تابناک با تو/ آيا تاکنون شده چيز جديدي مثل يک گوشي هوشمند يا يک کفش نو بخريد و پس از آن ببينيد که بسياري از مردم بعد از شما يا دائما در حال حرف زدن درباره آن چيز و يا خريدن آن هستند؟! تا به حال شده کلمه اي بياموزيد و از روز بعد ببينيد که تقريبا همه افرادي که اطراف شما هستند به نوعي از آن استفاده مي کنند. براي مثال با خودتان مي گوييد: خيلي عجيب است در راه که داشتم مي آمدم ديدم چند نفري دارند درباره همان موضوع خاصي که چند روز ذهن مرا به خود مشغول کرده حرف مي زنند. به اين پديده «بادر ماينهوف» يا وهم تکرار مي گويند.
پديده بادر ماينهوف چيست؟!
اين پديده وقتي اتفاق مي افتد که شما چيز مشخص و معيني را مي بينيد و روي آن تمرکز مي کنيد. در اين وقت ناگهان درمي يابيد هر فردي که در اطراف شما زندگي مي کند درباره ي آن موضوع مورد تمرکز شما و چيزي که در زندگي شماست سخن مي گويد. در صورت چنين حالتي فکر نکنيد که ديوانه شده ايد، زيرا ذهن شما مشتاق چيز جديدي است که آن را ياد گرفته و يا صاحبش شده ايد و ذهن شما بر اساس «توجه انتخابي» عمل مي کند. توجه انتخابي به حالتي گفته ميشود که فرد به صورت انتخاب شده به يک محرک توجه کرده و ديگر محرک ها خودکار فراموش مي شوند.
برخي مي گويند اين يک ترفند و فريب رواني است که خودتان با دست خود به درون آن مي افتيد و بعد از خريدن تلفن جديد که برايتان ارزشمند است به آن توجه مي کنيد.
ذهن شما آنچه ناآشنا و نامانوس است ناديده مي گيرد و نسبت به آن تجاهل در پيش مي گيرد و در مقابل الگوي شناخته شده را پيگيري مي کند و غير آن را پس مي زند و براي يک يا دو بار هم که شده به سوي آن متمايل گشته و کشيده مي شويد.
وجه نامگذاري؛ فراکسيون ارتش سرخ آلمان
شايد با شنيدن نام بادر ماينهوف Baader-Meinhof متوجه شده باشيد که بين اسم اين پديده و فراکسيون ارتش سرخ آلمان تشابهي وجود دارد. فراکسيون ارتش سرخ که در سال ۱۹۷۰ ميلادي تأسيس شد، در مراحل اوليه تشکيل گروه با نام بادر ماينهوف فعاليت مي کرد. گروه بادر ماينهوف يکي از بارزترين و فعال ترين گروه چپ مسلح آلمان غربي پس از جنگ بود.
روزنامه نگاري به نام «سنت پول مينه سوتا» در سال ۱۹۹۴ ميلادي پس از آن که در ۲۴ ساعت نام اين گروه را دو بار به طور اتفاقي از سوي منابع شنيد، بدون برنامه ريزي قبلي نام «بادر ماينهوف» را روي اين پديده گذاشت.
به همين دليل، هيچ ارتباط عجيب و غريب و خاصي بين گروه بادر ماينهوف و پديده «وهم تکرار» وجود ندارد، مگر يک نامگذاري اتفاقي و تصادفي از سوي يک روزنامه نگار.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد