بها نگهداري کرده‌اند. ميوه زيتون اگرچه در اندازه و رنگ‌هاي مختلفي توليد مي‌شود، اما در واقع يک گونه بيشتر ندارد و بسته به ميزان رسيدن ميوه رنگ آن از سبز به سمت سرخ و سياه تغيير مي‌کند. زيتون سرشار از کلسترول خوب است و ريسک لخته خون و سکته را به شدت کاهش مي‌دهد. مصرف يک قاشق روغن زيتون در روز اين خطر را کاملا از بين مي‌برد. از روغن زيتون در صنايع بهداشتي و آرايشي استفاده زيادي مي‌شود و دليل آن تاثير فوق‌العاده آن در درخشش و لطافت پوست و مو است. خوردن زيتون و روغن آن، روند پيري پوست را کاهش مي‌دهد، از سفيد شدن موها جلوگيري مي‌کند و باعث تقويت مو مي‌شود. بهترين روغن زيتون، روغن زيتون بکر است. اين روغن تيره و بودار است. روغن‌هاي بي‌بو، در فرايند توليد بخش زيادي از خواص خود را از دست مي‌دهند. روغن زيتون بکر به دليل وجود ماده “اوله آ کانتال” خاصيت تسکيني مانند قرص ايبوبروفن دارد. اين ماده بعد از مصرف خوراکي يا خارجي جذب شده و به تسکين درد کمک مي‌کند. خوردن روزانه دو قاشق روغن زيتون با آبليمو مي‌تواند سنگ صفرا را از بين ببرد و همچنين به ترشح بهتر صفرا براي هضم غذا کمک کند. اين تاثير زيتون بر صفرا موجب کاهش وزن مي‌شود. زيتون و روغن آن به دليل آنتي‌اکسيد بودن يک ضد سرطان قوي به شمار مي‌روند که خصوصا از سرطان سينه و دستگاه گوارش پيشگيري مي‌کنند. زيتون يک منبع غني از ويتامين E است. بنابراين براي سلامت چشم و پوست خود مي‌توانيد روي اين ميوه حساب زيادي باز کنيد. مصرف زيتون از کودکي نقش مهمي در استحکام استخوان و تقويت هوش و حافظه دارد. تقويت سيستم ايمني بدن و تقويت امکان جذب ويتامين‌ها، احتمال ابتلا به بسياري از بيماري‌ها را کاهش مي‌دهد. دم کرده برگ زيتون براي کاهش فشار خون استفاده مي‌شود. ماليدن روغن زيتون روي لثه يکي از درمان‌هاي قديمي براي درمان پيوره است. ترکيب مساوي روغن زيتون و گليسيرين هم مي‌تواند ترک و خشکي پوست پا و آرنج را برطرف کند. روغن زيتون سالم‌ترين روغن گياهي است که مي‌توان در انواع سالاد و غذاها از آن استفاده کرد. اگر مي‌خواهيد براي سرخ کردن از اين روغن استفاده کنيد، بايد از نوع تصفيه شده آن استفاده کنيد. مصرف منظم اين نماد صلح و سلامت، ضمانتي است که طبيعت براي حفظ سلامت به دستتان مي‌دهد.