باشگاه خبرنگاران/ انگليس الماس «کوه نور» را ندزديده است بلکه «رنجيت سينگ» پادشاه «سيک» وقت هند اين الماس را به ملکه اين کشور هديه کرده بود.
درحالي که يکي از وکلاي پاکستان چندي پيش با ثبت شکايتي در دادگاه عالي اين کشور خواستار بازگرداندن الماس «کوه نور» از انگليس شده بود، وکيل دولتي هند مدعي است که اين الماس دزدي نشده بلکه توسط حاکم وقت به ملکه انگليس هديه شده است.
«رنجيت کمار» وکيل دولتي هند در دادگاه عالي اين کشور گفت: انگليس الماس «کوه نور» را ندزديده است بلکه «رنجيت سينگ» پادشاه «سيک» وقت هند اين الماس را به ملکه اين کشور هديه کرده بود.
مقامات انگليس الماس 108 قيراطي کوه نور را در دوران استعمار اين کشور بدست آوردند و مالکيت اين الماس نيز در طول تاريخ منطقه مورد اختلاف بوده است.
ايران، افغانستان، هند و پاکستان پيش از اين چندين بار در مورد مالکيت الماس کوه نور مدعي شدهاند.
وکيل دولتي هند به دادگاه عالي اين کشور گفته که پادشاه وقت هند در قرن نوزهم ميلادي اين الماس را به ملکه انگليس هديه کرده بود.
اين در حالي است که تعدادي از نهادهاي فرهنگي هند ميکوشند دولت اين کشور را وادار کنند که از انگليس بخواهد تا الماس کوه نور را به اين کشور بازگرداند.
الماس کوه نور که در تاج پادشاهي ملکه انگليس در سال 1953 ميلادي جاي گرفته است، تا سال 2002 ميلادي استفاده ميشد اما ملکه «اليزابيت» آن را براي نمايش عمومي در «برج لندن» گذاشته شده است.
وکيل دولتي هند در اين خصوص تصريح کرد: رنجيت سينگ الماس کوه نور را در عوض کمک انگليسيها در دوران جنگ سيکها در سال 1850 ميلادي به ملکه انگليس هديه داده بود.
رنجيت سينگ اين الماس را از يک پادشاه افغان بدست آورده بود که خواستار پناهنده شدن به هند بود.
الماس کوه نور ملکيت پادشاهان افغان بوده است و پيش از آن نيز در دست خانوادههاي پادشاهي فارس بود اما مکان واقعي اين الماس جزء اسرار است.
«ديود کامرون» نخستوزير انگليس با بازگرداندن اين الماس مخالفت کرده است.
«جاويد اقبال جعفري» يکي از وکلاي ارشد پاکستاني چندي پيش با ثبت شکايتي در دادگاه عالي لاهور خواستار بازگرداندن الماس تزئين شده در تاج ملکه «اليزابت دوم» معروف به «کوه نور» به پاکستان شده بود.
جعفري در شکايت خود نوشت که انگليسيها، الماس کوه نور را از «دليپ سينگ» نوه «رنجيت سينگ» يکي از رهبران وقت هندوها در «پنجاب» به زور گرفتند و به انگليس انتقال دادند.
«پنجاب» شبه قاره قديم پس از استقلال هند و پاکستان به دو بخش تقسيم شد و در حال حاضر دو کشور، ايالتهاي پنجاب جداگانهاي را با مرز مشترک دارند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد