کارناوال/ جزاير جهان (به عربي جزور العالم)، مجمع الجزايري مصنوعي است که از جزايري کوچک تشکيل شده و نماي هوايي آنها به صورت نقشه دنيا است.
جزاير جهان واقع در آبهاي خليج فارس است و در ۴ کيلومتري ساحل شهر دبي، امارات قرار گرفته است .
اين مجمع الجزاير از شن شسته و لايروبي حاصل شده و در مناطق کم عمق ساحلي دبي ساخته شده است و يکي از پيشرفتهاي جزيرههاي مصنوعي در دبي به حساب مي آيد .
سازنده جزاير جهان، در واقع همان مالک جزيره نخل است و ايده اوليه ساخت اين جزاير توسط شيخ محمدابن رشيد المکتوم، حاکم شهر دبي ارائه شده بود.
وضعيت ساخت جزاير
ساخت ۳۰۰ جزيره در سال ۲۰۰۳ آغاز شد و به سبب بحران مالي در سال ۲۰۰۸ اجبارا متوقف شد. هرچند ۶۰ درصد جزاير پيش از سال ۲۰۰۸ به پيمانکاران خصوصي فروخته شده بودند، توسعه اکثر جزاير با شکست مواجه شد. در اواخر سال 2013 فقط ساخت دو جزيره به پايان رسيد. در ژانويه سال ۲۰۱۴ گروه کلينديست از راه اندازي پروژه قلب اروپا خبر داد.
در فوريه ۲۰۱۴ يکي از شاخههاي گروه کلينديست به نام دارايي JR در ماهنامه خبري خود اعلام کرد که پروژه به خوبي در جريان است.
اجراي ساخت نخستين مجموعه از اين جزاير شامل جزيرههاي اروپا، سوئد و آلمان توسط گروه کلينديست رهبري شد.
بنا بر برنامه مالکان امارات، ويلاهاي شناور اسب آبي در جزيره سنت پترزبورگ تا دسامبر ۲۰۱۶ آماده خواهند شد و رزور ويلاها با ۲۰% تخفيف آغاز ميشود.
در جولاي ۲۰۱۲ جزيره لبنان تکميل شد و تنها جزيرهاي بود که به صورت تجاري آماده شده بود. اين جزيره در حال حاضر براي رويدادهاي شرکتهاي خصوصي و احزاب عمومي مورد استفاده قرار ميگيرد.
پروژهها
وسعت جزاير در محدوده اي بين ۱۴۰۰۰ تا ۴۲۰۰۰ مترمربع در منطقه است و از ۳۲۱,۰۰۰,۰۰۰ متر مکعب شن و ۳۸۶ ميليون تن سنگ ساخته شده اند.
ميانگين فواصل بين جزاير، ۱۰۰ متر است.
شرکت کريتيو کينگدم دبي، پيشرفت پروژه را به گونهاي طراحي و برنامه ريزي کرده که بين ۶ تا ۹ کيلومتر از سطح آبها را ميپوشاند و توسط يک مسير بيضوي از موج شکن احاطه ميشود.
تا سال ۲۰۰۷ در حدود ۲۳۲ کيلومتر از خط ساحلي ساخته شده بود.
هزينه توسعه اين پروژه در سال ۲۰۰۵، ۱۴ ميليارد دلار امريکا برآورد شده بود.
دشواريهاي پروژه
مجله اينترنتي تايمز در سپتامبر ۲۰۰۹ گزارش داد که کار بر جزاير جهان به سبب بحران جهاني مالي متوقف شده است.
در فوريه ۲۰۱۰ نيز ديلي ميل در گزارشي اعلام کرد جزاير در حال غرق شدن در دريا هستند. اين فرض بعدها توسط نخيل رد شد و گزارش هاي فني مستقل آن را کاملا نادرست خواندند. با وجود انکار سرمايه گزاران، روزنامه ديلي تلگراف در ژانويه ۲۰۱۱ گزارش داد که يک شرکت مستقل به نام پنگوئن دريايي، فرسايش جزاير و رسوب گرفتگي راههاي بين جزاير را تائيد کرده است.
سرمايه داران و مالکان مجمع الجزاير جهان بنا بر مشکلات فني و مالي و به دنبال راهي جهت خلاص شدن از پرداخت هزينههاي ساليانه ۱٫۶ ميليون دلاري به مالکان جزيره نخيل بودند و به همين دليل از شرکت پنگوئن دريايي خواسته شد تا ارائه خدمات حمل و نقلي به جزيره را قبول کند.
در اوايل ۲۰۱۱ تنها يکي از جزاير و با وجود يک ساختمان در آن مورد استفاده و بهره برداري قرار گرفته بود و املاک تجاري و مسکوني در هيچ کدام از جزاير ديگر مشغول نبودند.
در همين وقت نيز قيمت املاک در امارات به نسبت اوج خود در ۳ ماه آخر سال 2008، ۵۸% کاهش يافته بود.
بهبود وضعيت اقتصادي دنيا از رکود بزرگ، بازار املاک و مستغلات #دبي را به جايگاه پيشين خود بازگرداند. به طوري که طبق گزارشات از آگوست ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ قيمت املاک ۱۷٫۹% و قيمت اجارهها ۱۴٫۹% افزايش يافتند.
در طي سالهاي رکود، سرمايه دار و تاجر جان اودلان کسي که جزيره ايرلند را در #مجمع الجزاير جهان خريداري کرده بود، در فوريه ۲۰۰۹ پس از آن که مجموعه شرکتهايش با مشکلات مالي رو به رو شدند دست به خودکشي زد.
تاريخچه و جدول زماني ساخت
مي ۲۰۰۳: برنامه ساخت و توسعه پروژه جزيره جهان توسط نخيل رسانهاي شد و زمان پايان پروژه طبق برنامه سال ۲۰۰۸ اعلام شد. در ابتدا قرار بود ۲۰۰ جزيره در وسعت ۵,۶۰۰,۰۰۰ متر مربع ساخته شود.
فوريه ۲۰۰۴: اعلام شد که مجمع الجزاير جهان مشتمل از ۲۶۰ جزيره خواهد بود و وسعت هر جزيره ۲۳ هزار تا 83,613 متر مربع و فواصل ميان جزاير ۵۰ تا ۱۰۰ متر خواهد بود.
آگوست ۲۰۱۴: هزينه احياي زمين جزاير ۲ ميليارد دلار امريکا اعلام شد.
آپريل ۲۰۰۵: ۵۵% از لايروبي شنها و ۸۸ جزيره کامل شد.
اکتبر ۲۰۰۶: در هفت مسابقه فرمول يک جهاني در گرند پريکس برزيل، مايکل شوماخر از محمد ابن المکتوم يک جزيره از مجمع الجزاير جهان در دبي را به عنوان جايزه دريافت کرد. در اخرين بار مدير برنامههاي مايکل شوماخر عنوان کرد که شايد مايکل پيست کارتينگي در جزيره بسازد.
دسامبر ۲۰۰۶: ۹۰%از احياي زمينهاي جزاير تکميل شد.
اکتبر ۲۰۰۷: گروه نخيل فروش جزاير ايرلند و شانگهاي را اعلام کرد.
۱۵ نوامبر ۲۰۰۷: در شايعات اعلام شد که برد پيت و آنجلينا جولي جزيره اتيوپي را خريداري کرده اند. اين ادعا بعدها رد شد.
ژانويه ۲۰۰۸: موج شکن اطراف جزاير تکميل شد.
۱۹ فوريه ۲۰۰۸: گروه سينويشن يک جزيره ۳۷,۰۰۰ متر مربعي را جهت بخشي از يک پروژه به ارزش ۲۰۰ ميليون دلار امريکا خريداري کرد. در اين پروژه ساخت ويلاهاي مسکوني و تفريحي و مجتمع گردشگري برنامه ريزي شده بود.
۲۵ فوريه ۲۰۰۸: مرکز کالاهاي چندگانه دبي اعلام کرد که قصد احداث يک مرکز تفريح ساحلي و مرواريدي در قسمت قطب جنوب جزاير جهان دارند.
سپتامبر ۲۰۰۸: شرکت ليميتلس دبي برنامههاي خود را جهت ساخت و توسعه يک مرکز سلامتي در جزيره سيبري به ارزش ۱۶۱ ميليون دلار اعلام کرد.
۲۸ ژوئن ۲۰۰۸: جزيره ترکيه با قيمت ۱۹ ميليون دلار توسط هلدينگ ترکيه خريداري شد.
۲۸ دسامبر ۲۰۰۸: شرکت بين المللي ژانگ ژو چيني خبر ساخت يک اقامتگاه در جزيره شانگهاي را رسانهاي کرد.
۲۸ دسامبر ۲۰۰۸: شرکت نخيل فروش ۷۰ درصدي جزاير را منتشر کرد.
دسامبر ۲۰۰۹: گروه شرکتهاي کلندينست ساخت قلب اروپا را در اوايل ۲۰۱۰ اعلام کرد. قلب اروپا شامل جزاير اتريش، آلمان، هلند، سنت پترزبورگ، سوئد و سوئيس ميشود.
جولاي ۲۰۱۲: کلوپ ساحلي و سلطنتي جزيره لبنان افتتاح شد.
ژوئن ۲۰۱۳: ساخت جزيره تايوان آغاز شد.
10 دسامبر ۲۰۱۳: نخيل برنامهاش براي ايجاد راههاي ارتباطي ميان جزاير را منتشر کرد.
ژانويه ۲۰۱۴: املاک کليندينست اعلام کرد که کار بر روي پروزه قلب اروپا آغاز شد و در وبسايت به صورت ماهانه پيش روي پروژه در دسترس عموم قرار ميگرفت و در فوريه ۲۰۱۴ پيش روي پروژه قلب اروپا خوب ارزيابي شد.
امروزه در خبرگزاريها اعلام شده که زندگي به آرامي در جزاير جهاني در حال آغاز است.