راسخون/
قطع رابطه رژيم آل سعود با جمهوري اسلامي ايران به دستور دولت آمريکا (1367ش)
پس از قتل عام زائران خانه خدا توسط رژيم آل سعود در نهم مرداد 1366 و وقوع حادثه جمعه خونين مکه، روابط ايران با اين کشور به پايينترين حد خود رسيد و تعداد ديپلماتهاي ايراني در عربستان سعودي به حداقل رسيد در حالي که اعضاي سفارت سعودي در ايران نيز، از مدتها قبل، تهران را ترک کرده بودند. تا اينکه سرانجام روابط سياسي دو طرف کاملاً قطع شد و حتي در اعزام زائران بيت اللَّه الحرام و حرم شريف نبوي نيز براي چندين سال، وقفهاي پديد آمد. اقدام دولت عربستان سعودي براي قطع رابطه با ايران، در راستاي همسويي سياست اين رژيم با اربابان آمريکايي خود و به منظور انحراف اذهان مسلمانان جهان از سياست مخالفت حضور حجاج ايراني خانه خدا در مراسم حج سال 1367 تفسير شد.
وقوع غزوهي "تبوک" بين مسلمانان و لشگر روم(9 ق)
غزوهي تبوک از آخرين غزوات پيامبر اسلام(ص) به شمار ميرود. سبب وقوع غزوهي تبوک آن بود که کاروان تجاري شام به پيامبر اسلام خبر داد که سلطان روم لشگري مجهز کرده و عازم مدينه است. از اينرو رسول خدا فرمان داد مسلمانان از دور و نزديک آمادهي جنگ شوند. عليرغم دوري راه، فصل گرما، دورهي برداشت محصول و سختي مسير، اکثر مسلمانان، خود را جهت جنگ آماده کردند. در اين ميان گروهي از منافقين مدينه به بهانههايى در اين غزوه شرکت نکردند و ديگران را نيز از رفتن منع مينمودند. لذا چون پيامبر از نيّت سوء آنان آگاه شد، علي(ع) را به جاي خويش در مدينه گماشت و رهسپار تبوک گشت. سرانجام لشگر سي هزار نفري اسلام به محل جنگ رسيدند ولي از سپاه روم اثري نيافتند. در اين غزوه هرچند جنگي رخ نداد ولي شوکت اسلام، فداکاري مسلمين و آمادگي آنها در برابر کفر به نمايش درآمد. همچنين به اين جنگ، غزوي "فاضِحِه" (به معني رسوا کننده) نيز گفته ميشود زيرا جمعي منافقِ مسلمان نما در اين سفر رسوا شدند.
پايان کنفرانس باندونگ، زمينهساز تشکيل جنبش عدم تعهد (1955م)
کنفرانس باندونْگْ نخستين کنفرانس سران کشورهاي آسيايى و افريقايى است که از 18 تا 27 آوريل سال 1955م به دعوت دکتر احمد سوکانو، رئيس جمهور وقت اندونزي با حضور سران و نمايندگان 28 کشور تشکيل شد. کنفرانس باندونگ که معروفترين رهبران آسيا و افريقا از قبيل جواهر لعل نهرو، چوئن لاي و جمال عبدالناصر، سردمداران هند، چين و مصر در آن شرکت کردند، نخستين رويارويى کشورهاي جهان سوم با قدرتهاي بزرگ نظامي و صنعتي جهان بود که زمينه را براي تشکيل سازمان کشورهاي غيرمتعهد فراهم ساخت. کنفرانس باندونگ، طيف وسيعي از کشورهاي طرفدار غرب يا بيطرف يا کمونيست را در برميگرفت، ولي تمامي کشورهاي شرکتکننده، پشتيباني خود را از پنج اصل معروفِ همزيستي مسالمتآميز که مبتني بر احترام به حق حاکميت و تماميت ارضي يکديگر، عدم تجاوز، عدم مداخله در امور داخلي يکديگر و برابري حقوق و همکاري اقتصادي بود، اعلام داشتند. کنفرانس باندونگ سرانجام به تشکيل جنبش عدم تعهد که در واقع خارج از دو بلوک شرق و غرب بودند، انجاميد و فعاليت خود را در سالهاي بعد گسترش داد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد