فارس/ 15 شوال سال 252 هجري قمري يکي از نوادگان امام حسن مجتبي(ع) به نام حضرت عبدالعظيم حسني ملقب به سيدالکريم در سرزمين ري دعوت حق را لبيک گفت، از آنجايي که تاريخ دقيق تولد و وفات حضرت عبدالعظيم(ع) مشخص نيست، اما در برخي منابع متأخر اين گونه بيان شده است که حضرت شاه عبدالعظيم که کنيهاش ابوالقاسم و ابوالفتح نيز بوده، در روز پنجشنبه چهارم ماه ربيعالآخر سال 173 هجري قمري مطابق 25 تير ماه 158 يزدگردي در زمان هارونالرشيد در مدينه در خانه جدش حضرت امام حسن مجتبي(ع) متولد شده … و پس از مدت 79 سال و شش ماه و يازده روز قمري عمر، در روز آدينه پانزدهم شوالالمکرم سال 252 هجري قمري مطابق 13 مهر ماه قديم سال 235 يزدگردي در زمان المعتزبالله عباسي به سراي آخرت رحلت کرد.
درباره جايگاه و مقام ايشان در روايات آمده است: ابوحماد رازي گويد: خدمت حضرت هادي(ع) رسيدم و از آن جناب مسائلي پرسيدم، هنگامي که اراده کردم از محضر مقدسش بيرون شوم، فرمود: هرگاه مشکلاتي برايت پيش آمد، آنها را از عبدالعظيم حسني بپرس و سلام مرا هم به او برسان، همچنين در امالي شيخ صدوق در ضمن حديث «عرض دين» بيان شده وقتي که حضرت عبدالعظيم، خدمت امام هادي(ع) مشرف شد و عقايد خود را عرضه کرد، امام دهم(ع) فرمود: تو از دوستان حقيقي ما هستي.
*پيام رضوي براي تمام شيعيان ادوار
با اين وجود شيخ مفيد در کتابش، پيام جالبي را از امام رضا(ع) آورده است، ثامنالحجج(ع) اين پيام را به وسيله حضرت عبدالعظيم حسني(ع) به شيعيان و دوستداران اهل بيت(ع) رساندهاند.
متن پيام(1) اين است:
بسم الله الرحمن الرحيم
اي عبدالعظيم! سلام گرم مرا به دوستدارانم برسان و به آنان بگو: در دلهاي خويش براي شيطان راهي نگشايند و آنان را به راستگويي در گفتار و اداي امانت و سکوت پرمعنا و ترک درگيري و جدال در کارهاي بيهوده و بيفايده فراخوان و به صله رحم و رفتوآمد با يکديگر و رابطه گرم و دوستانه با هم دعوت کن، چرا که اين کار باعث تقرب به خدا و من و ديگر اولياء اوست.
دوستان ما نبايد فرصتهاي گرانبهاي زندگي و وقت ارزشمند خود را به دشمني با يکديگر تلف کنند، من با خود عهد کردهام که هر کس مرتکب اين گونه امور شود يا به يکي از دوستانم و رهروانم خشم کند و به او آسيب رساند از خدا بخواهم که او را به سختترين کيفر دنيوي مجازات کند و در آخرت نيز اين گونه افراد از زيانکاران خواهند بود.
به دوستان ما توجه ده که خدا نيکوکرداران آنان را مورد بخشايش خويش قرار داده و بدکاران آنان را جز، آنهايي که بدو شرک ورزند و يا يکي از دوستان ما را برنجانند و يا در دل نسبت به آنان کينه بپرورند، همه را مورد عفو قرار خواهد داد، اما از آن سه گروه نخواهد گذشت و آنان را مورد بخشايش خويش قرار نخواهد داد.
جز اينکه از نيت خود بازگردند و اگر از اين انديشه و عمل زشت خويش بازگردند، مورد آمرزش خواهند بود اما اگر همچنان باقي باشند، خداوند روح ايمان را براي هميشه از دل آنان خارج ساخته و از ولايت ما نيز بيرون خواهد برد و از دوستي ما اهل بيت(ع) نيز بيبهره خواهند بود و من از اين لغزشها به خدا پناه ميبرم.
*پينوشت:
1-بسم الله الرحمن الرحيم
يا عبدالعظيم!
أبلغْ عنّي أوليائي السلامَ وقل لهم: أن لا يجعلوا للشيطان على أنفسهم سبيلاً، ومُرْهم بالصدق في الحديث وأداء الأمانة، ومُرْهم بالسکوت وترک الجدال فيما لا يَعْنيهم، وإقبالِ بعضهم على بعض والمُزاوَرة، فإنّ ذلک قربة إليّ. ولا يشغلوا أنفسهم بتمزيق بعضهم بعضاً، فإنّي آليتُ على نفسي أنّه مَن فعل ذلک وأسخط وليّاً من أوليائي دعوتُ الله لِيعذّبه في الدنيا أشدّ العذاب، وکان في الآخرة من الخاسرين. وعرِّفْهم أنّ الله قد غفر لمحسنهم، وتجاوز عن مسيئهم، إلاّ مَن أشرک به أو آذى وليّاً من أوليائي أو أضمر له سوءً، فإنّ الله لا يغفر له حتّى يرجع عنه، فإنْ رجع وإلاّ نُزع رُوح الإيمان عن قلبه، وخرج عن ولايتي، ولم يکن له نصيب في ولايتنا، وأعوذ بالله من ذلک.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد